Без шеф на СОС животът на София се парализирал

Вили Лилков: Кметът трябва да излезе с управленска програма
Обновена: 1 дек 2023 21:39 | 1 дек 2023 21:30, Камелия Цветанова
12
Без шеф на СОС животът на София се парализирал
Снимка: БГНЕС

Кризата в Столичния общински съвет изглежда все по-нерешима.

"В този първи кръг от преговори, които се водеха, инициативата беше на ПП-ДБ-СС, а ГЕРБ не участваха изобщо в преговорите. Сега би трябвало да се включат и ГЕРБ в тези разговори. Такова е състоянието и съотношението на общинските съветници, те могат да дадат политическо решение, което да бъде скрепено със споразумение за управление и поемане на конкретни ангажименти. Отговор могат да дадат само те", коментира общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че СОС е в криза и би трябвало да се търси разрешение, което вижда в намирането на политическо споразумение, останалото според него ще е  "нестабилно".

"Кметът трябва да излезе с управленска програма и да се опита да намери мнозинство, другите подходи са най-екзотични, може да хвърляме и чоп. София е сериозна община, с ранг на област, съчетава местно самоуправление с държавна политика, не може с плаващо мнозинство да се управлява", категоричен е Лилков пред Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник призова всеки от колегите му да поеме своята отговорност, "а не да си играем на сърдитко Петко".

Във връзка с кризата след снеговалежите, той изрази убеждението си, че тя е поради липса на капацитет, а не саботаж.

"Това, че Общинският съвет не работи, не позволява да се свършат неща за общото управление. Предполага и разпределение на постове в кметския екип, той побърза с назначения, не ги обсъди с коалиционните партньори, явно не са готови да поделят властта", каза Вили Лилков.

Гостът изчисли, че дотук има натрупани 500 решения, които общинският съвет не е взел.

"Предстои ни и бюджет, това означава парализиране на живота в София, ерозира доверието в органа на местно самоуправление. Колкото повече продължаваме в тази ситуация, толкова по-голямо е петното", заяви още общинският съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Вили Лилков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Живота в София да мре на кой му пука за некадърници..
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Животът в София се парализирал без шеф на СОС? Сякаш пък в предишния СОС със шеф, на който в главата му виси само думата Украйна София цъфна и върза? Да не споменавам ремонтите на ремонтите на ремонтите и хилядите идииотски решения като зоните до пазарджик и т.н. ...
10
6
 
10
 
! Отговори
ПеПераст преди 4 месеца
Забраняваме колите в центъра, скоро ще забраним и хората!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Реално на никой не е нужен СОС, както и депутати, те само смучат пари. Човек като гледа навсякъде как набъбват ненужни директори, ръководители и подобни и му е ясно, че всичко е за заплати. Ако преди 20 г. е имало един директор и 5 р-ли, в днешни дни е 10 директора и 50, а може и повече ръководители. А работата не се подобрява.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За добро е, нека хората видят ще за стока са пеперастите.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най добре нищо да не правят. Така няма да причиняват щети. Нека си вземат заплатите, но в замяна на това нищо да не се опитват да правят. Отдавна трябваше да е така, и при предишните и при по предишните и т.н.
6
2
 
7
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 4 месеца
Оооо неееее! Какво ще стане със столицата без височайшето присъствие на Смучи София,Василка ДС - то и останалата глутница Зеленясалите,Еко - меките, либера3тите и другите полово неопределени същества?!? Как ли е оцеляла България досега,преди да се пръкне енТелект00алния *** планктон,венеца на сътворението и най-послушните грантаджии на Посолството... А без мис Бони за шеф на СОС,слънцето ще изгрее от запад!
5
7
 
5
 
! Отговори
Шопландски к0птор преди 4 месеца
Шопландия няма нужда да я бомбят нагло-саксиите, тя и така си е разбомбена. По тротоарите никнат картофи. Чръчил беше прав
4
1
 
10
 
! Отговори
хаха преди 4 месеца
И без шеф на СОС-а можем да си пием греена ракия, парализиран, ама друг път.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КРАДЛИВОТО ВИЛИ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ПО ЗАПОВЕД НА ТИКВАТА
2
2
 
15
 
! Отговори
от село преди 4 месеца
СОС-а е развален,и без него може да се живее !!!
1
5
 
9
 
! Отговори
Киро Острото преди 4 месеца
Сигурно затова е мазало по улиците. Веднъж изберат ли драг кралицата Мис Бони ще настъпи пролет.