Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни

Костадинов му скочи: Тагаренко, осъществявате предателска национална политика
Обновена: 15 ное 2023 10:49 | 15 ное 2023 10:49, Камелия Цветанова
260
Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В остър спор влязоха министърът на отбраната Тодор Тагарев и лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на дебата за вота на недоверие към кабинета за провал в областта на националната сигурност и отбраната.

Министърът посочи, че от години има проблем с числеността в армията като отбеляза, че най-тежко е състоянието в сухопътните войски и проблемът не е от това правителство.

Още по темата
"С 35% бяха по-малко кандидатстващите във военния университет, а приетите с 42% по-малко. Това е заради дезинформационната кампания на парламентарно представени партии от опозицията", скочи Тагарев и поименно назова Цончо Ганев от „Възраждане“.

Това провокира Нинова да поиска лично обяснение.

"Днес разбрах, че с едно изказване против войната в Украйна, за спиране на огъня, за търсене на мирни преговори, за неутралитет на България, съм станала персонална причина за некомплекта на армията. Изказването ми е от юли тази година и излиза, че нося вина за некомплект, който е от поне 15 години. Представяте ли си каква сили имам, че с едно изказване да спра младежи, напиращи да учат във военния университет? Това е виц", скочи тя.

"Аз обаче персонално съм отговорна, за това, че Тагарев не беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков и изказването на Тагарев днес само показа, че сме били прави.Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната със зависимостите му от чужди държави", каза Нинова.

След нея думата за лично обяснение взе и Костадинов.

"Не е новина това, че Тагарев лъже от парламентарната трибуна, но всички знаят, че 12 лева давате на курсантите за храна, защото няма стол, но те са на специален режим и не могат да отидат на ресторант като Вас, и им давате 12 лева, за да си купуват кифли от лавката. Заради Вашето некадърно управление напускат курсанти", обърна се той към министъра на отбраната.

"Тагаренко Ви наричат в армията и е показателно за това на кого служите. Вие не служите на България, а на Украйна, защото с Вашите действия осъществявате предателска национална политика“, каза Костадинов на Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
24
 
! Отговори
ППромяна е Страхотна преди 6 месеца
дори в ГРОБ нямаше толкова нагли да дават Сделки за Милиарди на Фирми, в които Роднините им са Съсобственици, а тука даже и за просто някакви роднини не говорим, а за Жена ти - от това по-прек Роднина - няма!
10
2
 
22
 
! Отговори
Рада Асенова преди 6 месеца
ОТ години Военните окръжия правят кампании " Стани войник" и се опитват да привлекат млади хора за военнослужещи. Нали не си представяте, че има много млади хора, които биха учили за военни или станали военни при сравнително реалната опасност да ги пратят да воюват. Всеки ден същите тези министри и управляващи с действията си плюят на думи като " родина" и "отечество" и са особено тъжни, че няма кой да защитава страната ни.
9
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 9 Обаче това са само фантасмагории, защото няма никакви доказателства, че има такава връзка. За сметка на това че Възраждане разпространява неверни неща е доказан факт.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На еднорозите нещо не им се ходи в армията. Искат да громят Русия от безопасно разстояние :) Хайде, тагаренко ви чака,нали се харесвате.?
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки народ си заслужава съдбата !
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аман от продажни евроатлантици !
5
3
 
31
 
! Отговори
жорето преди 6 месеца
Не е Тагаренко, баш магаренко си е. Абе аланкоолу, как да служа в "армия", чийто командурещ си ти бе, простако неден
4
1
 
38
 
! Отговори
От Парламента Днес преди 6 месеца
Тагарев: "Жена ми е съдружник във фирмата с поръчката за дронове, но е с минимален дял" - Муахаха, значи казваш Малко Бременна била, но не е Проблем при Сделка за Няколко Милиарда?!
3
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Копейките пак смешни, от една година обясняват как сме щели да пращаме хора в Украйна - де са?
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А Тагаренко защо не е в Украйна да подпомага контранастъплението с оръжие в ръка, ами се занимава с покупко-продажби у нас ?
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ей, Тагаренко - марш на фронта да се биеш за родината си!