Втори полет тръгва от София до Тел Авив

Ще се евакуират още български граждани от Израел
Обновена: 8 окт 2023 20:20 | 8 окт 2023 20:10, Красимир Ангелов
29
Втори полет тръгва от София до Тел Авив
Снимка: БГНЕС

"Втори полет тръгва от София до Тел Авив след 30 минути, за да евакуира български граждани от Израел", съобщи транспортният министър,  съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на брифинг в Министерския съвет.

Още по темата
С полет на правителствения самолет този следобед у нас кацнаха 92 българи и един хърватин, за втората група са записани 68 души.

Те са от две групи – едната е на стоматолози, които са били на конференция, а другата група са туристи.

Имат предупреждение да не излизат от посолството. Преди малко подписах заповедта за подготовка на полета, доколкото знам се подготвя да излети още тази вечер към Тел Авив, посочи Гвоздейков.

Министърът заяви, че след като кацне в Израел, самолетът има подготовка по чекирането за полета на пътниците.

Екипите на посолството събират хора, които желаят да се приберат с този полет, каза още Гвоздейков. Той допълни, че е имало записани 68 човека за евакуация, като самолетът има капацитет до транспортира общо 90 души. Каквото е необходимо, ние ще го направим, увери транспортният министър. Той добави, че държави членки на ЕС са изявили желание с българския самолет да бъдат евакуирани техни граждани. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Браво, акад. Денков! преди 6 месеца
Едно голямо браво на правителството! Справя се прекрасно с връхлитащи една след друга кризи! Това е да управляват знаещи и можещи хора, образовани и компетентни!Пълна подкрепа!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия отстъпва в Южна Украйна и помоли арабите да открият втори фронт, за да не се провали съвсем. Руският Черноморски флот избяга в Новоросийск.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Миризливите копейкаджии рано- рано на амбразурата .Ха-ха нещастници!
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България си събира евреите и им дава убежище, както едно време.
13
0
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 6 месеца
Много ясно. Те не пускат жените си при лекар щом е мъж.
12
7
 
8
 
! Отговори
Нане преди 6 месеца
А и държавата, защо харчи пари да прибира тез ханджии... Там да си висят.... ===)))
11
4
 
7
 
! Отговори
Нане преди 6 месеца
Качете салумунчу и синчето му войнолюбец да бранят дИмукрацията на еврейте... ===)))
10
2
 
11
 
! Отговори
Грък преди 6 месеца
Вчера Републиканците обвиниха ,че байдън е спонсорирал ХАМАС , казаха по NBC News !
9
1
 
7
 
! Отговори
Точно Байдън преди 6 месеца
Байдън имаше информация ,че ги спонсорира , освен това не се разбира с Натанияху и американците правиха множество простести в Израел срещу него !
8
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво на българските власти, и най-вече на министрите Габриел и Гвоздейков, за светкавичната реакция! Ясно е че копейките чакат само да плюят, но когато България става първата страна в света, евакуирала свои граждани от Израел, това е достойно за уважение! Министъра на транспорта Гвоздейков лично е летял до Израел с първия полет! Да си признаят копейките, колко от тях биха се осмелили да се качат на самолет за Израел, в тая ситуация???
7
0
 
12
 
! Отговори
До 6 преди 6 месеца
Туристите са само 58 човека, които бяха на летището с платени билети на нискотарифна компания. Другите са българи с израелски гражданство. На репортажа ясно казват, че това е непланирано пътуване за България. Те са постоянно живеещи в Израел. От Пловдив има няколко зъболекари там от 30 години. Един от тях ми е съсед. Те не се връщат с години в България. Устроили са живота си там. Една позната зъболекарка също замина преди повече от 30г.Каза,че за жени зъболекари е много по-висока заплатата.
6
4
 
5
 
! Отговори
Писна ми от анонимни преди 6 месеца
Абе "Анонимен", ама голЕм капацитет си и разбирач...То е лесно да си щракаш на телефончето или лапточето... да лаеш и хейтиш. На сигурно - проснал се диванчето в БГ.Вземи излез, виж свят на 29.10., пък и гласувай. Защото това с гласуването не ти е случвало скоро. Ако въобще вдяваш за кВо иде реч.И чак след това се изказвай абсолютно неподготвен, защото капацитетът ти е толкоЗ."Анонимен", ти какво знаеш за войната? Нищо. Може би филми?Жалък си. Ама супер жалък.
5
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 месеца
Do 4. Това са туристи.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Натоварете го с правителството да не лети празен
3
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези където заминаха да печелят в Израел не са платили един лев данъци в България от над 20г. Сега да си платят поне полета. България е в криза. ПеПетата опукаха парите на държавата. Няма с какво да се платят операции на българи живеещи в България, събираме капачки за бъдеще на България...Моля да си плати всеки билета! Така е справедливо.
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не тръгва с пазен курс, качете Лорер и другите евреи да се бият за родината си!
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А килима зя какво им опънахте?