Добрев иска Асен Василев да оттегли проекта за Бюджет 2024

Гледайте на живо срещата на ГЕРБ
11 ное 2023 12:31, Александър Попов
38
Добрев иска Асен Василев да оттегли проекта за Бюджет 2024

Трябва да настояваме Асен Василев да оттегли предложението си за Бюджет 2024. Ако извадите ДДС и акциз, ще видите, че в 12 държави от ЕС бензинът е по-евтин, отколкото у нас, включително Германия. У нас е по-скъпо, въпреки, че купуваме уж евтин петрол. Това вече го видяха и мнимите атлантици, и в ЕС, каза Делян Добрев на национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново.

На съвещанието присъстват представителите на изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и областните координатори на партията.

От сряда няколко дни подред парламентарната група и Изпълнителната комисия на формацията анализираха изборните резултати от изминалия местен вот и как се изпълняват управленската и законодателната програма, зад които стоят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Това, което чух колегите от ПП да казват, е че ще завишат нереалистично приходите в Бюджета. Приходната част е 35 милиарда, която и сега не могат да съберат. За догодина са заложени 40 милиарда, откъде ще вземат тези пари? Тях не ги интересува, защото ще изкарат до март, после ще отпрашат. Ще дадат на пенсионери, на социално слаби, и се получава 7.5 млрд. дефицит - това са новите дългове, вадят европейските средства - около 5 млрд., и каквото остане, го пишат данъчни приходи. Но това няма как да стане, нито има инфлация, нито икономически растеж. Но го правят, за да са пак "хубавите", и като го внесат в Нс, ние ще попитаме къде са тези милиарди, които липсват? Според мен трябва да приканим настоятелно Асен Василев да не внася такъв нереалистичен бюджет в НС, да си коригира данъчните приходи на 35 милиарда, съответно и да оправи разходната част, а да не си измива ръцете с НС, допълни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: делян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
Добрев - "мъжката секретарка" на ББ. Преди беше само жалък "послушник" ,а сега е смешен и жалък клоун. Да вземе "колелото на времето" ,за да се върне в детските си години и разреши комплексарските си проблеми ,които има с Асен Василев и да спре да се изказва по всякакви въпроси ,за които няма ,дори минимална представа ,за "експертиза" въобще и не става дума.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато става горещо, ледът се топи, така и някои партии бавно, неусетно почти, като БСП.
25
1
 
2
 
! Отговори
Дилян Левчето: преди 5 месеца
"Ще спечелим "Златната наколенка на Посолството" въпреки жестоката конкуренция на ППЛГДБТИ+ и ДъПъръСъ! Ще видите кой е по-по-най заслужил евроатланДик!!!"
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никакви пенсии и заплати, да мрът, всичко в асфалт. От пенсии и заплати няма какво да откраднем, казват гербавите и са прави.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И ти да го направиш,така ли?Я у лево!
22
3
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 5 месеца
Типичният проблем на българските политици е, че, като се докопат до властта, после не се съобразяват нито с коалиционни партньори, нито с подкрепящи ги формации, нито с гражданите. Правят каквото им скимне, все едно са хванали Господ за шлифера и няма кой да им противоречи. Така и не се научиха на политическа култура.
21
3
 
5
 
! Отговори
икономист преди 5 месеца
До опетковПрав си, че трябва да се гледат цените преди облагане. Обаче Германия е много по-голям пазар, нали така? Тоест, могат да вземат суровината си на по-ниска цена от нас. Освен това трябва да се преработи тази суровина, а руският нефт макар и по-евтин съдържа повече сяра, която трябва да бъде премахната. Да не говорим за по-скъпите застраховки за превоз на петрола през рискови зони. Това всичко някой трябва да го плати. Делян да вземе да си отвори собствена рафинерия и да продава евтино
20
6
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Промените оставка
19
5
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Този е в ГЕРБ за да разпространява лъжи и манипулации. Няма обаче кой да ви се връзва вече гадове гнусни!
18
5
 
10
 
! Отговори
Ники преди 5 месеца
При тази инфлация да не повишиш пенсиите е най-голямата низос но гербаджиите не им дреме за тези хора ,
17
4
 
6
 
! Отговори
Истината! преди 5 месеца
България в момента има най-евтиния бензин от целия Европейски съюз!!!
16
5
 
12
 
! Отговори
Ядосан преди 5 месеца
До 1. Така е, прав си! Такива Лъжци като Делян Добрев си мислят, че българите са прости и не могат да си направят справка в интернет за бензина - в Германия бензина е 1,84 евро = 3,60 лв.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми аз не мога да му вържа сметката за Германия, не знам какво смята и как много ми е интересно да го видя!? За съжаление не цитира конкретно кои са тези 12 страни за да се гледа конкретно. Мисирките няма ли да питат или само гюлю гулю!?
14
4
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 5 месеца
Делян Кумгейта като завърши в Харвард финанси, тогова да дава мнение на по-образованите, компетентните и умните! До тогава да си завре неадекватните злобни коментари в ......
13
3
 
5
 
! Отговори
anom преди 5 месеца
Делянчо Добре! Виртуални пари винаги се намират,както и решение на обикновен човечец 19 литра ли да зареди или 23 за да се спаси от акциза и данъка за който говориш по молба на трета страна .Точно затова е създаден настоящия капитализъм-"САМО ПАРИ" и никаква красота ....Е все пак Скарлет Йохансен е далече по-добре отколкото кандидат-кметицата за Скофия .Но ако питаш някой нейн конкурент -"ТЯ Е НИЩО"!
12
5
 
11
 
! Отговори
Хасковлия преди 5 месеца
Защо та го изтегли бе б...оклук такъв. Страх ви тресе да не успеят управляващите /ПП/. Демонстрирате/ГЕРБ/ голяма "загриженост" за народа след като се накрадохте 16 г.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е вярно че специално цената на бензина в БГ е като в Германия, там в момента е около 1,75 Е на бензиностанции извън магистралите. По-смущаващо е обаче че цените на много хранителни продукти са равни или по-ниски от в БГ. Разгледайте брошурите на Кауфланд Германия, a който не се е шокирал достатъчно може да разгледа и сайта за Полша!
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха така Добрев. Създавайте повечко хаос да я приключите тая държава.
9
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кокорчо трябва да си ходи, ама и никога повече да не се връща и може да вземе и Киро да му прави компания!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Германия, разбира се!