Депутатите ще разследват за полицейско насилие на протеста срещу БФС

Ще предложат и законодателни промени, ако е нужно
28
Депутатите ще разследват за полицейско насилие на протеста срещу БФС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите приеха предложението на ПП-ДБ и на БСП за създаване на временна комисия за полицейското насилие по време на протеста срещу ръководството на БФС през миналата седмица.

По предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ двата проекта на ПП-ДБ и на БСП бяха обединени.

Така в крайна сметка НС реши, че комисията трябва да разгледа всички факти и обстоятелства около организацията и поддържането на реда по време на мирния протест на феновете срещу ръководството на БФС.

Задачата на комисията ще е да установи всички факти и обстоятелства, свързани с организацията, подготовката и опазването на обществения ред.

Комисия ще установи дали са спазени изискванията на Закона за МВР и институциите на МВР за прилагането му.

В състава на комисията влизат 18 членове - по трима от всяка парламентарна група, а не както искаше БСП – 12. Работата ще продължи един месец, а накрая трябва да завърши с доклад както и законодателни предложение в случаи, че е необходимо.

Социалистите предлагаха тя да работи три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: полицейско насилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Димо преди 5 месеца
Тия да вземат да разследват и правителството, че то рибата се вмирисва откъм главата. А може и Пинокио и Киро *** да проверят.
25
0
 
0
 
! Отговори
Калина преди 5 месеца
Не очаквам да има реален резултат от работата на тази комисия. Само ще симулират работа.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Депутатите не са следователи, нито съдии. Вярно, някои хиперактивни депутати като Пеевски, Петков и ББ искат депутатите да изпълняват и тази функция, но по конституция има Национално следствие и ВП, така че това искане на тримата може да се приеме за болестно състояние.
23
0
 
0
 
! Отговори
. преди 5 месеца
МВР ГЕРБ и ДПС си искат обратно власта.. Боко научава тези уроци от Ердоган защото е им позволиха да строят навсякъде джамии..бокоTo първо създава Каус и после казва Виж как тези пп упровляват дьржавата..Ама че мафия са и тези двете
22
1
 
1
 
! Отговори
А преди 5 месеца
Кога ще разследват насилието на изоглавените срещу полицаите? Писна ни при всеки мач от тях!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сиситемата на депутатите в Бг е :ДЪра-БЪра , до пенсия ,... и още толкова !
20
0
 
5
 
! Отговори
Анал лизатор преди 5 месеца
Абе нали точно дупетатите платиха на абонираните вечно протестиращи за това!То си има специален платен отряд от протестиращи които са в готовност винаги като им звъннат да се организират за поредния "протест"!По скоро е ченегесарска акция както винаги!Тия са и против паметниците..против партиите...против Русия...против всичко стига да им дадат по 100 кинта за "протест"!
19
6
 
6
 
! Отговори
Точен преди 5 месеца
Полицаите действаха 100 % правилно.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Следващата точка на Парламента е :Да се вземе решение , още колко украински знамена да се доставят на всичките общини в Бг , също и Премиера ПАК да се допита до Зеленски за зърното , ... и други въпроси , а министър Славов ПАК да отскочи до сащ , за да се ДОНАПИШЕ Конституцията на България ...
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ОКАЗВА СЕ , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ , ВСИЧКО Е О' хЕЙ , затова в НС се занимават с доста по-посредствени задачи !Посредствени задачи , за посредствени избраници !
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За по добрата работа на комисията предлагам да набием депутатите с палки за да работят по-ефективно и бързо. Така ще имат личен пример какво е да те бие милицията.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак се оказва , че народните ни избраници , нямат ''ПИПЕ" , за да се занимават с ''другата'' , по-съществена работа !Жалко за България , отново сме свидетели на ПРИМИТИВНОСТ И НЕГРАМОТНОСТ В ПАРЛАМЕНТА !
14
3
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 5 месеца
"Получих информация и за сигнал от организацията "Боец" към прокуратурата за действия на конкретни полицаи, които демонстрират симпатии към чужди паравоенни организации, и отправят заплахи към конкретен министър в този кабинет"ДенКУХ,Денкух ти на приказките на Гошко Боеца ли се доверяваш,че той лъже повече от Киро и Корнелата взети заедно.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"в Англия от години футболните агитки не се трепят и не правят погроми? Защо ли?" - Защото на едно първенство във Франция руснаците голям бой ги биха основно по улуците на Марсилия. Руснаците ги помляха от бой и от тогава футболните наглосаксонски агитки не се трепят и не правят погроми.
12
1
 
9
 
! Отговори
Дам... преди 5 месеца
Ако искаш една работа да не бъде свършена, то тогава си назначи комисия, която да отговаря за нея!
11
1
 
3
 
! Отговори
До 6! преди 5 месеца
Ти на колко години си??? И какво си спомняш от комунизма??? Защото аз с моите 55 години имам добра памет за комунизма! Биеха определено! Дисиденти в концлагерите, тарикати и крадци в районното! Обаче нямаше протести на извратеняци, които да палят контейнери и коли! А да ти прави впечатление че в Англия от години футболните агитки не се трепят и не правят погроми? Защо ли?
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още на следващата сутрин казах, че е имало провокатори и от двете страни. Професионалисти са, ако открият провокаторите сред протестиращите и ги задържат. Биячи са некадърниците, оставили провокаторите да запалят полицейски бус и да избягат, след което са започнали да бият мирно протестиращи граждани. От страна на полицията, провокатори са маскираните без опознавателни знаци.
9
1
 
5
 
! Отговори
Бах мама му. преди 5 месеца
Хубава работа. Депутатите стават разследващ орган и после и наказателен. Край на прокуратурата и съда.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Депутатите, които си нямат понятие що е насилие и как се прави разследване щели да разследват.... Всички знаем, че това е само показно и резултата е решен отдавна. Пародията Продължава!
7
2
 
4
 
! Отговори
Това е добре! преди 5 месеца
Да разследват и онази напушена наркоманка на 19 г, която твърдеше че полицаи я ритали в корема, за да няма деца! А медиите, които публикуваха интервюта с нея, да се извинят публично за подвеждането и изнасяне на невярна информация!