Прекратиха делото срещу Слави заради "Песен за Лена"

Геновева Тишева е оттеглила оплакването си
8 дек 2023 11:09, Нели Христова
65
Прекратиха делото срещу Слави заради "Песен за Лена"
Снимка: БГНЕС

Преписката по производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и фирмата му "Седем-осми" АД, образувана заради "Песен за Лена", е прекратена.

Това казаха от Комисията за защита от дискриминация (КЗД), която се занимаваше с казуса по жалба не на Лена Бориславова, а на Геновева Тишева, пише "Сега".

Причината за прекратяването е, че Тишева е оттеглила оплакването си, обясниха от комисията.

В протокола от заседанието на КЗД, по време на което преписката е архивирана, не стават ясни мотивите на Тишева. В момента Тишева, която е юрист, кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация "Български център за джендър изследвания".

Тя пусна оплакване в комисията заради "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" през февруари.

В нея главен герой е Лена Бориславова – бивш началник на кабинета на Кирил Петков, докато той беше премиер. В песента по адрес на Бориславова се сипят намеци и определения, които прекрачват всякакви граници на политическа сатира с добър вкус.

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са направили песента, той е чувал само първия куплет и няма "представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят".

Междувременно Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение срещу "Седем-осми" АД заради въпросната песен. В иска си за 40 000 лв. тя обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Обявявайки, че е завела дело срещу сценаристите на Слави Трифонов, Бориславова каза и че ще има и още искове, но такива все още не са станали публично известни.

"След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", посочи тя във Фейсбук. Този процес е насрочен за февруари догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация "Български център за *** изследвания". От повече обяснения няма нужда!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нещо си мислите че и външно плаща по две кучета за двама човека. Смешни сте. Парите за командировка са толкова смешни, че ако можеше и един върху друг щяха да ги сложат за да не плащат за две места, а не само в едно купе. Хахах
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе много сте зле, Киро я е опипвал на стълбището, колкото и й държеше ръката докато слизат по стълбите в парламента. Много сте зле.
49
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еми щом те имат право да пеят простотии за момичето, момичето има право да ги осъди и да им вземе парите. Това е нейно право.Ай у лево пишман песнопойци, дано ви одрусат яко за тази песен.
48
7
 
11
 
! Отговори
gogo преди 4 месеца
като възпееш истината - боли ;)нито едно от делата няма да минат... слави не случайно е над 20г в бизнеса ;) само ще се шуми от време на време и току-виж ленка плати на свали за оронване на престижа на тв-то ... хахахха
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Въпрос? А на теб колко ти плащат, за да дращиш глупоости тука?
46
6
 
15
 
! Отговори
до оня дето пита преди 4 месеца
Кирето толкова ли бил ***, че да я опипвал пред камерата?Ами мисля че сам си си отговорил...! Ха хаНо по скоро, изобщо не го интересува чуждото мнение и законите! Като каже че не е така и всичко е наред! Пък и какво разбираме ние от морал? Друго си е да направиш съпартиеца си р*г*носец!
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това жив човек ли е,или холограма?
44
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 46 Хи, хи, хи видеото може така да се маниполира, че може да излезе, че Петков я убил.Киро толкова ли е проzт, че точно пред камера ще я обарва?
43
9
 
25
 
! Отговори
Оффф! преди 4 месеца
За истината и лъжата! Кое е лъжа? Аз на очите си ли да вярвам като гледам видеото от камерата, че Кирето я хваща за г*за, или на техните приказки че не е вярно? А в Гърция кой ходи на секс уикенд с държавния самолет? А като ходиха в Украйна, кои спинкаха в едно купе? Айде да не продължавам... Като ви харесва да сте б*лъци, вярвайте им!
42
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Оффф!Да беше малко по-умен за да можеш да различаваш истина от лъжа.
41
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Каква е тая Тишева и какъв е този Съвет на настоятелите на фондация "Български център за *** изследвания"! Такива им давам 20 години да чукат камъни.
40
9
 
25
 
! Отговори
Оффф! преди 4 месеца
Да попитам само защитниците на Ленчето! Ако сте слушали песента, там става дума само за случили се неща, няма намеци и обиди! Да беше мислила какви ги върши, когато е на държавен пост! Точно така трябва да се действа срещу такива, дето се мислят че всичко им е позволено, и сами се хвалят че са почтени и високоморални! Не че тя много се е засрамила като гледам...
39
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми трябва да си мноооого прооооста за да не знаеш, че не могат да го барнат Дългия и неговите хора за тази песен в съда. В песента не се пее за Лена Бориславова, а за някаква Лена и Ленче. Тия да не си мислят че преди пускането на клипа в интернет сценаристите на Дългия които са направили песента не са се посъветвали с добри адвокати дали може да ги осъдят заради тази песен? Муаха..тази юристка Тишева, точно като юрист е разбрала, че делото е загубена кауза и затова си е оттеглила оплкването
38
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чалгара е платил на тая да си оттегли жалбата, за да не се шуми около случая
37
8
 
23
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИТЕ преди 4 месеца
Според моите скромни мироглед и разбирания , след всичко на което станахме свидетели по отношение на битието и житието на тази "дама" като част от Българския политически живот ( става дума за поредица от нарушения и злоупотреби ) би следвало тя да е обект на внимание в работата на прокуратурата и съответно да е клиент на съда.
36
16
 
10
 
! Отговори
Логично преди 4 месеца
Простотията и лошотията ходи по такива комплексари като Слави Трифонов, които не са се развили интелектуално и стоят на ниво дете в пети клас!
35
15
 
11
 
! Отговори
Те това е преди 4 месеца
Лошите хора като Слави са просто нещастни хора! Щастливите хора са добри и не се занимават с това да злословят за другите! Всичко се връща рано или късно, но колкото по-късно толкова по-мръсно.
34
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българския Джон Ленън!
33
20
 
10
 
! Отговори
Има Възмездие! преди 4 месеца
Лошите хора хора като Слави Трифонов, вредят на другите, защото не се учат от опита си! Но шма Възмездие и един ден той ще страда като хората, на които е вредил!