Радев: Ако парламентът не озапти Василев – вето на закона за бюджета

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите, заяви той
Обновена: 27 ное 2023 12:36 | 27 ное 2023 12:36, Нели Христова
318
Радев: Ако парламентът не озапти Василев – вето на закона за бюджета
Снимка: БГНЕС

"Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Аз много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира "Булгартрансгаз". Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лв. дълг, а постъпления в бюджета няма". Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

По думите му това решение дискредитира страната ни пред европейските ни партньори.

"Недопустимо е намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс. Тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси", каза още Радев.

Той призова "разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра".

"Досега президент не е налагал вето върху закона за Държавния бюджет, но, ако парламентът не озапти министърa на финансите, аз не изключвам и такъв вариант", допълни Радев.

Държавният глава обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа", която се провежда под неговия патронаж и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
9
 
! Отговори
made in РЕШЕТНИКОВ преди 5 месеца
Българския Лукашенко oт Дондукова маала.....
191
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дали Асенчо си прави клизма всеки ден!?!?!
190
5
 
7
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 5 месеца
Така ще е, докато Парламетна не инициира импийчмънт за ***!
189
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ПО-ОПАСЕН СЪСЕД_да турция е опасен съсед, но да се радваме, че още по-опасния, с имперските мераци рашистан не ни е на границата!
188
5
 
7
 
! Отговори
ВИСШИ RED ДОМАТИТЕ преди 5 месеца
ЧЕРВЕНО СЕЛО РУМЕН РАДЕВ.........ЧЕРВЕНИЯТ СЕЛЯНИН ПОЛ ПОТ Е ИЗТРЕБИЛ МИЛИОНИ СТОЛИЧАНИ И ЖИТЕЛИ НА ГРАДОВЕТЕ С ЧЕРВЕНАТА МУ СЕЛСКА ИДЕОЛОГИЯ........ПОЛ ПОТ ЗВУЧИ КАТО ПОЛША ПОТ...........ЕЛЕМЕНТАРНА СПРАВКА СЕЛЯНИНЮ РУМЕН РАДЕВ ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ ПОЛША СЪЩО СА СЕЛЯНИ ОТ СТОТИЦИТЕ СЛАВЯНСКИ ПЛЕМЕНА ИЗБРАЛИ ИМЕТО НА ПЛЕМЕТО ПОЛЯНКА НЕЩО КАТО ЛИВАДКА ЗА СЕЛСКИ РАЗСАД.....И ЧЕРВЕН КИТАЙ ПО ТВ БЛУМБЪРГ КАЗА:"КОМПАРТИЯТА НИ ПРОДЪЛЖАВА ДА УНИЩОЖАВА СЕЛЯНИТЕ ЗА ДА ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ КИТАЙЦИТЕ"......СЕЛО,СЕЛО
187
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
имало такова предложение, но то не е било прието и не съществува в бюджета, рундю прави внушения и клевети май
186
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НСИ калкулатор инфлация- служебните- юни 2021г/май 2023г- 23.7% инфлация- никога служебните на Рундела.
185
1
 
4
 
! Отговори
има преди 5 месеца
Има вече предложение да се въведе Данък софийско парно!!!!!
184
4
 
15
 
! Отговори
още нещо преди 5 месеца
БРадев като държи на българската земя да издаде указ за нацзионализиране Росенец , руската диверсатнска база в Камчия , пристанището на Нефтохим защото това саса държавни граници и частно още повече на чужда държава не може да има.
183
4
 
12
 
! Отговори
ясно преди 5 месеца
другаря тавариш льотчик заповядва на депутати уж независими какво да решават иначе той ще се връцне разсърден и те. ти ВЕТО. А преносната такса за газа дето толкова тревожи резидент Радев може да се събира в натура ,тогава няма да е толкова болезнена-10% от преминалото количество и да целуват ръка их да бягат.
182
6
 
8
 
! Отговори
опетков преди 5 месеца
До Анонимен Не си в час. Работата се състои в това, че чрез неграмотния закон за таксата за газа през турски поток, държавата задължи Булгартрансгаз да събира тази такса, само не му каза как да го направи, защото нито руснаците, нито сърбите и унгарците не искат да я плащат. Но, по закон държавата счите, че тези пари са дошли и ги иска от Булгаргаз, и той е на път да фалира, ако не се поправи законът. Така действат неграмотните "променисти" Насила ще фалират печеливщо държавно дтужество.
181
4
 
6
 
! Отговори
опетков преди 5 месеца
До Случаен минувач Абсолютно си прав. Той Кокорчо си го каза в прав текст, че вземането на заеми е полезно за държавата и нацията. Така са им казали в Харвард.
180
1
 
14
 
! Отговори
Не е първото вето! преди 5 месеца
Президентът Плевнелиев налага вето на бюджет 2014 г. и се налага Миков да свика извънредно разпуснатия парламент, за да отхвърлят ветото! Всеки в България си мисли, че живота започва от него и затова сме на опашката на Европа! Защото без родова памет и приемственост няма успех!
179
4
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Не, Асен не е амбициозен аматьор. Не го харесвам Радев, но наистина е съвършено недопустимо да ни се продава земята на чужденци. Финансите ни са поверени на един пасивен пeдepact. Той си изпълнява задачите много точно. Целта му е - да станем като гърците, с много, много милиарди дълг, от който няма излизане. Затова тегли заеми като бесен и не се интересува кой ще ги връща. Всички сериозни икономисти в страната наскачаха срещу бюджета му. Ако беше жив Владо Каролев, и той щеше да скочи, сигурно.
178
4
 
10
 
! Отговори
яя преди 5 месеца
Амбициозен аматьор - пази боже! На такъв са поверени финансите.
177
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 166, Първи по смъртност от ковируса не е България. Италия например е много по напред.ние сме от леките случаи .Стига манипулации. И за да се повдигне въпроса за разпродажба на земя явно има нещо . Крушката си има опашка. И не е президента който първи заговори за това. Така казаха и за Лукойл че няма да го продават а после се разбра и коя фирма имала интерес.
176
4
 
18
 
! Отговори
Асенка Василева преди 5 месеца
Как не ви е срам да налагате вето на една дама да харчи парите ви?!
175
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този явно не си спомня когато дойде неговото служебно правителство и вече надутите цени се ВДИГНАХА още повече!!! Едно руло 100 гр. струваше по 3 лв. Всичко беше х3. Сега и от бюджет взе да разбира...
174
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Румен ветото 1 път не е успял...
173
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Caмo Cneцaтa мoжe ga cвъpши paбoтa...