Сарафов пита делегацията на Узбекистан защо не връщат убиеца от "Соло"

Главният прокурор подчерта приоритетния характер на казуса
23 окт 2023 14:00, Нели Христова
8
Сарафов пита делегацията на Узбекистан защо не връщат убиеца от "Соло"
Снимка: БГНЕС

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе среща с представители на Главната прокуратура на Република Узбекистан, които са на работно посещение у нас.

Начело на узбекистанската делегация е Нозим Абас Угли Ходжаев - заместник ръководител на отдел „Международен“ на прокуратурата в Узбекистан. От българска страна присъстваха заместник главният прокурор Мария Павлова, Цветомир Йосифов, завеждащ отдел „Международен“ към Върховна касационна прокуратура, Емилия Русинова, заместник на административния ръководител на Апелативна прокуратура-София, Илиана Кирилова, административен ръководител на Софийска градска прокуратура.

И.ф. главен прокурор обсъди с представителите на узбекистанската прокуратура възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество по наказателноправни въпроси, борбата с организираната престъпност и противодействието на незаконната миграция.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов постави въпроса за екстрадицията на обявения за издирване с Европейска заповед за арест (ЕЗА) Илиян Тодоров, който бе установен в Узбекистан през м. март 2023 г. Тодоров има влязла в сила присъда за убийството на двама младежи (до дискотека „Соло“, гр. София), както и за опит за убийство.

Главният прокурор подчерта приоритетния характер на казуса за българската страна и необходимостта лицето да изтърпи наложеното му от ВКС през 2013 г. наказание „доживотен затвор“ в Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
. преди 6 месеца
С остра нота ли ги попита,или на обяд в един популярен ресторант?
7
0
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 6 месеца
А КАК ТАКА СЕ ДОПУСНА ДА ИЗБЯГА ЗАЛОВЕН УБИЕЦ ПЪК ПИТАМ АЗ САРАФОВ ? САРАФОВ ЗАЩО НЕ ПРОВЕДЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ОТНОСНО БЯГСТВОТО НА УБИЕЦА ЗАЩОТО И ТОВА Е КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ - ЗАГОВОР И ОРГАНИЗИРАНЕ НА БЯГСТВО !
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е за какво да го връщат, нали първо трябва да си излежи присъдата там? Тя е по съвсем друга линия. Да си гние там , не се опитвайте да го извадите от затвора!!! И в тоя ред на мисли, много повече вярвам на узбекската правосъдна система, отколкото на нашата.
5
0
 
8
 
! Отговори
а преди 6 месеца
А тоя Сарафов колко време ще изпълнява тази длъжност.
4
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Абе ***,като не знаеш да говориш,защо не мълчиш,за какво ти нали има присъда ТАМ,там да лежи при ***
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами може би защото и в Узбекистан знаят, че нашите продажни прокурори и съдии веднага ще го пуснат на свобода! По-интересно е защо не питат окраинските представители защо не ни върнаха брендо...
2
0
 
10
 
! Отговори
узбек преди 6 месеца
ами когато почнете сарафов нашите убийци , крадци и корумпирани политици да слагате в затвора тогава и другите ще почнат да ги връщат
1
1
 
5
 
! Отговори
това е стар случай преди 6 месеца
съдът взе пари и освободи килъра . после другия не взе и осъди килъра . та сега лежи за други престъпления . карамански така в чехия краде и го върна Татарчев в бг , но наместо да лежи за 50000000 лв. щети, го пуснаха да обикаля по улиците , та и го даваха за пример какъв новобогаташ е , как не бил осъден, значи си бил невинен . Невинен умрел и с почести го изпратиха Лили Иванова, Азис, Васко Кеца , а и други . Сега оня се присмива, а сараф пита .