Бившият премиер Стефан Янев: Виждаме модел "ГЕРБ+"

За нас не стои на дневен ред да правим общ фронт, посочи той
29 ное 2023 21:36, Красимир Ангелов
15

Лидерът на ПП "Български възход" Стефан Янев отрече пред Bulgaria ON AIR да са имали разговори с Корнелия Нинова за общ политически фронт с БСП.

"Не сме отишли на срещата с нагласата, че дискутираме национална позиция за политика на партията. За нас не стои на дневен ред да правим общ фронт. Нямаме идея да комуникираме такъв тип споразумения. Не е воден общият разговор на базата на какви ценности, идеи и визия. Работата на партиите е да имат диалог. В момента не виждаме такъв диалог. Не са обсъждани теми за бъдещи коалиционни действия", обясни Янев в "Денят ON AIR".

Според него управляващата сглобка е от 3 партии, които взаимно се отричат.

"Не знам дали моделът "ГЕРБ" не се замести от "ГЕРБ+". Чудесно е, щом имат готовност да подкрепят Пеевски за премиер. Партии, които са го критикували до вчера, излизат и казват, че той се е променил. Откритият и честен диалог пред гражданите се заменя с послания. До голяма степен сценарият от онзи запис се реализира. Култивира се късата ни памет, влизаме от скандал в скандал. Нас ни търсят решенията, не търсим скандала", заяви бившият служебен премиер.

Янев обърна внимание, че държавният бюджет е инструмент, чрез който държавата демонстрира в името на каква политика използва финансите на държавата. За "Български възход" е важно какво дава този прочит като основна политика - на растеж или на социални разходи, които се плащат чрез заеми на висока цена.

Янев изтъкна, че българската държава не може да готви продажба на компания като "Лукойл". На мнение е, че таксата за пренос на газ е напълно законна, но не вярва "Газпром" да плати.

"Политическата класа в България е задължена на въоръжените сили, защото не инвестира в нови способности в последните години. Този проблем продължава и сега", завърши бившият военен министър.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Стефан ЯневBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
!?! преди 4 месеца
Няма никакъв "модел на партия наречена Герб", освен "борбътъ с АЕЦ Козлодуи и всички модерни начини за осветление и отопление, тъй като климатикът също работи с АЕЦ Козлодуи, did you know? ахахаха
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофилът Стефчо е най-бързо уволнения министър от друг на който доскоро си бил началник, обидно все пак. Та дори и в НС не можа да влезе горкия , а сега дава акъл изотзадзе , така е най-лесно !
10
1
 
1
 
! Отговори
Янев ли! преди 4 месеца
Шиши има последовател...
9
2
 
5
 
! Отговори
Нео преди 4 месеца
До кога ще вадите тази марионетка от нафталина! Толкова ли сте го закъсали с материала!
8
1
 
9
 
! Отговори
?!? преди 4 месеца
Кой беше тоя ?! *** на зеле...
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ооо, зелен чорап номер 2 напомня за себе си. Нема нужда, има списък. Всеки един участник в ковид геноцида ще бъде издирен и съден!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди да бъде сформирано това правителство Гълъбът ви открито агитираше да идвало по-бързо правителство на ГЕРБ... Не сме ви забравили!
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виждаме един от най-заслужилите клиенти на трибунала. Индивидът въвел фашистките зелени сертификати.
4
2
 
6
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
Какво ли точно означава "комуникиране на споразумения"?! Споразуменията не се "комуникират",а се постигат като краен резултат на определени действия, които могат да включват и комуникация между страните, но по-важни фактори тук са фактологически убеждения и решения..Янев отново се прави на интересен и много "интелектуален", значи..Трагедия!..Тук той отново показва своята БСПарска посредственост, опитвайки се да я представи като достойнство - проблемът за него не е важен, важен е кой го решава
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чефо сертификата
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аве ръб, ти си на същата хранилка!
1
3
 
9
 
! Отговори
СтиВън Янки : преди 4 месеца
"Бла бла бла бла бла бла бла"