Криза около "Лукойл" можела и да бутне правителството, кабинетът бил пасивен

Бойко Ноев: Ако Путин натисне копчето в България ще има икономическа криза
76
Криза около "Лукойл" можела и да бутне правителството, кабинетът бил пасивен
Снимка: БГНЕС

По темата "Лукойл" наблюдаваме подскачащи играчи в парламента и пасивност на правителството.

Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик на България в НАТО.

Още по темата

"Не може да не се забележи неестествената активност на някои народни представители, които очевидно представляват други, невидими за простото око интереси. Които се опитват да наложат непосилни условия за функционирането на "Лукойл Нефтохим" в този му вид. Те очевидно целят да упражнят натиск върху руските собственици и руските собственици го признават вече със съобщението си, че обмислят продажба. За първи път те казват това нещо от 20 години насам. .... Второто, което се наблюдава, е притеснителната пасивност на правителството да предприеме мерки да не се стигне до криза. Тази пасивност е обяснима в условията на сглобка", каза Ноев.

Той подчерта, че въпросът не е дали, а кога и как да спре използването на руски петрол в рафинерията в България.

Според Бойко Ноев една криза около "Лукойл" може да бутне правителството.

"Ако днес Путин, условно казано, натисне копчето, много скоро в България ще има икономическа, а оттам и политическа криза", смята Ноев.

По думите му в бъдещото решение за продажбата на рафинерията в Бургас има изключително геополитическо значение.

"Как това ще се случи и кои ще бъдат бъдещите собственици? От това зависи картата на региона. Отношението към собствеността на "Лукойл Нефтохим" ще се проверява по две оси - геополитическа и корупционна. ... По тези две оси ще се проявява отношението към бъдещата собственост и по отношенията на това как се случва ще съдим кой от играчите на българската политическа сцена къде е позициониран", каза той.

Златната акция на държавата в "Лукойл Нефтохим" не гарантира никакъв контрол, изтъкна Ноев.

"Въпросът за прехвърлянето на активите на "Лукойл" в Бургас трябва да е прозрачно и пред очите на обществото. Това може да стане само и единствено в парламента. Моето предложение е в закона, който предстои да бъде приет тези дни за дерогацията, да бъде включен член, че на Министерския съвет се възлага незабавно, в срок до една седмица, да въведе или да предложи на НС пакет от мерки, които да гарантират правото на България да одобрява или да забранява прехвърлянето на активи на "Лукойл"-България на други юридически и физически лица, при необходимост да придобие възмездно тези активи след провеждане на съответните преговори. Т.е. когато "Лукойл" каже, че ще продава, България да има първата опция да го купи, първо на нея да се предложи и след това на други купувачи", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Бойко Ноев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Московците не са приели православието от нас, нито азбуката. Затова толкова им пречи България на имперските амбиции. Ние с радост сме имали връзка с Киевската цивилизация. Московия е нещо съвсем друго. Откраднали са историята, фалшифицирали. Унищожават всичко българско. Както казват комунистите и славяните - Всяко тържество на България е смърт за Русия. Може да се каже и обратното....
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Махайте всичко руско, дори и бензина са стане 10 лв. После ще сме благодарни за това. Но тука, с това първобитно мислене, няма да го разберете, затова ще трябва да ви се наложи. Ако не, чао България
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
17, така се прави. Старшината в казармата казваше, че щом оставиш за 5 минути войника без работа, той измисля и извършва някоя шашкъния.
18
2
 
5
 
! Отговори
А дано! преди 6 месеца
Криза около "Лукойл" можела и да бутне правителството, кабинетът бил пасивен . . . . . . . И да го вкара комплектно и без изключение при бай Ставри!
17
1
 
