Комисията по отбрана подкрепи Бюджет 2024 г.

Разходите за отбрана се равняват на 2,05% от БВП
29 ное 2023 18:24, Красимир Ангелов
16
Комисията по отбрана подкрепи Бюджет 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Парламентарната комисията по отбрана подкрепи законопроекта за държавния бюджет на България за 2024 г. „За“ гласуваха девет народни представители , "против" бяха трима , а "въздържал се" - двама.

Разходите за отбрана за 2024 г. са съобразени с референтните разходи по Национален план за повишаване на разходите за отбрана на 2% от брутния вътрешен продукт на Република България до 2024 г., отбеляза министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на заседанието на комисията.

По думите му осигурени са средства за поддържане и развитие на националните отбранителни способности и тези, свързани с колективната отбрана.

Разходите за отбрана, съгласно класификацията на НАТО, при прогнозен брутен вътрешен продукт (БВП) от 205,8 млрд. лв., се равняват на 2,05% от БВП, като общо разходите са 4,2 млрд. лв, каза още Тодор Тагарев.

Напълно обезпечени са всички капиталови разходи в сектора, посочиха от Министерството на финансите при публикуването на проекта на закон за държавния бюджет за 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма нито една страна в целия свят,която да си купува нещо за милиарди и да й дават само чертежи...На Магарев магариите в милиарди сега ще плащаме.
9
1
 
1
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 4 месеца
Браво!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слава на българската армия!!!
7
1
 
5
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 4 месеца
Нещата стават доста сериозни, Колониалната-Конструкция на Коалицията са си стегнали багажа вече.. а ние ще си останем в калта от техните фекалиьи.. А после ще молим МосАД да ни ги издирват и доставят един по един от всички краища на света.
6
3
 
8
 
! Отговори
? преди 4 месеца
Няма по отвратителна снимка на света! Браво на фотографа!
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Eй шебеци , Тагарев не е виновен че Баба Меца се хвърли в обятията на Жълтият Дракон. Кат си пречисти греховете Мецана ще бъде върната в Европа, но вече с намордник .
4
13
 
13
 
! Отговори
Амед преди 4 месеца
Тагаренко кога ще подаде оставка??Всички я очакваме с нетърпение и надежда.
3
12
 
14
 
! Отговори
Браво Тагарев ! преди 4 месеца
България е единствената страна от бившия соц. блок която не се превъоръжи и не модернизира армията си. Това стана заради такива генерали като Радев - рускoто мюре , които вместо да наливат пари за превъоръжаване наливаха пари на господарите си в Москва за поддръжка на скраба от времето на СССР. Войната в Украйна показа колко брутално остаряла е техниката и тактиката от онези времена.
2
13
 
15
 
! Отговори
ало ало преди 4 месеца
това мр-ъсно, украинско животно, не си ли помисли, че 150 високопроходими машини ще послужат на нашия народ в бедствия, а ги подари на украинските бандити!...бял ден да не видиш!
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Cлaвa чepтeжe!