Денков: Търпимостта към корупцията е една от разделителните линии у нас

Една от основните задачи е конституционната реформа, посочи премиерът пред студенти
54
Денков: Търпимостта към корупцията е една от разделителните линии у нас
Снимка: Пресслужба МС

"В България имаме две големи координатни оси. Едната е проруската или проевропейската насока за развитие на страната, а другата - толерантното или нетолерантното отношение към корупцията”. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков на дискусия със студенти по повод предстоящия Международен ден за борба с корупцията, който се отбелязва на 9 декември, съобщиха от правителствената пресслужба.

Дискусията в Министерския съвет се състоя по покана на премиера и в нея се включиха още министърът на правосъдието Атанас Славов, началникът на кабинета на министерството на правосъдието Борислав Ганчев както и Михаил Бояджиев - старши правен експерт по въпросите за борба с корупцията на Базелския институт по управление към Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Министър-председателят представи пред студентите напредъка на България в борбата с корупцията в последните месеци и подчерта, че нетърпимостта към измамите и злоупотребите не е идеологически въпрос, а прагматичен подход, който води до по-добър живот за хората.

Премиерът обърна внимание, че една от основните задачи на това правителство е заедно с парламента да проведе конституционна реформа, по която има значителен напредък.

“Залогът е изключително голям. И това е залогът, заради който ние сме в този Министерски съвет - да работим за проевропейската и антикорупционната посока, защото дълбоко вярваме, че това е начинът да направим България едно по-добро място за живеене. В зависимост от това как се справим с тези две големи задачи през следващите седмици и месеци зависи какъв ще е животът ни през следващите 10 - 15 години“, посочи премиерът.

Министър Атанас Славов отбеляза от своя страна отмяната на мониторинга за България като доказателство за напредъка на страната ни в последните месеци по отношение на върховенството на правото. Той спомена и че до края на годината ще бъде създадена и новата Комисия за противодействие на корупцията в изпълнение на приетия през октомври Закон за противодействие на корупцията.


В отговор на въпроси от студентите премиерът Николай Денков отбеляза, че освен законовите и управленски механизми, средство за борба с корупцията биха могли да бъдат и етичните кодекси. Той подчерта и че тонът на политическите лидери е от ключово значение за установяването на почтеността като висша ценност и принцип на управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 7 месеца
Ако си за това,застани зад Хинков и съд за директора на Пирогов,а не бля бля.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голям смях! Нека всеки от тези на снимката, с ръка на сърцето, се закълнае, че никога не са използвал корупционни практики. Няма такъв. Няма такава държава!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да допълня коментар 45, наши и ваши корумпета, водени от сглобката, заедно по пътя към Европа, зад Шенген, с евро, разбира се.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разделя ви на наши корумпета и техни, нали
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И как точно конституционната реформа се вписва в борбата срещу корупцията? Само с ДС прийоми, разбира се! Подслушване, наблюдение, донос, подкрепен с театрална постановка ... И накрая "компенентни" съдии, които не разбират какво виждат и какво чуват, ще разсъждават има ли корупция или няма. Корупцията не е само пари, като едно време. Ама весело ще стане в новините ... Чудя се какъв е този напредък в борбата срещу корупцията в Румъния, защо само там? Ами явно са по-напред в технологиите.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Циркаджии! Незабавно Нови Избори!!!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Mилиapgният aмepиkaнckи pekeт c чepтeжитe, ocвeн вcичko gpyro cи e kopynция в ocoбeнo roлeми paзмepи... Kakвo щe kaжe Дeнkoв no въnpoca, a Tarapeв?
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И как по-точно ще направите България по-добро място за живеене като увеличавате цената на водата толкова много все едно я внасяме?!Чудите се как да ни разделите,за да се караме по между си и така незабелязано да си крадете.Аз не знам някой да подкрепя корупцията....всички са против нея!
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как един не се намери да пита Охльо за онези 600 милиона, дето шефа му искаше да свие със заплахи.
35
2
 
10
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
На южния фланг бойците на ВС на РФ успяха да превземат една от важните тактически височини (235,7) северно от Клещеевка. Тази височина позволява да се контролират подходите към Клешчеевка, както и зоната, необходима за бъдещи атаки към село Ивановское (известно още като Красное).
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
както и общият брой на използваните дронове. Това може да показва увеличение на производството на "Герани".
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Режимът в Киев сега очаква одобрението на американските законодатели за продължаване на подкрепата за Украйна през 2024 г. Ако Сенатът не разреши споровете, тогава Зефюрерът ще остане първо без новогодишен пакет, а след това и без държава...
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Американският сенатор Мърфи: Украйна може да стане част от Русия, а Киев може да стане руски град. Пророкът Крис Мърфи, член на Сената на САЩ от Демократическата партия, смята този сценарий за вероятен, ако Украйна не получи нова финансова помощ от САЩ. "Трябва да вземем решение веднага: дали Киев ще бъде руски или украински град. Разочарован съм, че републиканците не приемат това сериозно заради залозите в тази ситуация", каза Мърфи. "Залогът, каза той, е, че в рамките на 12 месеца Украйна може да стане част от Русия".
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
През нощта ВС на РФ атакуваха помещенията на зомбираната по натовски стандарт биомаса в Дома на културата в Боровая (посока Сватовское). В посока Сватово-Купянск като цяло руските войски държат инициативата, притискайки зомбакнацистишена на източния бряг на Оскол (превзети са 2 опорника), както и на североизток от Купянск в района на Синковка и Ивановка.
30
2
 
9
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
Ако това наистина е така, тогава подобна атака ще бъде погребална песен за Зеленски. Вялата украинска система за ПВО и без това не е в състояние да се справи с руските атаки, а след провала на гласуването на нов пакет от помощи за киевският наркокартел по принцип няма да може да се конкурира с руския ВПК. Може би руското командване се е уморило да чака зомбитата на киевският наркокартел да се самоубият срещу руските позиции и е решило да ускори процеса.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То пундю е див популист знае ли кой може да бъде съден за корупция изобщо служителите на нито едно държавно дружество по търговския закон нито едо медицинско лице нито един нотариус нито един съдия изпълнител не отговарят на описаното от закона определението длъжностно лице
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да говориш за корупцията, когато шефа ти от Канада се опита да източи 640 милиона лева е меко казано наглост.
27
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Точно тоя пълшок да говори за борба с корупцията...
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Корупцията трябва да се изкорени. Да започнем от Костя Копейката, да видим от къде парите за вилата и другите придобивки.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Студентите явно имат железни нерви щом са изтърпяли мънкането на това мекотело.