9
 
! Отговори
ГОСПОДИН ДВОЕН АГЕНТ преди 6 месеца
ЗАВЪРШИЛ МОСКОВСКИЯ ДЪРЖАВЕН ИНСТИТУТ ПО МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ ОЩЕ ПРЕЗ 1981 Г....... ЗНАЕМ КОЙ БИВАШЕ ОБУЧАВАН В МОСКВА ПО ВРЕМЕТО НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И КГБ...........С ВАСКО КАК СТЕ..?
16
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ПУТИН ОРИГИНАЛА УМРЯ ОТ РАК ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА ОБЯВЕНО ОТ ЖЕНА МУ ЛЮДМИЛА ПУТИНА! СЛЕД ТОВА ГО ЗАМЕНИ БУНКЕРНИЯ ФАЛШИВ ПУТИН КОЙТО УМРЯ ПРЕЗ 2023-ТА ГОДИНА! СЕГА НА ВЛАСТ Е ГЛУПОВАТИЯ ФАЛШИВ ПУТИН КОЙТО ВЕЧЕ Е 100% МАРИОНЕТКА НА ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! АКО ОЩЕ НЯКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ КАТО ТОЯ ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА НАТИСНЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН , ЗАЩОТО ТОЙ ВЕЧЕ НЕ РЕШАВА И ОТДАВНА СА МУ ВЗЕЛИ КУФАРЧЕТО С ЯДРЕНОТО И РАЗНАСЯ КУФАРЧЕ СЪС ЗАКУСКИ :D
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цингoмaнски ритми в парламента!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По нареждане на КРЕМЪЛ и с участието на БКП от 1944 до 1987г. бяха избити Триста хиляди Българи в ЛАГЕРИТЕ и още толкова бяха насилствено карани да се наричат македонци с цел за в бъдеще Пиринският край да се отцепи в измислената "Държава Македония"! Всичко описано е базирано на исторически факти и документи, както и може да се провери за достоверност в държавна агенция архиви. Аз лично съм проверил тези факти!!!!
13
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ТОЗИ НЕНОРМАЛНИК НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА! КОЕ ТОЧНО КОПЧЕ ЩЕ НАТИСНЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН! ФАЛШИВИЯ ПУТИН ПРИКЛЮЧИ В БЪЛГАРИЯ!! САМО ЕДИН НОМЕР ДА ИЗВЪРТЯТ ОТ ЛУКОЙЛ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ВЛЕЗЕ ДА ГО УПРАВЛЯВА!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
8) Сталин ни призна за победена държава през 1947г. на Парижката мирна конференция въпреки въпреки, че изпратихме войски срещу Хитлер. 9) Сталин въведе на Българска земя закона за Крепостничеството - Колхозите и натика Българската интелигенция в концлагерите. 10) Русия участва в разпокъсване на Санстефанска България, чрез Берлинският договор от 1878г и не допусна Български делегати.
11
2
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 месеца
България да си вземе данъчните складове, другото да си го продават на когото си искат.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не ми пука. Ние имаме прасе, Чорбар се казва, Чорбо му викаме на галено. Жената го храни сутрин и вечер. Тя ходи на работа в общината, та имаме малко пари за хляб, туй-онуй. Сутрин жената нахрани кокошките и прасето, направи закуска, после на работа. Следобяд се връща, копне по градината, нахрани животните, направи вечеря... Отпуск и се полага, тогава прави зимнината и вари ракията. По 200 кила ябълкова вари, от наши ябълки. Жената не пие, та ми стига. Защо да ми пука за Лукойл и правителството?
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БАТЕ ГЕЙКО ПАСИВНО ДАВАШЕ НА РУСКИТЕ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО.
8
6
 
7
 
! Отговори
Хари преди 6 месеца
Путин да натисне копчето за промяна в в България!Що за глупости,копчето ще се натисне от други,но промяна ще има на 100%.България е по-малка от Москва. Да не натисне другото копче,че тогава олиго-политиците ще летят с 400!
7
4
 
4
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 6 месеца
НЕМА ОПРАВЯ... ПАСИВЕН ПЕпеДЕРСИВЕН ДЕБЕИЛЕН И ГЕПИЕРТЕН ДЕПЕСРИВЕН СЪБРАНИ В ЕДНО. ТОВА ОЗНАЧАВА КРАДЕМ В ЕДНО ЗА В МИЛИАРДИ. И НАКРАЯ ЩЕ КАЖАТ: БЛАГОДАРИМ ВИ НАРОДЕ МОЙ. ПОЗНАТО МИ Е ДО ГОРЧИВИНА.
6
0
 
17
 
! Отговори
До 7 преди 6 месеца
Остави бензина. След като видях как живеят хората в Полша и Чехия осъзнах че ние тотално сме объркали абсолютно всичко последните 30 години. В Полша и Чехия също са бивши Соц страни. Но в момента те вече са развити западни държави. И най интересното е че цените там на доста неща, особено храните са по евтини от България. В същото време заплатите са 2 пъти по високи. Градовете и селата светят, всичко се поддържа. Няма такива разрушени села като в Бг.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според Бойко Ноев една криза около "Лукойл" може да бутне правителството./Всеки ден ,прсвителството или пада или някой си подава оставката.Чак ще ме очуди ако мине ден без някой да каже че си подава оставката или че няма да падне кабинета.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма криза във и около "Лукойл". Всичко, което наблюдаваме е опит за рейдерско отнемане на собственост.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
пасивен е бойко борисов
2
1
 
15
 
! Отговори
Стига глупости преди 6 месеца
Никой нищо не може да бутне. Играят театър. Всичко е лъжа! Кажете кой притежава другите рафинерии? И как Лукойл стана монополист? И защо летният дворец на Доган се намира на територията на рафинерията в Бургас?