Д-р Николай Михайлов: Пеевски е в настъпателна позиция към властта

Доган закрива периода на анонимно участие на ДПС във властта
Обновена: 8 ное 2023 15:05 | 8 ное 2023 13:58, Елка Василева
66
Д-р Николай Михайлов: Пеевски е в настъпателна позиция към властта
Снимка: архив, БГНЕС

Чрез смяната на Мустафа Карадайъ с Делян Пеевски Ахмед Доган дава заявка за преместване на ДПС в епицентъра на българската политическа власт. Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов.

Той коментира, че на повърхността става явно, че  Доган или е много недоволен от Карадайъ, или е много доволен от Пеевски. „Аз мисля, че и двете са верни“.

Още по темата
"Г-н Пеевски е негов (на Доган - б.р.) ученик и той е сложен отдавна на ученическата банка, за да му се преподават уроци. Талантите на г-н Пеевски са добре известни и със сигурност са ценени от г-н Доган", каза д-р Михайлов.

Според него има едно необявено и интересно, информативно за процесите съперничество между Делян Пеевски и Бойко Борисов, "доколкото пътищата им се разминават - единият отива нагоре, другият отива надолу, а и двамата са клиенти на "Магнитски".

"Борисов е в състояние на някаква тиха паника, той губи почва и в собствената си партия, там той е разпознат като колеблив човек, със сигурност знаят и основанията той да бъде неуверен. Мотивът е известен - той е заподозрян от хегемона и това не е шега работа. От него се чака да бъде лоялен на директивата, той се старае, но това подкопава интересите на неговата партия в т.нар. сглобка, в която никой от участниците не се чувства комфортно. ... Те са в нея, за да изпълнят една директива да гарантират България като една управляема страна в прифронтова позиция", каза д-р Михайлов.

По думите му Пеевски е в настъпателна позиция към властта.

"Нараства неговият авторитет. Като актьор на сцената той знае, че начинът на неговото поведение изобразява от собствената му фигура нещо като министър-председател де факто, преди да стане де юре. ... Чрез смяната на Карадайъ с Пеевски Доган дава заявка за преместване на ДПС в епицентъра на българската политическа власт. Той закрива периода на анонимно участие във властта и вероятно ще пожелае това участие в пълнотата на всички преференции, които участието във властта дават. Това е нов период, свързан с характерологията на Пеевски, който разиграва собствената си роля в театрална стилистика, суфлирана от Доган. ... Това, което ще прави Пеевски под ръководството на Доган, е да завоюва власт".

Д-р Николай Михайлов коментира и политическия отзвук от местните избори. "Заседанието на ГЕРБ ще констатира позицията на ГЕРБ в сглобката като много неудовлетворителна, крайно несправедлива, а за членовете и симпатизантите - скандална".  

Той изказа мнение, че т.нар. инстанция "посолството" разгражда партиите, както Симеон Сакскобургготски е успял да разгради българските партии "след пропадането на управлението на ОДС".

Според д-р Михайлов обвързването на евентуалната победа на Ваня Григорова с "нахлуване на Путин в България" е унизително.

"Тези избори сякаш показаха, че големите клишета на българската евроатлантическа общност крушираха напълно, защото избраха кандидат от средите, които те щяха да лустрират", каза д-р Михайлов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 5 месеца
Прав е професора ,но когато дойде Пеевски ДПС ще си закрие ! Той е християнин и мюсюлманите няма да го припознаят и обичат Казва се Делян ,а не Октай ,Мехмед ,Лютви или друге
51
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Пеевски никога няма да е премиер! Доган никога не се е борил да е доминиращ! Винаги е искал да бъде ненатрапчив незаобиколим фактор! А тия,които ни пробутват тезата за "Премиер", са болни мозъци като Тоя ! Просто Копейките се напъват да ни плашат!
50
2
 
1
 
! Отговори
Истината се каза преди 5 месеца
Пеевски ще е Премиер.И народа ще види със собствените си очи,че неговият глас е без никакво значение за каквото и да е в държавата.До сега около 60 процента от българите не гласуваха,но след година или пет,не гласуващите българи ще бъдат около 80-85 процента.Ще гласуват единствено тези които са във или около политическите кръгове и бизнеси,а те са приблизително 10%,и едни 5-10 процента гласоподаватели на заплащане.Казва му се ,,пародия на демокрация".
49
0
 
