Денков обвини опозицията в лъжи, енергиен апокалипсис няма да има

Близо 6 часа продължиха дебатите по вота на недоверие
149
Денков обвини опозицията в лъжи, енергиен апокалипсис няма да има
Снимка: БГНЕС

Близо 6 часа продължиха дебатите по първия вот на недоверие срещу кабинета "Денков", който опозицията мотивира с провал на правителството в сектор "Енергетика".

Още по темата
Гласуването ще бъде утре в 15 ч.

"Опозицията днес поиска вот на недоверие заради провал в енергетиката, но единственият провал, който видяхме днес, е в отпитите на опозицията да излъже българският народ, че е идва някакъв енергиен апокалипсис. Ще разочаровам опозицията, апокалипсис няма и няма и да има", отсече след дебатите премиерът Николай Денков.

"Защо се провали опозицията? Защото всички изложени аргументи нямат нищо общо с истината. Правителството и Брюксел не затварят въглищни централи, те са под натиск от пазара на енергия, защото навлизат нови технологии, които произвеждат по- евтин ток", каза премиерът.

Той увери, че въглищните мощности ще бъдат подкрепени от държавата за десетилетия напред.

В същото време вече се работи активно и по внедряването на нови енергийни мощности. Като пример Денков посочи договора за два нови блока в АЕЦ "Козлодуй", както и нов ПАВЕЦ, който надвишава капацитета на ПАВЕЦ "Чирен".

"Работи се и за разширяване на капацитета на газовото хранилище "Чирен". Предвижда се ръст на инсталираните мощности два пъти и половина и няма никаква опасност да затворим мощности, които са нужни за нормалното функциониране на енергийната система, обратно - имаме шанс да останем износител на ток само ако променим технологичните си мощности, защото това е единственият начин да осигурим по-евтин ток , ако не го направим тогава ще има внос на ток“, обясни Денков.

По думите му териториалните планове не затварят централите, а помагат на регионите да извършат прехода.

"Ние, нашето правителство работим, за да подпомогнем хората и бизнеса и ще работим въпреки лъжите, които използва опозицията, за да заблуждава хората и хората ще ни разберат и ще ни повярват", отсече премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денковчето съвсем се омота в лъжи и опорки...като цяло е на амбразурата за абсолютно всичките изцепки на сглобеното с бели конци козяшко псевдоправителство...Усеща че последствията ще са лично на неговия задн***к и не му е комфортно...За абсолютно всички е видно и ясно кой, защо и как дирижира решенията на тия проксита
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
радой ралин - Академик - коса сива, глава дива. ССОРОСДЕНКОФФ Е ПОЛНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА КАЗАНОТО ОТ РАДОЙ
73
1
 
6
 
! Отговори
ДЕН ДО ПЛАДНЕ преди 6 месеца
ЕСО 19:10 - БАЛАНСЪТ НА ПРОИЗВОДСТВОТО И ПОТРЕБЛЕНИЕТО 4068,49 - 4458,16 = - 389,67 ПОКАЗВА ЧЕ В МОМЕНТА ВНАСЯМЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ И НАМИРИСВА НА КОРУПЦИЯ, ЗАЩОТО ПО НЕЗНАЙНИ ПРИЧИНИ ЗА 10 МИНУТИ ФЕЦ СА СКОЧИЛИ В ПРОИЗВОДСТВОТО ОТ 5,2 НА 116,08 МВт!!...
72
0
 
6
 
! Отговори
ДЕН ДО ПЛАДНЕ преди 6 месеца
ЕСО: ТРАГЕДИЯ С ПРОЗВОДСТВО ОТ ФЕЦ - 5,2 МВт; ОМРАЗНИТЕ ТЕЦОВЕ - 2015,8 МВт. ХАЙДЕ ДЕНКОВ СПИРАЙ ТЕЦОВЕТЕ ДА ЗАМРЪКНЕМ!!...
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой ще плати на кака Гинка огромния соларен парк, ами вие ще го платите неколкократно!
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТИЯ ЗАКРАТКО СРИНАХА МНОГО ЯВНО ПАДАТ, ОБАЧЕ ПОСЛЕДСТВНИЯТА ЩЕ СА ВИ В ДЖОБА С ДЕСЕТИЛЕТИЯВДОКОГА ЩЕ ИЗБИРАТЕ ТАКИВА ?????????????????????? АКЪЛ ИМАТЕ ЛИ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ИМАТЕ ЛИ АКЪЪЪЪЛ???
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
всички ниеу сме бедни заради седесарите, баща ми като ходи при министър Пушкаров да се запази Балканкар той като негов приятел му каза чистосърдечно че е сложен от ОКУПАТОРА ДА СРИВА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА ЗАЩО СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ НЕ ЗАРАДИ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ А ЗАРАДИ ОКУПАТОРЛСКИТЕ СЛУЖБИ.ГОСПОД ГО ПРИБРА ПУШКАРОВ И МУ ОТМЪСТИ ТАКИВА КАТО НЕГО БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВНИДЯТ И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ИМ АМИН ГОСПОДИ СЛАВА ТЕБЕ!
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Защо не строи Беленезащото при нова поръчка за нови реактори корупцията ще е несравнима с тая довела до купуването на реакторите за Белене... Тези са способни стига да са задълго на власт да купят и продадат и френските а после и американските реактори само да има далавера... за тях не за народа
67
1
 
