Споровете за манипулация на вота намаляват избирателите

Защо активността е на критично ниско ниво?
26 окт 2023 23:20, Росен Стойчев
13
Споровете за манипулация на вота намаляват избирателите
Снимка: БГНЕС

„Спорът за манипулация на изборите с хартиеното гласуване или с машинния вот в ушите на избирателите звучи така: „твоят глас няма значение, изборите ще бъдат предрешени”. Това заяви Димитра Воева социолог от „Тренд” в ефира на Нова Нюз. Според нея това е причината за критично ниската избирателна активност, което застрашава да не може да бъде призната легитимността на избраните.

По думите й на последните избори резултатът от вота се определяше от резултата от машинното гласуване.

Още по темата


Според Румяна Дечева от Обществения съвет на ЦИК самите избиратели трябва да решат какво искат.

„Ако искаме да живеем без анализ, без ясен отчет да има едно или друго, защото трябва да бъде въведено, ще продължим да сме в тази ситуация”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: вотексперти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
абв преди 5 месеца
До Аз управляват ни тия, които вие НЕ изборате, заради пасивността си. Мислете малко с тия вътре черепни органи, моля ви- кой има интерес да няма поне 70-95% -тна избирателна активност!? няма да ви давам жокер- светнете се сам/а.
9
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До 6,7 и 8: проблема не е в машини, те просто изкараха реалната избирателна активност, затова толкова ги плюят, защото преди с хартия лесно се фалшифицираше. Машините изкараха на светло катастрофата наречена избори!
8
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Нема да гласувам! Тия дето гласувате,като гледам какви ни управляяваат..
7
0
 
3
 
! Отговори
БЕН преди 5 месеца
ЗАЩОТО НА ХОРАТА ИМ ОМРЪЗНА ОТ ЛЪЖЦИ, ПРОДАЖНИЦИ, НЕКАДЪРНИЦИ И КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ, НА КОИТО ПОСЛЕДНАТА ИМ ГРИЖА Е БЪЛГАРИЯ И НАРОДА.ВСЕКИ КОЙТО Е ДОШЪЛ НА ВЛАСТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 33 ГОДИНИ, ЛЪЖЕ, КРАДЕ И ПРЕДАВА ВЕЛИКИЯ НИ НАРОД И ДЪРЖАВА НА ВСЕКИ КОЙТО ДАДЕ ПО ГОЛЯМА ЦЕНА.ЩЕ ГОРИТЕ В АДА!
6
1
 
1
 
! Отговори
ми така е преди 5 месеца
Когато смяташ хората за едеоти,а ти за голям тЕрикат така става!Цяла България видя как в последната минута мадуровките дадоха на ППДБ цели 10%!И защо така!?Ами защото от посолството така искали!Така че,когато нямаш топки просто с политика не се захващай!Тя не е за крадене,а за управление на страната!Аз за тия наведени и крадливи десарски мундари не гласувам!
5
2
 
4
 
! Отговори
Точно така, обаче преди 5 месеца
Нека все пак някой да каже в кратък и разбираем за всекиго текст, защо в цял свят отхвърлиха гласуването с този вид машинки, каквито ние си купихме от Мадуро? Дали това е случайно? Всички наопако, само ние на терсене! Ние и Мадуро!
4
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Споровете намаляват избирателната активност, факта, че всички кандидати са от зле по-зле, компрометирани личности или калинки сменили 50 пъти боята, вечни кандидати и тн. няма никакво отношение към ниската избирателна активност, нали? Факта, че всички политически фракции са навързани като свински черва също няма отношение? Че всички гласоподаватели са отвратени от всички партии също няма отношение? Абе гласоподавателя е виновен, че няма за кой да гласува и това е.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Напоследък нещо взеха много да агитират да не гласуваме. Странно е. Затова ще гласувам този път. Има няма смисъл ще гласувам и определено не за партиите от зглобката.
2
1
 
5
 
! Отговори
нафърфорий преди 5 месеца
Кой печели от ниската избирателна активност??? Герб и ДПС, партиите с твърд електорат!!!! БСП съ у гьолъ!!! Меринджеите от ПП-ДБ - "изгорехъ"!!!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи да мълчим, та да могат овцете масово да излизат за да се подиграват с тях. Няма по-фалшив начин за гласуване от машинното! Даваш гласа си за един, софуера го праща на друг. Това ако не е подигравка, не знам какво друго може да се нарече.