Терзиев: От заплатата си ще взема 1 лев, а другото ще го даря

Той се срещна с премиера Денков
Обновена: 14 ное 2023 16:12 | 14 ное 2023 16:00, Нели Христова
167

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Благодаря на премиера Денков, беше важно да изложа пред него приоритетите и темите, по които имаме допирни точки между Столична община и изпълнителната власт. Надявам се, че ефектът от добро сътрудничество ще може да бъде усетен от софиянци в следващите месеци и години. Това заяви столичният кмет Васил Терзиев, предаде репортер на БГНЕС.

Важно е всички институции да работят заедно и ефективно. Ще продължим да търсим активен диалог с всички, за да защитим интересите на софиянци, добави Терзиев.

Ние ще протегнем ръка към всички представени в СОС, за да намерим прагматичните решения и да търсим съгласие. Ще инициирам срещи с всички партии и техните представители, за да намалим напрежението и да се придвижим към това да има работещ общински съвет, оптимист съм, подчерта Терзиев.

Премиерът Николай Денков се обърна към Терзиев като го посъветва: Не затваряйте възможности, в един момент може да се окажат опции.

Денков коментира и предстоящия вот на недоверие към кабинета, като заяви, че вотът ще бъде една добра възможност да разкажат какво е направено в последните 5 месеца по отношение на развитието на отбраната и националната сигурност. „Обществото трябва да бъде информирано какво се случва. Готови сме да чуем всякакви критики, стига те да се основават на факти, а не на измислици“, подчерта Николай Денков.

От своя страна Терзиев заяви, че държавата нищо не им е обещавала. "Споделихме какви са посоките. Говорихме за училища, детските градини и инфраструктурата около тях, децентрализацията“, каза Васил Терзиев. Ако до три месеца не се избере председател на СОС, трябва да се проведе нов избор за общински съвет. Това се надявам да не се случи, защото ще произведе блокаж на работата на Столична община, категоричен е Васил Терзиев. От кого бихме се отказали не е тема на днешния ден. Екипът ни ще бъде обявен в края на настоящата седмица, уточни столичният кмет.

От заплатата, която се полага на кмета, аз ще взема 1 лев, а другото ще го даря, съобщи Терзиев, като посочи, че темата за достойното заплащане на администрацията е нещо, по което ще се работи.

За мача България – Унгария, Денков коментира, че до тази ситуация се стигна, защото българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу. Време е БФС да си даде сметка за това. Нещо трябва да се промени. Държавата няма права да се намеси във федерации, но аз като гражданин имам право да поставя въпроса, че трябва да се търси промяна, каза Денков.

Нямам официално становище за председателя на ДАНС. Когато на някого му липсват аргументи, ползва епитети, коментира Денков дали има официално становище на президента за поисканата оставка на председателя на ДАНС. Всички ръководители на служби са назначени еднолично от президента Радев по време на неговите служебни правителства, това е факт, заяви още Денков.

За Бюджет 2024 Денков коментира, че част от критиките са противоречиви, искат се допълнителни разходи, а се казва и трябва да се намалят приходите. Трябва да има още съгласуване и дискусия, така че финансовият министър е в този процес, в който обсъжда и гледа да удовлетвори максимален брой желания и по възможност балансирано и да не си противоречат, каза Денков.

Доколкото знам няма потвърждение от Газпром, че ще плаща такса, но ние имаме право да наложим такава такса, отбеляза Денков.

За евентуално вдигане на данъците, Терзиев коментира, че това ще се обсъди и е необходимо да има общински съвет. Първа тема е да се преборим с това общинският съвет да заработи, каза още Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
Хиндо преди 6 месеца
Щом дарява ..., значи има пари, но....как ли се печелят толкова....? Чешим с е по главата , където не ме сърби и .....се чудя...гледам умно. Мънкам нещо под нослето си.Па се чешем....Имаше преди години един Мицев....така се казваше май.....АДВОКАТ....Та обясняваше, че спестил милионите си от ЗАКУСКИ....Па се почесвам....,като че ли хъркам ,защото съм заспал. Не де . Сънувам....Май сме балами...
47
1
 
2
 
! Отговори
Николай Денков преди 6 месеца
За Коаинье, пардон за Украинье я дарявам заплатата си. Киро, ти няма ли да си дадеш своята за братята украински фашисти? Нали обеща? Сам ли ме оставяш?
46
1
 
2
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
А, от "схемите" под покривката???? Ти да не си мислиш, че кметове, общинари, полицаи, прокурори, съдии, лекари и т.н., чакат и живеят на "едната заплата"!? За толкова б///алами ли нъ вземаш????
45
0
 
0
 
! Отговори
Иван томов преди 6 месеца
Терзиев как ще живееш С едно левче бе ти един ден не може да изкараш с него
44
1
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 6 месеца
политиците не работят за заплата , работят за да крадат . щом иска един 1лев заплата на месец значи ще краде поне един милион на месец.
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
принципно човека има доста успешен бизнес... Нормално е да не иска заплата.
42
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Ще ги дари на оня емил тротинета да си смени жендъра
41
0
 
4
 
! Отговори
давам лев да съм кме преди 6 месеца
Абе софетата тоя кмет от " всичко по левче " ли си го земахте ?
40
0
 
2
 
! Отговори
Васил терзията преди 6 месеца
Ще го даря за софия прайд
39
1
 
2
 
! Отговори
Павел Дончев преди 6 месеца
Това с 1 лв. заплата е заявка. Вижте в Уикипедиа 1 dollar salary, за да разберете защо го прави. Не е до парите...
38
0
 
4
 
! Отговори
силно замислЕна преди 6 месеца
Брех, паралия кмет са си избрали софиЕнци!
37
1
 
5
 
! Отговори
Майора преди 6 месеца
Не знам кой ще иска да рботи с хора , спечелили изборите с машини и едва 1/10 от гласувалите в София?
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
*** Денков, оня просяк украинския наркоман ще те бъхти яко за дето само 10 000 хилки си дарил на украинските му фашисти.
35
0
 
6
 
! Отговори
кратък анализ преди 6 месеца
Проблемът не е в лева , а в глупостта да изречеш подобно нещо , казвано вече , без някакво съществено значение освен популизъм обиден за аудиторията защото я позиционира като сбирщина от *** . Тази глупост всъщност ще струва много щети на обществото .
34
2
 
9
 
! Отговори
хаха преди 6 месеца
От комисионните колко ще взима и колко ще дарява...........???????????????
33
3
 
8
 
! Отговори
Терзиев преди 6 месеца
От заплатата си ще взема 1 лв, а другото ще е от комисионни. хи хи хи
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българина явно обича да е обиран,манипулиран с медиите,мачкан и тогава е доволен. Сега някой им казва ,че няма да бъде краден , няма да иска заплата и е недоволен. Не мога да Ви разбера логиката? Човека казва ,че ще работи за 1 лев и Вие не сте доволни. Майка Тереза е права.Явно искате да Ви е зле. Да Ви убиват по улиците, да нямате тротоари,да си дишате мърсен въздух ,да нямате футбол, да Ви бият, да Ви дават пенсии по 300 лв. и на коледа 50 лв. И да подскачате от радост като останете на филия
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както казваше някога баба ми - Не ме е яд, че ме лъжеш, яд ме е, че сам си вярваш.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Желю Желев даряваше само половината си заплата като президент на социални домове. Този е по-велик от Желю Марксиста.
29
0
 
1
 
! Отговори
Граматик преди 6 месеца
До до Иван. Явно и ти си от неумните. Не го е написал слято нарочно, за да не го цензурират.