Даниел Митов: Формулата за управление е много екзотична

Няма никакъв смисъл от нови избори, смята той
27
Даниел Митов: Формулата за управление е много екзотична
Снимка: БГНЕС

Формулата за управление е много екзотична, но дано проработи. Тези надежди изрази Даниел Митов от ГЕРБ.

„Според мен в един момент тя ще трябва да се преосмисля. Тежестта и политическата легитимност се измести в парламента до такава степен, че никой не гледа към правителството, към изпълнителната власт като авторитет, който задава пътя”, каза той пред Нова тв.

Според него заради екзотиката във формулата на управление партийните лидери, носителите на легитимността са в парламента.

„Говори се за това, че трябва да приемем механизъм за координация и взимане на решения. Дори да се създаде, отново ще продължава да ражда същите проблеми, тъй като самото правителство няма да е съставено от лидерството на партиите, които имат тежест в парламента”, уточни той.

Митов добави, че не напразно развитите демокрации, когато съставят правителство, слагат лидерите си отпред като министри, министър-председател, за да се пренесе легитимността и правителството да върши работа.

Той каза, че сега фокусът трябва да бъде върху неща, които предстои да се случат с оглед на това да бъдат решени проблеми, трупани с години.  

„За мен е важно, в момента, да се мине през промените в Конституцията. Това е много тежък тест за това дали въпросната конфигурация има бъдеще. След което идва бюджетът. Ако той не бъде гласуван, това е страшен сигнал”, каза Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Даниел Митов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Къдравата Сю, преди 7 месеца
всички многоцветни пребоядисани болшевики сте в интимна сбирщайн кЛоалицийка на Посолството,както и да се опитвате да го увъртате! Крадете заедно,пълните чекмеджетата,офшорки и чували с пачки! Отчитате се на Козяк,където ви дават новите инструкции и сучете прясно ко3яшко мляко направо от вимето на посланика!Няма никаква разлика между квази-абревиатуритеГреб-ДъПъСъ-СДС-ДС-ППЛГДБТИ+!Оставка,лустрация и затвор,къдраво неD00pa3yмение! Оставка!
25
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
напротив избори до дупка докато ви изчистим вие сте токсични държавата сесрива вие не нови избори с нови партии и нови лица вие се доказахте каквоможете да консумирате порциите за това се мотаете по цял ден по коридорите скафета а вчера го видяхме един де-би-л пиян
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Властта е там, където е Бойко Борисов и се мести мести между парламента и правителството.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бойко Борисов беше вън от парламента министър-председател. Парламентът стана "Гумен печат". Бойко Борисов влезе в парламента. Министър-председателят Денков стана "Гумен печат".
22
0
 
3
 
! Отговори
Така преди 7 месеца
Кокорчо и Седенков ги крепи Байдън, всички знаят това. Като спечели Байдън 2024 с измами пак гарантирано ПП-ДБ ще управляват до 2028. Тогава вече няма да има България. Най-лошото е, че половината от резултата на ПП-ДБ е фалшифициран, несъществуващ, а соц. агенциите изкуствено го завишават да прикриват истината.
21
0
 
2
 
! Отговори
Така преди 7 месеца
Насърчавате лявото, това е то, още повече в епохата на просвещението, когато всички трябва да минават на дясно.
20
0
 
2
 
! Отговори
Така преди 7 месеца
Формулата е "Ние печелим, те управляват", ясно е за всички. Позор. Мислите за десните бе.
19
0
 
2
 
! Отговори
Така преди 7 месеца
Какво екзотична бе? Даваш на опозицията с нищозно влияние да те шибаааааа. А за гласоподавателите на ГЕРБ и дяснонастроените помислихте ли? Те безгласни букви ли са?
18
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 7 месеца
Прав си Дани, оти евтините кюфтета са си евтини и далаверите са там. Някои направиха стаж за пенсия в НС и скъсаха по няколко костюма без да са ставали от банките. Смяна на цялото НС и само един мандат.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този политически номад ще си смени ли пак партията ако подкрепата за ГЕРБ спадне?
16
1
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 7 месеца
Как се манипулира машинния вот? Ще видиш след преброяването на машинните бюлетини в София!!! Не случайно районните администрации не предават изборните чували или услужливо са отворени, което е драстично нарушение на Изборния кодекс! Курбан трябва да прави ПП-ДБ-СС ако съдът не касира изборите в София!
15
2
 
1
 
! Отговори
До 5 и 8 преди 7 месеца
5 внушава неистини, да не кажа лъжи - на парламентарните избори ГЕРБ са 1-ва политическа сила! ПП-ДБ управляват благодарение на рекет и изнудване! На кметските избори ако не се бяхте съюзили с Възраждане по места и със СС в София щяхте да видите кметове на кукуво лято! 8 - та, какво е сътворил Д. Митов!? Защото е нещо в болната ти глава!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГЕРБ СЕ ПРЕСЕЛИ В ПАРТИЙНИЯ ДОМ И ИЗНАГЛЯХА КАТО ПАРТИЗАНИ НА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя,още е снощен,а иначе ,кафето си сутрин пие с бира,седнал акъл да дава.
12
3
 
1
 
! Отговори
do 10 преди 7 месеца
градски, как се фалшифицира машинен вот? само не споменавай кодове! хахахахаха
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И защо така? Преди избори има добри и лоши, а след наште и ваште. Викаш сега са наште, значи са добри, или поне в краденето. Демек и за мен има.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И много къдрава.
9
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Разбира се че няма нужда от нови избори. Едните фалшифицират хартиените бюлетини, другите - машинният вот. За какво са ни избори?
8
4
 
4
 
! Отговори
СЛЕД КАПИТУЛАЦИЯТА преди 7 месеца
НА УКРАЙНА ФОРМУЛАТА ЩЕ Е ДРУГА
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя що не е в затвора?! Купища идиотщини сътвори!