4
 
! Отговори
израелска цивилизова преди 6 месеца
израелска цивилизованост и хуманизъм Смъртта на Ибрахим Ал-Уади и неговия син Ахмед от град Кусра, след като заселнически милиции нападнаха процесията на мъртвите в града, докато минаваше близо до Ал-Савия и Ал-Лабан Ал-Шаркия, южно от Наблус
66
4
 
10
 
! Отговори
Денков преди 6 месеца
г-н. Денков, как ще коментирате предизборните си обещания ако не - лъжи? И по-конкретно - вече доказани лъжи... Вашето е малко като една хубава поговорка "Лъжеца вика дръж лъжеца?"
65
3
 
9
 
! Отговори
ДЕН ДО ПЛАДНЕ преди 6 месеца
ПОЗДРАВИ НА ЕНЕРГОМИНИСТЪРА ОТ ЕСО - ЕСО 18:03Ч ПРОЗВОДСТВО ОТ ФЕЦ - 243,55 МВт, А ОТ ОМРАЗНИТЕ ТЕЦОВЕ - 1983,67 МВт. ХАЙДЕ ДЕНКОВ СПИРАЙ ТЕЦОВЕТЕ ДА ЗАМРЪКНЕМ!!...
64
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 6 месеца
Ся,тея мижит..урки, не съм сигурен дали повече крадът, или повече лъжат. А тоя е толко академик, колкото аз съм ракетен инжинер.
63
4
 
17
 
! Отговори
Защо не строи Белене преди 6 месеца
Нищо не им пречи. Съвсем не е задължително Росатом да строи АЕЦ Белене. Френска фирма беше проявила интерес към проекта. И съвсем не е задължително горивото за АЕЦ да се доставя от Русия (макар че е по-евтино). Пречи им това, което се нарича "слугинаж". Ами ако ни се разсърдят от Брюксел или от САЩ? И депутати и министри полагат клетва в НС да служат на интересите на българският народ, а служат на чужди интереси - това им е проблема.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евреинът ни е подготвил тока да ни стане лукс и той да рекетира цяла България. Можеше да е всякакъв, евреин не е обида. Затварят държавни тецове, отварят частни фирми на ПОдмяната. 3 милиарда инвестиции трябва да се направят от ТЕЦ-Марица.Нали помагаме на тецовете да преминат към други енергии? ТЕЦ Марица трябва да вземе 3 милиарда и да инвестира в собствените си земи и да осигури работа и сигурност на работещите в ТЕЦ Марица.Мошениците искат да затворят ТЕЦ Марица, за да вземат инфраструктурата
61
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Академикът не може да говори без някой да му е написал думичките. Толкова е академик! Защо допускаме такива недоразвити хорица да имат титли и постове в държавата ни?!?
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оставка на престъпното, продажно правителство на ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ. ГЕРБ стават съучастник на Подмяната. Няма вече оправдания, ние не знаем, ние не сме съгласни, но подкрепяме. Подмяната са шарлатани, а ГЕРБ са подкрепящи Шарлатаните. Те подкрепят назования от тях Просто Киро, Шарлатаните.
59
3
 
15
 
! Отговори
Пълна катастрофа преди 6 месеца
Енергийната политика на правителството на Денков е пълна катастрофа. "Франция обяви разкриване на 14 нови ядрени централи следващата година, а вчера МС обяви, че вади АЕЦ "Белене" от обектите с национално стратегическо значение и закрива проекта". "Германия отваря за тази зима въглищните си централи, а кабинетът Денков върви към закриването им у нас". Всичко си е точно така. ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС работят усилено за да превърнат България от износител във вносител на ток. И това ще го плащаме всички.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не сте ли вие правителство, та обвинявате опозицията? То не знам коя е опозицията, но вие сте правителство и не ми се правете на интересни. Някой друг ви е отговорен.
57
0
 
14
 
! Отговори
Фани преди 6 месеца
Това което се случи с фирмения ток,от 180 лева , вече трета година плащам по над 600 лева,върхов,тарифен натоварен и още какъв ли не ток.Такава ще бъде и то съвсем скоро и съдбата на битовия ток!Дупе да ви е яко българи с ,това лъжливо,крадливо и опасно за народа правителство!
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако не виждате колосалния напредък това е защото не пиете достатъчно или не сте стояли на течение, така че взимайте мерки