Тагарев: Евентуална бежанска вълна няма да повлияе на влизането ни в Шенген

НАТО не предвижда операции в региона на Близкия изток
Обновена: 14 окт 2023 11:45 | 14 окт 2023 11:44, Елка Василева
88
Тагарев: Евентуална бежанска вълна няма да повлияе на влизането ни в Шенген
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че евентуална бежанска вълна няма да повлияе на влизането на България в Шенгенското пространство.

„Израел ще проведе сухопътна операция в Северна Газа, тя е свързана със своите рискове. Те подканиха част от населението на Газа да се евакуира. По отношение на нашата граница ние вече изпратихме над 50 военнослужещи на границата с Турция, това е в допълнение на 300-те, които вече изпратихме. При нужда ще пратим още“, каза Тагарев.

Той поясни, че ситуацията в Израел и евентуалната бежанска вълна няма да попречи на влизането ни в Шенген.

„НАТО изрази пълна подкрепа на Израел, но не предвижда операции в региона. Някои отделни държави вече са заявили намерение да подкрепят Израел да подпомогне своята сигурност. Няма дискусия ние да се включим в тази подкрепа”, каза още Тагарев. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чудя се.. какво ли ще стане, ако г-н Тагарев поеме и мвр..
74
1
 
1
 
! Отговори
ХоХо преди 6 месеца
Този кога стана цига***нин кога му почерня за***дникзът !
73
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Да те повлияят " незмам къде" Аман от грижите ви за други държави и бежанци но за българските "бежанци- бягащи от вас" по други държави не ви е еня!!!!!!
72
2
 
6
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 6 месеца
Пpomивен индивид c npomивна физиономия ,ни залива за кой ли път с npomивните си бръщолевения !
71
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Къдя ша увлизаш па ти бре Тагаренчук? Тоз живее в собствен свят заедно с премиера си псевдоакадемика.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евроатлантистчета, иде ви края. Вашият вожд бай Дънчо-Пънчо ви вкарва във война след война, понеже американската икономика се крепи на военната промишленост. Спрат ли войните по света, Сащ погиват. Затова научете се да сглобявате и разгглобявате калашников. Ние, децата на соца знаем. Знаем и какво е мишена. Вие нежни евроатлантистчета даже не знаете от коя страна се хваща автомата. Но устите ви едни големи, големи.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Махай се, ве. Къш. Влизай си в Шенгена и ни остави на мира.
68
1
 
8
 
! Отговори
Тя - вълната преди 6 месеца
от бежанци ше се случи именно поради влизането в "шенген" , тъй като бежанският поток през гърция ще се пренасочи през БГ.
67
2
 
5
 
! Отговори
aaaa преди 6 месеца
и последно колко ни пазят границата 350 ли или малко повече ? Че то по толкова влизат на денонощие сега без да е бежанска вълна!Тагаренко взимай мешката и бегом да пазиш.
66
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
И съвет : Не слушайте какво ви редят политиците и книжните ни генерали ,а слушайте Бай ви SS. Той ги разбира тия работи.
65
3
 
3
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Подкрепяме Израел щото сме в ЕС и NATO и може да се превърнем в мишена на световния тероризъм .Само ,че политиците ще се изпокрият ,а ще страда обикновения човек . Обаче народа ще ви гони с камъни.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е и да влезе някой, какво, целия ЕС е с емигранти, ако се влезе в Шенген Бг емигрантите ще хукнат към Германия и Скандинавия, кой ще остане тук, никой освен Бг.
63
2
 
9
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Тагаренко, или си само Т////п, или си Мнооооооого Т///п!!!! -))))) Та, кое от двете??? -)))))
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел не е в НАТО. Каква операция може да планира НАТО в Близия Изток? Нито Украйна, нито Израел са в НАТО и докога дневния ред на НАТО ще бъде окупиран от държави, които не са членове на НАТО? Сякаш не беше достатъчно, че Зеленски се мъкне на всяка среща, ами сега и Израел да покзват някакви снимки и да държат речи насред среща на НАТО. Тази отбранителна организация трябва да се вземе в ръце.
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя па аре скрийсе бе тошко украински.
60
2
 
8
 
! Отговори
Danyor преди 6 месеца
След вдигането от страна на България на акциза на транзитния газ за Унгария, Орбан само това се чуди- " Да гласувам ли за България за Шенген или не?"
59
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ти си опасен ,а този пост др Тагаренко! ОСТАВКА!
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Къв Шенген ве *уре идва световна война. Ако някой си мисли, че САЩ изпращат две групи самолетоносачи заради Газа дет е колкото Варна значи е невероятно глупав.
57
5
 
8
 
! Отговори
Кибик кибиков преди 6 месеца
За пръв път Тагарев е напълно прав. Наистина няма да повлиае за Шенген. И да има и да няма нас там ще ни вземат на куково лято.Днес страните членки на Шенген възтановяват граничния контрол помежду си,връщат тирове със стока и хиляди хора по знайни и незнайни причини. И на този фон да смятаме че ще ни вземат и ще свалят границата за нас и Румъния - наистина трябва да си огроммен евро-атлантически наивник!
56
1
 
7
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Без ограда няма как да се спрат тълпите. Особено сега, с нова война, натискът ще се засили още повече и то не само от засегнатите от война терени.