БСП заплашена с изключване от ПЕС заради ляв фронт с проруски партии

Инстанбулската конвенция е другият проблем
1 дек 2023 15:10, Петър Бойчев
41
БСП заплашена с изключване от ПЕС заради ляв фронт с проруски партии
Снимка: БГНЕС

БСП е заплашена да бъде изключена от Партията на европейските социалисти заради идеята за широка коалиция с проруски националистически партии, съобщава Euractiv, позовавайки се на интервю с генералния секретар на ПЕС Джакомо Филибек.

В началото на седмицата лидерът на БСП Корнелия Нинова покани на разговори представители на 16 различни партии, заедно с които БСП е успяла да избере кметове и общински съветници. "Това са партии от левия спектър, център и патриотични организации. Преди изборите си поставихме цел - заедно да променим досегашния модел на управление на ГЕРБ, и постигнахме добри резултати", обяви Нинова. Тя обясни, че с нейните партньори смятат да стъпят на този успех, за да проведат разговор за образуването на "един голям фронт – ляво-център-патриотичен", както се изрази, пише "Сега".

Сред тези 16 формации са антиевропейската проруска партия "Атака", както и на русофилската формация на Николай Малинов, който е подсъдим за шпионаж в полза на Русия.

"Ако ръководството на българската партия тръгне по пътя, описан в репортажа, тогава със сигурност Европейската социалистическа партия ще предприеме последващи мерки, както се случи в други случаи, като например в Словакия", казва Филибек.

В началото на октомври ПЕС прекрати членството както на проруската партия "Смер" на Роберт Фицо и на "Хлас" на Петер Пелегрини, които сформираха коалиционно правителство след своя "десен" завой.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова наскоро отново подчерта, че е против настояването на ПЕС за прилагане на Истанбулската конвенция за признаване на трети пол, който няма връзка с биологичния пол. "Не одобряваме ПЕС да обяви санкции срещу Русия за предоставянето на оръжие на Украйна", добави Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"БСП не одобрява санкции на Пес срещу Русия за " изпращане на оръжия за Украйна"...НЕ разбрах защо Русия праща оръжия на Украйна??:)))
36
2
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 4 месеца
БСП трябва да бъде изритана отвсякъде, те са жалки миризливи комунисти! Вън!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПЕС без БСП, няма страшно, това няма да се случи.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо Запада няма документален филм за "Лайпцигския процес" и героят от Лайпциг Георги Димитров? Срамува се да направи документален филм за Лайпцигския процес, защото Димитров е първият световен политик, който разкрива фашизма в Германия още в началото, 2 месеца след като Запада избра Хитлер за канцлер и буржоазията го приготви за война на Изток и борба с левите партии социалдемократи, комунисти в Европа.
33
0
 
4
 
! Отговори
ДА! преди 4 месеца
...а Копейкин си е за панделата, за противодържавна дейност!
32
2
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 месеца
БКП/бсп никога не е била българска партия ...а руска,бе..!
31
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
ами тогава да изключат и др санчес социалиста от испания които в името на кокалавлезе в сглобка с партията която иска независимост на каталуния и чиито лидербеше в изгнание в белгия
30
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
другия в 30 да се чете друзья.
29
7
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
'баси позора, 'баси! От председател на ПЕС, излязъл от средите на БСП - до опасност от изключване на БСП от ПЕС. 'баси!... Ама, то, русофилщината и родинопродавщината, произлязла от нея, до това води. Дерзайте вперед к братушками, другия!
28
4
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
*** в 25 да се чете БСП. А нацвъкалите минуси са като тези след знака = след БСП.
27
6
 
6
 
! Отговори
Тц,тц преди 4 месеца
Хаха! Стигнаха дъното и са разкрити нашите леви хитреци! А паркинга пред Позитано пълен със западни лимузини! Сега един ляв фалцов и сбогом ПЕС!
26
4
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 4 месеца
Станишев не си мръдна пръста да направи нещо за България докато беше шеф на ПЕС ,и сега продължава да рови и спъва създаването на ляв фронт в страната! Личи си че е македоноукраинска издънка!
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Крякането на жълтопаважната гад вече няма никакво значение.Североизточният циклон става все по силен и вече яко размества пластовете,като скоро ще навлезе и у нас.Срещата в Скопие показа пълната безпомощност на"колективния"Запад.Блинкен се скри като бит гей.Дъртофелникът Борел дойде колкото да пръдне няколко пъти и изфиряса.А балтийските гномчета и бушмените в Ботсуана не ги броят.
24
9
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
***, 21, са си парексаланс русофили (което е = на българофоби). Това е.
23
2
 
15
 
! Отговори
Малък праз преди 4 месеца
Голям Праз. Фицо пак е Премиер на Словакия, за четвърти път. А бившият ГенСек на ПЕС СтаниШеф откъде дойде, нали от БСП. Гиди дърти мошеници, такива :) ю
22
11
 
11
 
! Отговори
ДСБКП. БСП преди 4 месеца
К.ОТИЛИТО НА РУСКИТЕ ШПИОНИ, ПРЕДАТЕЛИ И УБИЙЦИ НА ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ..!!
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БCП ми ce изgиrнa в oчитe..
20
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руски терорист 11 пише че трябвало да бъдат отнети териториите на една суверенна държава, което си е провокация и реч на омразата отвсякъде и г-н м0деpатора стои и му се радва, а аз за дето съм казал няколко приказки за съпругата на руски терорист 11, веднага бааам с ченгела! Г-н м0деpатор, проявете еднакъв критерий, и изтрийте мнението и на руски терорист 11
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БСП така или иначе няма място в глобалистката ПЕС,дружката на ЕНП.Именно това е причината за комичните и резултати в момента.Навремето партията е била флагман на борбата срещу фашизма.Сега трябва да поведе антиглобалистката съпротива у нас.Нещо което досега не прави.
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България от създаването на тази партия е известно, че не е европейска т.е. българска партия, а евразийска. Не е трябвало въобще да я записват в ПЕС, защото само дискредитираха европейските социалисти в очите на гражданите на ЕС.