ЕК потвърди пълната си подкрепа за влизане на България в Шенген

Вера Йоурова оцени високо усилията на България за опазването на външната граница на ЕС
26 окт 2023 18:50, Красимир Ангелов
54
ЕК потвърди пълната си подкрепа за влизане на България в Шенген
Снимка: МС

"Имате пълната ни подкрепа за Шенген. Всички условия за приемането в шенгенското пространство са изпълнени“, заяви заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Вера Йоурова на министър-председателя акад. Николай Денков в Брюксел.

Тя припомни, че същата позиция застъпва и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Вера Йоурова оцени високо усилията на България за опазването на външната граница на Европейския съюз. Според нея това би трябвало да се отчита и от останалите държави членки. ЕК очаква нидерландски експерти да посетят района на границата ни в предстоящата мисия през ноември, съобщават от правителствената пресслужба.

Вера Йоурова отбеляза като голям позитив прекратяването на действието на Механизма за сътрудничество и оценка за България. Оттук нататък нашата страна и Румъния ще бъдат оценявани наред с всички останали държави членки на базата на обективни критерии по Годишния механизъм на ЕС за върховенството на правото.

Премиерът запозна заместник-председателя на ЕК с приоритетите на правителството, по които кабинетът работи усилено. Йоурова поздрави акад. Денков за политическата воля за приемането на антикорупционното законодателство и предстоящите промени в Конституцията.

Министър-председателят ще изложи доводите на България за присъединяването ни към Шенгенското пространство на заседанието на Европейския съвет (ЕС), което се провежда в белгийската столица днес и утре.

"Всички виждат и отвсякъде чуваме коментари, че промените в законите вървят с темпо, което съответства на най-оптимистичните очаквания, и с качество, което е достатъчно добро и съответстващо на очакванията и изискванията на Европейската комисия, Венецианската комисия, Базелския институт. Така че напредваме“, подчерта премиерът пред журналисти днес. Реформите, които правителството е предприело, са важни не само заради приемането ни в Шенген. „Тези промени са необходими на българите. Искаме по-добра правосъдна система, по-добре защитена на граница и ще ги имаме", категоричен беше акад. Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
ЗА БЪЛГАРИТЕ ШЕНГЕН преди 7 месеца
ЗА СИРИЙЦИ И АФГАНИСТАНЦИ НЯМА ШЕНГЕН. И ВСИЧКО ТОВА ЩОТО СМЕ БЕЗ БРАДИ
25
1
 
1
 
! Отговори
Стоев преди 7 месеца
Тази по м и й на яма наречена д-ва има място само в Анадола или в сибир
24
1
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 7 месеца
Кръгла 0ла, даже 2 нули!
23
1
 
12
 
! Отговори
Полза никаква преди 7 месеца
Всеки път ЕК казва, че сме готови, и всеки път Нидерландия, а сега вече и Австрия гласуват против. Ползата каква е? Само за да видим на снимка че Денков се ръкува с поредната к'ифла от ЕК и колко са ухилени двамата.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аре се гръмни, бе ***.
21
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До Хаха/18 "ще почакате още защото сте 3та ръка народ" - е па не СТЕ ли? На 2 Април го доказахте за 4-5 път за две години. Факт.
20
1
 