3
 
! Отговори
Болен мозък преди 5 месеца
Никога не е имало "съперничество" между Борисов и Пеевски! Просто всеки си гледа интереса на партията и търсят допирни точки! Пеевски, който е ударен с печата "Магнитски" вървял "нагоре", а Борисов, който бил заплашван, вървял "надолу"? Тоя като ги плещи,сам верва ли си? Не дай си Боже, Тръмп да се върне, и всичките ПП-та и ДБ-та ще се изправят пред кабинета му!
48
6
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 месеца
Борисов изобщо не ходи да "тропа" на посолството! Това си е запазена марка на ПП-ите, Ицко , Танас и вся остальная сво*лочь! На Борисов му е ясно ,че Кики и Коко ще се удавят във собствената си надменност и безкрупулност,и самите избиратели ще ги изхвърлят, само да се разбие сглобката /Алла-балата/ с Радев! Борисов е най умнията политик в България,и си знае,че времето работи за него! А този психиатър, явно е от прекараните с 200-та!
47
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Напълно съм съгласен с д-р Михайлов. Борисов е в паника и за да се направи на лоялен към Галя от посолството, всекидневно ходи и ,,тропа" своите партньори от зглобката.на американците. Скоро самата му партия ще се разцепи,въпреки твърденията им за единомислие и колективност. Мисля само да допълня доктора,че ако Делян Пеевски вземе властта,Бойко със сигурност ще отнесе един двайстак при бай Ставри,а знаем на каква възраст е горкана
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Възможно е Пеевски да държи сглобката, в близко време да я яхне!
45
2
 
6
 
! Отговори
Един Българин пита преди 5 месеца
Дали този самовлюбен в.ъ.з.д.у.хар разбира това, което говори?
44
5
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 месеца
Отдавна "психиатър" си е диагноза! Единият вървял "нагоре" и даже ще ставал мин.председател, а другият вървял "надолу"??? Общото било "Магнитски" ? Сигурно е разговарял лично с Джим О' Браян и знае,че ГЕРБ им е длъжен! Истината е ,че Борисов не е удобен и на двете посолства, и всеки може да се досети защо! А ПП-тата така са се разпищовили,че само "Алла-балата" ги държи във властта!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Беше депутст от Герб какви комунистичесми намеци халюцинираш ?" - E така де, ГЕРБ кви са? Комунисти преоблечени в друг цвят дрехи! Което всъщност се отнасят и за много други партии. Да кажем всички, само обаче процентът е по-различен във всяка една от тях.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПОРЕДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ АЛКОХОЛИК ХАЛЮЦИНИРА
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма ли вече мощни движения срещу Пеевски? Митинги, шествия, негодувание....вече няма. Примирихме се. Пеевски, да живей! А сега кажете кой организира митингите.
40
0
 
1
 
! Отговори
бай Бай преди 5 месеца
До Анонимен хехеххехе, не от липсатана закони , а от тяхното спазване и изпълнение!!!закони има но несе изпълняват
39
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
До МВР убиват масово (20): И най-големият наркотрафикант също.
38
2
 
1
 
! Отговори
бай Бай преди 5 месеца
Засилвайки ДПС или връщайки партията на Доган във власта означава поне две неща:1. връщаме се към стария модел без ДПС неможе да се прави парламент2. ДПС ще започне да въвежда нови измерения и посоки във бъдещето на БГ-тоДа ви го преведа второто че ако се наложи БГ-то ще се ползва за разменна монета!
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До коментара преди малко И като е реален. Защо не сме в Шенген. Хората не желаят корупция не желаят ОПГ схеми . Разбират , че бедността идва от липса на Закони.
36
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
До Анонимен 11: 'щото си проЗДТ/-а. Ама мно'о проЗДТ/-а.
35
1
 
2
 
! Отговори
бай Бай преди 5 месеца
До Анонимен 40Човека не е икономист бе душа!! Не е специалист по финанси!!!човека е лекар психиатър и описав проявите на хората когато влезнат във власта
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този професор го чух по Хоризонт . Такова увъртане от думи . Та на края нищо не каза и нищо не стана ясно . Нито каза за Шенген, нито за корупцията. Пенсионерска му работа. Замазва и дърдори .
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пеевски е реалният премиер на България, а Денков му е само секретарка.