Красимир Вълчев: Лъсна и лицемерието

Според него заради корупция предлагад да се вдигат данъци
12 ное 2023 18:30, Нели Христова
34
Красимир Вълчев: Лъсна и лицемерието
Снимка: БГНЕС

Проектобюджет 2024 онагледява провала на бюджетната политика на Асен Василев от последните две години и половина. Предишните две години инфлацията и високият номинален ръст на вноса скриха реалната картина. Но рано или късно идва сметката.

Това написа председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев в своя фейсбук профил във връзка с държавния бюджет за 2024 година, анонсиран от финансовия министър Асен Василев, който заяви, че бюджетът е балансиран в рамките на маастрихтските критерии.

"Нов дефицит, още дълг, повече разходи за лихви, намалени инвестиции и разходи за образование и култура, нелогично завишени приходи на фона на намалена събираемост, увеличаване на данъци. Голям шлем от бюджетни провали. Това е резултатът от ляво-популистка бюджетна политика на Асен Василев" заяви още Вълчев в своя пост.

По думите му България продължава да функционира като бърка в джобовете на децата - веднъж като харчи за сметка на дългове и втори път като пести от развитие.

"Лъсна и лицемерието. Обещаваха, че ще спрат кражби, а вдигат данъци. Обещаваха да вземат от Лукойл, а им направиха подарък за 3 млрд. лева за сметка на всички нас. Обещаваха да увеличат събираемостта, а тя се срина", написа още той.

Според Вълчев за две години номиналният ръст на БВП е 37 на сто (заради инфлацията), а на приходите от ДДС - едва 21 %.

"Причината за подобен срив на събираемостта може да е само една - корупция. Затова сега ни предлагат да вдигаме данъци, да вземаме заеми и да пестим от развитие", в заключение заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Кой е този? преди 5 месеца
С какво е известно това лице? Освен, че е разследван.
22
0
 
1
 
! Отговори
до популис преди 5 месеца
Може и трябва.Децата масово са затлъстели и изгърбени.Точно учители по физическо трябват,стига да са свестни.
21
1
 
0
 
! Отговори
европейски популис преди 5 месеца
абе байно ти като отговаряш за образованието и науката якажи защо образованието пада надолу а заплатите скочиха в тоз сектор многократно,няма контрол в сектора реформи не се правят -ами може ли един даскал по физическо да взема колкото един физик или математик я стига си чеса езика
20
0
 
6
 
! Отговори
а картелите преди 5 месеца
Никой не смее да посегне на свръхпечалбите на чуждите банки у нас, телекоми, вериги, ЕРП.........както Орбан..А защо? Защото депутати, политикани са оплетени със тях
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само тоя гербаджия не се беше още изходил.Давайте,има още време,ред е на Теменужка,Сачева и останалите калинки.
18
5
 
5
 
! Отговори
toti преди 5 месеца
Тия толкова са се оплели,че ги е страх да не им истине мястото,щото се вижда как кражбите спират,сабираемоста расте, А САМО НА ГЕРБ ИМ СЕ ВИЖДА ОБРАТНО ...и защо -ЗАЩОТО СА НЕКОМПЕТЕНТНИ И ГИ ЯД ЧЕ ХОРАТА ОБИЧАТ ПП и ДБ !!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе с какво ви държат там всички Гербарии, че ви тресна тази шизофрения.Против говорите, а натискате зеленото бутонче.В ред ли сте?
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Герболяка реве, че загуби толкова общини...
15
0
 
5
 
! Отговори
Писарушки ВНИМАВАЙТЕ преди 5 месеца
Това изречение е ТРЕПАЧ!!!Заради корупция предлагаД ;)
14
0
 
7
 
! Отговори
Тиквун ги е преди 5 месеца
активизирал всичките, до вчера не съществуваха....Истанбул ще му стряска съня дъъълго
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ударите на ГЕРБ върху бюджета и персонално върху Асен Василев, най-критикуваният от тях министър, не е, че ГЕРБерите са много загрижени за България, а защото искат контрол върху финансовото министерство.Екатерина Захариева прав текст, каза, че Василев не може да бъде министър след ротацията на Денков с Мара Гаргамел.
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този Вълчев не разбра ли че бюджета се решава от Посолството , а парламента само огласява какво е решило Посолството - както си му е реда в колниите !
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хайде деца, време е да си връщате дълговете отпреди 10 години. Събирайте парички, счупете касичките, искайте пари от десните си родители гербери или ***, за да си върнете дълговете. Имате да връщате 2 милиарда евро. Бате Асенчо няма да тегли нов дълг, за да плаща вашите дългове.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този Вълчев май не разбира че бюджет се приема от народното събрание, а не от един човек, най малко пък от финансов министър. Но нали трябва да хвърлят димки. Това в момента е първия вариант на бюджета който винаги се предлага на обсъждане в началото. Все пак депутатите решават, а ПП-ДБ са 60 човека.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лъжата за "децата, които ще връщат заемите" е вече изтъркана. Всеки път използват "децата, които ще връщат", за лъжлива политическа пропаганда. Сегашните деца трябва да връщат дългове отпреди 10 години. Връщат ли ги тези дългове "децата"? Не ги връщат, а спасяваме децата с рефинансиране на стари дългове. Никой няма да връща дълговете. Инфлацията и увеличаването на БВП поддържа процента на дълга постоянен.
8
2
 
3
 
! Отговори
великите имиттори преди 5 месеца
Че кво му е толкова , това е единствената ми позната европейска " ценност " , неволно изтървана от носителите и , другите ги не показват и пазят в дълбока тайна . Критики страшни , но ще подкрепим нали бе Вълчев и това не е лицемерие , иначе как да уйдисаш на американците , а там е страшничко зарад някои от другите ви ценности .
7
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Някои журналисти трябва да ги пратят на ограмотяване или ликбез (ликвидиране на безграмотността).
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Корупцията е начин на управление на колонията..
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А как са имотите ? Ши са дигат ли ? Да купуваме ли ? Да не са свършат ?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз лично ще платя ако трябва и двоен данък, но обаче имам условия, минимална 2к евро, завършени магистрали, нови ел.централи, премахване на задръствания, да не ходим до Турция за лекарства, пазар и лекари, толкова е просто!