"Възраждане" пита: Започва ли преговори РСМ без промени в Конституцията?

Костадинов иска Габриел да каже дали крие информация от Брюксел
63
"Възраждане" пита: Започва ли преговори РСМ без промени в Конституцията?
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов настоя Министерството на външните работи да каже какво се случва с кандидатурата на РМС за членството в ЕС.

"Подготвя ли се одобрение за фактическо отваряне на преговорни глави преди конституционната промяна в Скопие?", попита той и настоя министърът Мария Габриел да каже има ли България тежест в Брюксел и как така в Брюксел обещават от наше име някакви неща.

Освен това Костадинов постави въпроса прикрива ли Мария Габриел информация от Брюксел.

По думите му, въпреки че РМС не е променила Конституцията и не е вписала българите в нея, в работната групата към Съвета по разширяването на ЕС имало писмо, с което се дава зелена светлина за преговори.

"На чий натиск сме се подали през септември за изпращането на това писмо? Австрия при закрити врата е размахвала пръст да сме спрели да пречим на преговорите. В РМС са били уведомени предварително, че България няма да пречи, кой е пуснал вътрешна информация към РМС от работната група към Съвета по разширяването?", риторично попита Костадинов.

Той поиска от външно министерство становище за позициите, които ще отстоява на предстоящия Европейски съвет, на който една от точките е разширяването в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 42:Знаеш ли,че тоя Манол ходи пиян залян да се излага в НС?Трябва да направят тестове за депутатите и там да не влизат пияни и/или дрогирани.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 52 Грешно си учила. Чл. 155. (1) Народното събрание приема закон за изменение или допълнение на Конституцията с мнозинство три четвърти)))) До сега са направени 6 поправки, първата през2003г..ВНС се свиква при приемане на НОВА Коституция.
51
1
 
4
 
! Отговори
Някоя си преди 4 месеца
Аз май грешно съм учила едно време. Конституция не се ли сменя чрез свикването на Велико народно събрание?
50
8
 
0
 
! Отговори
Мара Бунева преди 4 месеца
Никой не знае за такова нещо, дори и в Скопие не са се похвалили. Онзи Мицко само лъже, че като спечели изборите, ще иска преразглеждане. Но Копейкин явно има някаква много специална способност: научил е за нещо, което ще се случи, за което и самите участници в тази случка още не знаят за това. Сигурно вече е осъществил пряка връзка с Великия дух и онзи му го е прошепнал в ухото. Или просто разиграва същите номера с фалшиви новини като государя си в Кремъл...
49
0
 
4
 
! Отговори
? преди 4 месеца
Сглобката ударно разпродава/подарява БГ. Ще каже човек, че началниците им разполагат максимум с 1-2 години време. Пък може и така да е.
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейките са се оляли с плюсовете и минусите. :дддд
47
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
На разБойко трябва да му вдигнат паметник в Скопие.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 45Нормално е и да има малцинства,както и да има различни здружения и партии на малцинствена и етническа основа/// България признава етническите малцинства.Не признаваме националните малцинства, защото сме ЕДНОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА. В Българската нация влизат различни етнически малцинства. Турци и ромите не им пречи и основат партии които не разделят нацията.Македонците държат да се подчертава, че партията ще отстоява правата на македонското национално малцинство и съдът отхвърля регистрия.
45
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
До Бунгар / НЕМА ДА ТИ МИНЕ НОМЕРА! ТИЯ ПРОМЕНИ КОИТО ИСКАМЕ СА САМО , ЗАЩОТО ПЪРВОНАЧАЛНО НЕ СЕ СЪГЛАСИХА ДА СИ ПРОМЕНЯТ ИСТОРИЯТА И ДА ПИШАТ, ЧЕ СМЕ БИЛИ СЪЮЗНИЦИ А НЕ ЧЕ СА БИЛИ ПОД БЪЛГАРСКО РОБСТВО ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимно 46-ти призна ли си?
43
20
 
2
 
! Отговори
Бунгар преди 4 месеца
Кога България ще направи промени в конституцията си и да признае официално малцинствата от различните етноси живеещи в България? Кога??? Искаме от Македониа нещо,което ние никога няма да направим.Нормално е и да има малцинства,както и да има различни здружения и партии на малцинствена и етническа основа.Това е демокрация.Има ли малцинства в България? Разбира се,че има,даже и македонско малцинство.
42
1
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 4 месеца
И тебе ще те оправи
41
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тебе само Манол Пейков ще те оправи!
40
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мине се не мине и Копейката изпълзи по някоя от дежурните си теми зер го не забравят поддръжниците му - неудачници в личен и професионален план! Няма да я бъде твойта, Копейка, заминаваш на бунището, никой вече не се сеща за теб! Лапай за последно като Марешки, защото ще последваш съдбата му!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Без бг вето мъкедонците ще измислят причина да не влязат в ЕС.
38
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отговорът е "Не, разбира се", но Копейката пак лъже неособено умните си избиратели.
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Австрия при закрити врата размахвала пръст.. Тия вурстове за какви се помислиха, за наши господари ? Спират ни за шенген и се месят пряко в интересите ни...съвсем за някакви роби ни взеха. Веднага да се привика посланика им тука на килимчето за нота, бойкот на всичко австрийско и допълнителен граничен контрол на техните граждани тука, както и колективен иск с Румъния относно Шенген. Аре стига са ни набивали канчето, който ни види...
36
3
 
3
 
! Отговори
Joko преди 4 месеца
До Благоевград..... Ние искаме . . . . ! ! Не разбрах кои сте това Вие ?
35
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейкин една вярна приказка няма, откакто е в Парламента. Да се чуди човек какви идддиоти гласуват за тоя...
34
19
 
8
 
! Отговори
Off преди 4 месеца
Все са му някакви конспирации и тайни в празната кратуна.