Асен Василев резна пенсионерите, не са заложени коледни добавки

Всички мрачни пророкувания, които се говорят, стават само шум, заяви той
22 окт 2023 12:31, Александър Попов
378
Асен Василев резна пенсионерите, не са заложени коледни добавки
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Асен Василев заяви, че тази година се очаква приходите да бъдат изпълнени, както са заложени, а ако има неизпълнение, то може да се дължи на второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Той прогнозира постигане на приходната част на бюджета до края на годината.

Не са заложени коледни добавки за пенсионерите в края на тази година, отбеляза още той.

"В закона ясно е казано, че обсъждането на бюджета трябва да се случи, след като се приемат данъчните закони. По график те се приемат през октомври. Но заради това, че целият месец парламентът не работи, срокът се измества. Когато парламентът приеме данъчните закони, ще може да се фиксира приходната част на бюджета, от там дефицит и всичко останало", каза Василев пред БНР.

И допълни, че бюджетът за 2024 година ще бъде съобразен с правителствената програма.

"2% от бюджетното салдо е предвидено за разходи за отбрана, това е по задължение към НАТО. БВП нараства значително и тази година, и следващата. Догодина БВП ще бъде над 200 млрд. лева, като от тях 4 млрд. лева ще бъдат за отбрана".

Асен Василев посочи, че най-добрият измерител за финансовото здраве на страната е единната сметка, в която към момента има над 9 млрд. лева при изискване за 4,5 млрд. лева.

Очакванията на правителството са да няма шокови цени на петрола, но с уговорката, че заради конфликта в Близкия изток е възможна и друга ситуация.

Той коментира и нападките на ГЕРБ към кабинета.

"Чуваме едно предизборно говорене... Тази година имаме висок ръст на заплатите, дефицитът ще е под 3%, имаме над 9 млрд. лева в сметката на правителството. Няма причини за притеснения. Бизнесът започва да оценява това. Всички мрачни пророкувания, които се говорят, стават само шум".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
1
 
! Отговори
ДА преди 6 месеца
До напред!Като ти гледам правописа,ще направиш рай на майка си....Значи,почвай от нея,после баща ти пращай,още е млад,щом си роден след 2000г и го пращай в Украйна!***!
265
0
 
3
 
! Отговори
А преди 6 месеца
В бюджета, дали има заложени коледни надбавки за управляващите?
264
0
 
3
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
До напред! Точно родените след 2000г. ще я оправите, като ви гледам какви правачи сте!То от чалготеките, надрусани управници не могат да оправят държава!И не забравяй, че песионерите на твоето не могат да дойдат, но ти на тяхното ще отидеш!И като искаш да заличаваш, защо не започнеш от родата си?
263
8
 
1
 
! Отговори
напред! преди 6 месеца
всички пенсионери са долни комунисти! никакви надпавки даже да им се земат пенсиите и да се пратят на Укррайна! ТРрябва всички който са родени преди 2000 година да бъдат заличени и да ни оставят тая държава на нас младите ние ще я направиме рай!
262
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нищо, ние на местните избори няма да подкрепим ПП-ДБ - те са ни противни: ПП - с това, че лидерите й са дошли като представители/маши на САЩ да ни досъсипят държавата, високомерни са и тримата и нямат административен опит, а ДБ - двамата лидери реално нищо не вършат, освен да изтъкват своята русофобия и да си уреждат депутатските места и председателството/членството в парламентарните комисии.
261
0
 
3
 
! Отговори
Христова преди 6 месеца
Дано го о.режат и него
260
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще ги ореже , да не би те да са изградили тази държава ? Маскари , оядоха се и само по екскурзии ми ходят .Даже е хубаво вместо 12 пенсии на година да им дава само 11 , едната да остава за държавата
259
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 6 месеца
гнусен уродлив социопат е този. с Киро *** гледат да изпълнят задачите от посолството, да кешират, колкото се може повече, и да си ходят после.
258
0
 
11
 
! Отговори
VS преди 6 месеца
Разбраха се с фесовете, изпраха банкянския селянин и сега връзват бюджета и чакат парите от европа да седнат на софрата. Ако нещо стане с това правителство, ПП няма и 7% да вземат, а на по нататък ще изчезнат на съвсем!
257
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
на заплатата....
256
0
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Парите за коледни добавки на пенсионерите отидоха за увеличение на приятеля на Кокорчо - културиста Спецов.
255
0
 
3
 
! Отговори
. преди 6 месеца
До АнонименОт такива пенсионери си се пръкнал и ти за съжаление.Станала е някаква грешка на природата.
254
0
 
8
 
! Отговори
ИВАН ИВАНОВ преди 6 месеца
ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПАРИ НЯМА, НО ЗА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ , ЕВРЕЙСКИТЕ ЦИОНИСТИ И ГАДНИТЕ И ВОНЯЩИ ИЗЧАДИЯ НА АДА ОТ КРАВАРИСТАН ПАРИ ИМА - КОКОРЧО ТИ СИ САМО ЕДНО СМЪРДЯЩО ДЕБЕЛО ПРАСЕ, ЖАЛЪК БЕЗРОДНИК
253
0
 
3
 
! Отговори
ИВАН ИВАНОВ преди 6 месеца
ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПАРИ НЯМА, НО ЗА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ , ЕВРЕЙСКИТЕ ЦИОНИСТИ И ГАДНИТЕ И ВОНЯЩИ ИЗЧАДИЯ НА АДА ОТ КРАВАРИСТАН ПАРИ ИМА - КОКОРЧО ТИ СИ САМО ЕДНО СМЪРДЯЩО ДЕБЕЛО ПРАСЕ, ЖАЛЪК БЕЗРОДНИК.
252
0
 
5
 
! Отговори
*** преди 6 месеца
реших да напиша коментар, но целия беше само в звездички... та ....
251
0
 
3
 
! Отговори
До 279 преди 6 месеца
Много си устат, но при Бог няма ред и такива като тебе умират млади в страшни мъки след дълго и тежко заболяване, след като, преди това е погребал всичките си роднини. На добър път!
250
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В чий джоб отидоха парите за Коледните добавки на пенсионерите? Къде са Нинова и Радев, които уж милееха за старите хора?
249
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До АнонименДраги , на колко си години ?Знаеш ли приказката "Човек предполага, Господ разполага"!Бъди здрав!
248
0
 
10
 
! Отговори
:-) преди 6 месеца
Вие младите също ще станете пенсионери и синът на Асенката ще ви онодиии на свой ред хахахаха
247
0
 
2
 
! Отговори
Възрожденец преди 6 месеца
Бау бау бау