7
 
! Отговори
Още бежанци? преди 7 месеца
Имам лични наблюдения,с т.н.бежанци.Настаниха ги в почивна база-спонсорисе отзоваха,с пари,с продукти(купуваха им и дамските хигиенни материали).Повечето бяха с джипове, но започнаха да мъкнат продуктите по стаите, да се презапасяват. Някой отиваха с колите си в областният град,но никого не взимат друг.Ние давахме дежурства на рецепцията в свободното си време,те започнаха да се отнасят с нас,като с прислуга.НИКОй,ама никой,не може да ме убеди,че заслужават приятелско отношение.Оправдавам Путин..
19
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До ПроСоТо/15 "... Като има ТЕЛЕТА," - така е. Изборите на 2 Април го доказаха - 85% са такива.
18
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 7 месеца
Подкрепяме ви и стоим зад вас за приемането ви в Шенген. Изпълнили сте всичко условия отдавна, но ще почакате още защото сте 3та ръка народ и нас слабо ни вълнуват вашите щения. Да дадем съгласие за преговори на рсм за ЕС можаха да ни натиснат всички. Но щом е за нас никой не може да натисне Австрия и нидергейландия. Европа не е на две скорости както щяха да правят. Ние направо сме в друг коловоз
17
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Е и? Даже да плащат на продажните медии, пак не разбирам как може да паднат толкова ниско да публикуват неща, за които ВСИЧКИ знаят, че са про'с'тотии!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
10 милиона украинци избраха да живеят като руснаци. Други 3 милиона отидоха да живеят в Русия. Други 10 милиона избягаха в ЕС. Половин милион умряха на бойното поле. 2 милиона инвалиди.
15
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
и защо е тоя цирк?...Австриецот бе категоричен:..-"Кр за България за шенген!"..А тия продължават да ръсят БЕЗСМИСЛИЦИ..М/у другото,тая СРАМНА ДЪВКА я задъвка ощеЦвъки през 2009 :.."До два месеца сме в Шенген",закле сатой..След два месеца:-"До шест месеца сме в Шенген"..След 6 месеца:..-"До година сме в Шенген"..След година:..-"До края на Тиквомандата сме в Шенген"....И така до сега...ВСЕКИ,който яхне ограбването,легализирано като "власт",запява песента за "Шенген+..И защо не?..-Като има ТЕЛЕТА,
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Eврокомисията ще приеме пустинята Сахара в Шенген през декември, за да ви хвърля повече пясък в очите! Колкото е по-голяма лъжата, толкова повече ще й вярвате! Хайл Гьобелс и Аве Мария!
13
1
 
6
 
! Отговори
Царство Шенген преди 7 месеца
В Германия за 2023 населението се увеличи с 4 милиона! Бежанци! Но не стига работната ръка! Защото никой не иска да работи! От 84 милиона само 16 милиона работят!! Другите са немци на социални, бежанци на социални, украинци на социални, други европейци на социални..итн. Само Българите в Германия са луди да работят!! В царство Шенген само лудите работят!
12
1
 
6
 
! Отговори
Какво е това нещо преди 7 месеца
на снимката? НЕкадемик Дрянков!! То на каква позиция се намира в момента? То знае ли? А ние знаем ли? Чии интереси провежда този проводник мисля че е ясно на всички мислещ хора. Скъп уран, скъп газ, реактори на безценица за Украйня, оръжия подаяния за Украйна, договори за милиарди за Американски оръжия на хартия, затвяряне на ТЕЦовете, и последно затваряне и на проекта Белене. Това са резултатите от свръх здравословната политика на на това недоразумение.
11
0
 
7
 
! Отговори
Хмм... преди 7 месеца
Абе нали ти казаха много ясно , НЕ бе молец какво се напъваш за тоя Шенген още като гладен на....хайде да не го казвам гласно!?
10
0
 
5
 
! Отговори
Българската политика преди 7 месеца
От Козяк с по една ръка са бръкнали в задните отверстия на двете дебели момчета юристчето и пожарогасяча. А те на свой ред са бръкнали с по две ръце в задните отверстия на Кричо и Кокрочо. Това обяснява кривата усмивка на единия и ококорената физиономия на другия. И накрая, Кричо и Кокрочо са бръкнали с четири ръце в злощастния отвор на едно безгръбначно, амебоподобно, силно наведено създание на име НАВЕДЕНков. Движат ръцете му и го карат да кима когато има такова нареждане от посолството.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков трябва незабавно да подаде оставка.Шенген е мираж.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тестват ли украинските бежанци за ковид? Щото е време Путин пак да ни излекува и да спре далаверите на Урсула с файзера
7
2
 
8
 
! Отговори
КАКЪВ ШЕНГЕН преди 7 месеца
КАКВИ 5 ЛЕВА. АВСТРИЯ ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ СА ВЪВЕЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ, АМА ТУКА МЪЛЧАТ И НИЩО НЕ КАЗВАТ. ШЕНГЕН УМРЯ.