Каракачанов: Купуваме стари "Страйкър"-и на тройни цени

Според него ветото на Радев за БТР-ите е правилно
58
Каракачанов: Купуваме стари "Страйкър"-и на тройни цени

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че президентът Румен Радев правилно е наложил вето на решението за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна.

"Полезното от това вето е, че по подобни теми се говори в обществото. Това правителство не обяснява на общество какво прави и защо го прави. Не е въпросът да си играеш на солидарност или да си изпълняваш чужди поръчки. Не е нормално да подаряваш едни машини, когато нямаш достатъчно средства и ресурси за борба с бедствия и аварии, мигрантският поток се засилва. Ще ги ремонтираш, ще им сложиш по една картечница и ще ги дариш. Не може да ставаме донор, след което да закупуваме", заяви бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него ветото на президента Румен Радев е правилно.

Той заяви, че БТР-ите са били на разположение на МВР и са произведени в края на 80-те години, като вече не отговарят на изискванията за съвременната война. Могат единствено да превозват жива сила далеч от фронта, защото са много уязвими.

Най-вероятно украинците ще ги продадат, смята Каракачанов.

"50 от тези 100 бройки бих ги продал. Цената на въоръжението се вдигна. Могат да се вземат между 100 хил. лв. и 100 хил. евро за една бройка. С половината пари ще ремонтираш другите за охрана на границата, ще ги оборудваш за бедствия и аварии. Стават за използване на гасене в пожари високо в планината", заяви бившият министър на отбраната.

"Нашите сегашни политици нямат гръбнак. Има едно неестествено натегачество, тези хора са готови да взривят всичко. Едни натегачи подаряват въоръжение, което сме плащали българските граждани, за да си правят имидж навън", изтъкна бившият военен министър.

По думите му САЩ ни продават "Страйкър"-ите на три пъти по-високи цени. Били стар модел, който не отговаря на изискванията за бронезащита и е свален от въоръжение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До44_Е колко фашаги спасиха в украйната? В момента в който ги забележат, и моментално стават посмъртни герои на украйната. Пълно е с клипове, които самите нацисти качват в нета. Ни един Страйкър не се е оттървал след като е бил забелязан. Не му знам характеристиките по документи, но реалните му способности на тоя б-ок;лук цял свят ги видя и се смя.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проблема не е личността на войводата а това че купуваме стари страйкъри.
39
1
 
1
 
! Отговори
ШКЕМБЕ преди 4 месеца
ВОЙВОДА е притеснен , парите от паспортите свършиха и....няма папо!!
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР ЗА РАДЕВ И НЕКОМПЕТЕНОСТТА МУ, СТИГА Е УПРАВЛЯВАЛА АРМИЯТА ТАЗИ МУТРА!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо не купуваме нито страйкъри нито самолети само плащаме за сега.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прави впечатление че драскач на управленците кълне с малките букви. Колко трябва да е прропаднал и жалък човек че да кълне по форумите.
35
6
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 4 месеца
Глупости, страйкърите са последно поколение и се използват от американската армия. С двойно подсилено шаси са, за да може да спасяват животът на екипажът при удар в мина. Цената е такава, заради управляемато 30 мм оръдие и джавелините. Укранците са доволни от тези машини, в тази жестока война и най-бронираните машини изгарят, единственото, което не е изгоряло още е арматата, защото не е помирисала бойни действия.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те Страйкърите, дори и да са най- новото поколение, пак ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ! Справка - Запорожските степи, Артьомовск, Купянск, и т. нт. Опитно доказано. Защо боже господи се троши народна пара за тези буклоци, дето до линията на фронта немогат да стигнат? Трепят ги руснаците когато и както си искат. В момента в който ги забележат и вече са фира заедно с екипажа и войниците вътре. Представям си какви комисионни ще вземат нашите национални предатели за тази сделка.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каза ли ви го Каракачанов, а , наивници
32
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
проклети да сте всички дето тиражирате лъжите на това руско ченге! каква е истинската цена на страйкърите???? къде я пише????тези дето сме служили на съветски бтр-и ги проклинаме, а от по-младото поколение никой няма да доближи такива бракми! нито ще помисли да им слага картечници.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо се занимава форума с личността на главния герой. Това че купуваме стари страйкъри на тройни цени не ви ли притеснява. Ние пропадаме вече.
30
3
 
3
 
! Отговори
Virtuozzo преди 4 месеца
кой подписа за чертежите воеводо ??
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продажникът само за продаване мисли. Продаде армията на Пеевски.
28
1
 
5
 
! Отговори
крундел преди 4 месеца
дааа, страйкърите, появили се за първи път през 2002-ра година са стари, за разлика от новите 60+ годишните неработещи(те и като нови са наказание за механиците и операторите им) БТР-и, които трябва да ги пратим за скрап, ако не ги подарим на украинците... ааа чакай бе, то това е мнението на български патриот - да се чете руски патриот, по-руснак от самите руснаци...
27
2
 
7
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 месеца
Добре се е облажил от министерския пост,защото като гледам не е свалил и грам от телесната маса.Защо не го питат с какви пари живее сега,какво работи?Да не забравяме,че Каракачанов е ДС-още от студентските години.Той ремонтираше старите мигове на каква цена?-дето и части няма вече.Но за бившите или добро или нищо.Ако Гешев си беше на мястото (не да се заканва сега)този щеше да прави компания на ББ в затвора.
26
6
 
8
 
! Отговори
до32 преди 4 месеца
Чудя се как пазиш равновесие с тази празна глава без нито една гънка в нея ?
25
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Необяснимо е ,че русо.сифилистиците в България ,които са 6 - 7 % стоят в страната ни ,а не заминават ,за Русия ???????? ТУК Е НАТО И ЕС и те нямат абсолютно никаква работа в държавата ни ... В Парламента има 190 ДЕПУТАТИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ...Това Е велико .. !!
24
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Необяснимо е ,че русо.сифилистиците в България ,които са 6 - 7 % стоят в страната ни ,а не заминават ,за Русия ???????? ТУК Е НАТО И ЕС и те нямат абсолютно никаква работа в държавата ни ... В Парламента има 190 ДЕПУТАТИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ...Това Е велико !!
23
6
 
15
 
! Отговори
Мариус преди 4 месеца
Да,така е,което е жалко за управляващата , крадяща и нефелна сглобка.Така е и с платените и нелетящи хвърчила Ф-16,така е и с многото платен а от народа ненужна и остаряла техника, но...американска,нали!
22
3
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 4 месеца
Най -важното е, че ТАКИВА КАТО ТЕБ СТЕ ДВА ФАЙТОНА ХОРА и времето ви изтича.