Добрев: Нито един икономист не подкрепя бюджета на Василев

"Постната пица" беше през 2009 г., припомни той
15 ное 2023 09:38, Нели Христова
52
Добрев: Нито един икономист не подкрепя бюджета на Василев
Снимка: БГНЕС

"Бях един от първите, които казаха, че приходната част в бюджета за 2024 г. е надценена вероятно с около 5 млрд. лева". Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

"Данъчните приходи по плановете за тази година са 35 млрд. лева. Те ще съберат 33 млрд. лева, в най-добрия случай 34 млрд. лева. Сега са на 30,8 млрд., вчера се похвалиха НАП", заяви Добрев. Той добави, че за догодина МФ планира данъчни приходи в размер на 40 млрд. лева.

По думите му се надуват приходната и разходната част. "Като пишеш 5 млрд. лева отгоре приходи, имаш още 5 млрд. за харчене. Пред обществото си добър за всички, казваш – 12 млрд. капиталова програма, най-голямата в историята на България", коментира Добрев.

Според него от 3 години нищо не се случва с инфраструктурните обекти в страната. "Целта не трябва да бъде да няма никаква инфраструктура, държавата трябва да инвестира в такава, защото тези инвестиции помагат на икономиката да расте, те ни правят по-богати", заяви Добрев.

Той изтъкна, че "постната пица" е била през 2009 г., а сега държавата е 2-3 пъти по-богата и съответно харчи 2-3 пъти повече пари. Според него нито един икономист в държавата не подкрепя бюджета на Асен Василев. Добрев каза още, че ще убеждава групата на ГЕРБ да гласува против Бюджет 2024, за да се върне на финансовия министър и той да си го преправи.

"Ние искаме той сам да си ореже разходите, а не ние в парламента да ги режем, той да е добрият, който дава на всички. Ако внесат бюджет с 40 млрд. приходи от данъци, а не 35, колкото смятаме, че са реалистични, ние трябва да го върнем още на първо четене, гласувайки против", заяви Делян Добрев.

Той акцентира, че заради ротацията бюджетът догодина ще се изпълнява от ГЕРБ, затова сега от финансовото министерство трябва да се вслушат в тях.

Добрев коментира, че колкото повече се бави отпадането на дерогацията за преработка на руски петрол за "Лукойл", толкова ПП-ДБ ще бъдат по-щастливи. "В началото на войната "Лукойл" работеше с 50% руски и 50% неруски нефт – от Ирак и Казахстан. След началото на войната 94% от петрола е руски. Т.е. ние от началото на санкциите вместо да започнем да купуваме по-малко петрол, започнахме да купуваме повече”, заяви Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как да го подкрепяш , след като :Всичките милиарди от ЕС за България , ще отидат в сащ , и другото ,Премиерът НИ Денков каЗА :Парите от таксите на газа , ще отиват в касата на ЕС ... А за България и народа ПАК---НИЩО !
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АМИ ВИНАГИ ЩЕ СТЕ...... А сега като сме КОЛОНИЯ , кво ни очаква , мисля ч ще е и ПО-ЗЛЕ .?
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добрев , поВниш ли , как МенТа Стоянова ни обеща пица с ПАРМЕЗАН , или не повниш?
35
0
 
3
 
! Отговори
Професионалист преди 5 месеца
Аз го подкрепям,икономист съм,но теб не подкрепям хасковски бек със силиконови устни.
34
1
 
1
 
! Отговори
Туй то преди 5 месеца
Правителството ще го има, бюджет няма да има.Догодина трансформация на много места.
33
0
 
1
 
! Отговори
АМИ ВИНАГИ ЩЕ СТЕ... преди 5 месеца
...БЕДНИ, ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ ВИ КРАДАТ ПАРИТЕ ОТ РАФИНЕРИЯТА И ИМОТИТЕ, КОИТО ВЗЕХА И ПОЛЗВАТ НА БЕЗЦЕНИЦА ОЩЕ ОТ 50- г. СОЦ-РОБСТВО...
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ТИЯ ОТ ПП-ДБ, ПАРИТЕ ОТ ЛУКОЙЛ НЕ МОГАТ ДА СИ ВЗИМАТ....АМА СЪНУВАТ "ПРИХОДИ ЗА БЮДЖЕТА"...ХАХАХАААА..
31
0
 
1
 
! Отговори
тхб преди 5 месеца
някой забравя че 35 години сме най бедните в европа а и не само
30
2
 
5
 
! Отговори
Икономист преди 5 месеца
Аз го подкрепям
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** е тоя Добрев.Цял свят се движи по модела на Василев с т нар Рейгън икономика, но нашите богаташи са злобни и искат да има пица само за тях, а за народа хляб и сол.Е, вече сме като Америка другари комунисти.Василев е точния човек.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Моят баща от лятото ще взима 1450 лева пенсия.През 2020 г. бе на 850 лева. Василев поне им компенсира на старите хора инфлацията. Гербавите щом вият значи са им спрели далаверите.
27
1
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Аз от 17 години зареждам само на Лукойл, ,защото смятам, че там продават най-качественият бензин. Правил съм тестове, няма да обяснявам това, но лукойлския бензин е най-качествен. На тия явно не им допада това.
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мислите ли че ако имаше далаверка за ГЕРБ-ДПС в този бюджет, щеше някой да го критикува. Естествено че критикуват бюджета, защото няма нищо гарантирано за обръчи от фирми там. Търговете ще са прозрачно и затова е целия този рев. Отделно никога досега пенсионерите не са получавали такова процентуално увеличение на пенсиите. А парите за това не идват от вятъра, а от спрените далавери.
25
6
 
2
 
! Отговори
Щедър е министъра преди 5 месеца
Правиш бюджет, после друга партия го изпълнява ... Герб догодина след ротацията
24
5
 
3
 
! Отговори
Посолството : преди 5 месеца
"Всички пудели от Интимната коалиция сте ни еднакво некадърни и неадекватни..."
23
1
 
11
 
! Отговори
За Витков преди 5 месеца
Да се вдигат доходите. Много ми е смешно самоче как в хор и синдикатите лаят при условие ,че точно това за което съществуват Василев им го дава. Явно е ,че толкова години на хранилищата на Герб не могат да се заметат ,на къс повод са. А господин Добрев да се занимава с пелетите на родната си и да не ръси мозък.
22
9
 
6
 
! Отговори
хахахах преди 5 месеца
Асенчо направил бюджет с 40млрд, а пък тая година едвам 33 ще събере, нека Герб го гласуват и да се откажат от ротацията догодина, нека Кокоре харчи въображаемите пари на воля, ще има за всички
21
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Вот на недоверие към правителството, разпускане на парламента, нови избори и ПП в канализацията. Това е нужно за спасението на България.
20
0
 
12
 
! Отговори
нелке а престанете преди 5 месеца
тоя дърдорко да ни го показвате по 5 пъти на ден преизбран от поклонниците си
19
3
 
6
 
! Отговори
Главоблъсканица преди 5 месеца
След като нито един икономист не подкрепя бюджета на Асен Василев, защо тогава този Асен управлява?