Пеевски отвърна на Радев: Главозамаял се властолюбец с отнета еднолична власт

Вече имаме парламентарна република
Обновена: 22 дек 2023 11:00 | 22 дек 2023 10:49, Петър Бойчев
316
Пеевски отвърна на Радев: Главозамаял се властолюбец с отнета еднолична власт
Снимка: БГНЕС

Призовавам президента Радев да обърне светлината към президентската институция. С промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има еднолична власт над държавата. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специална позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Внимателно наблюдавах изявлението на Радев и разбрах колко важно е било да променим Конституцията, за да може наистина да имаме парламентарна република в пълния й смисъл, каза Пеевски. Думите на президента Радев показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието.

Още по темата
Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които, слава Богу, изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента, категоричен бе Делян Пеевски.

И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата, отсече той. А когато президентът Радев говори за корупция, първото, което трябва да направи е да се вгледа в себе си и около себе си, препоръча Делян Пеевски. "Преди време Радев каза, че светлината, неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които да не се страхуват да се борят за нея.

Призовавам го да има доблест и кураж да обърне светлината към президентската институция и тогава хората ще видят много, много интересни и некрасиви неща", заяви още лидерът на ПГ на ДПС.

По-рано тази сутрин президентът заяви, че според него с промените в Конституцията мнозинството изпълнява поредния етап от сценария в записа на „Продължаваме промяната“. „Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше  да бъде пренаписана“, коментира той. Според него тези промени ще доведат до кризи.

Президентът отново подчерта, че ще сезира Конституционния съд за тези промени и вече се работи сериозно по това не само в президентската институция. Виждате призива и на изтъкнати конституционалисти, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А някои казваха, че списъкът ,,Магнитски " не бил действал...Ето каква промяна настъпва след като влезеш в обзора на службите на САЩ..
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шиши пак се развихри. Споко бе пич. Чичо Меди и на тебе ще ти вземе мярката. Да не мислиш, че си вечен.
13
24
 
6
 
! Отговори
прасчо е прав преди 5 месеца
Времето на едноличното управление на държавата от Президента копейка приключи!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 5 месеца
При левите е обратно- преди го хвалеха, влизаха в сглобки с партията му, предлагаха го за шиф на ДАНС. Сега го плюят. Забрави ли? Бас ловя, че не си, но такива са повелите на партията.
11
2
 
31
 
! Отговори
Гошко преди 5 месеца
Делянчо го играе камикадзе, и няма да свърши добре.
10
23
 
6
 
! Отговори
ДБчлен преди 5 месеца
Браво на г-н Пеевски, незаменим коалиционен партньор и безценен юридически съветник на нашите по неопитни колеги в партията по конституционните въпроси. От самото начало на този парламент работи без почивка за благото на народа и страната и винаги намира време да ни приеме в кабинета си за ценни съвети.
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей закръглен, я вземи обясни защо ще те арестуват в момента в който влезеш в Англия или Белгия? Престъпник в няколко европейски държави, но депутат и шеф на партия в Бг. Държавата на неограничените възможности.
8
3
 
17
 
! Отговори
само да попитам преди 5 месеца
Интервютата с кримитата не следваше ли да се провеждат в затвора ?
7
4
 
33
 
! Отговори
да-да преди 5 месеца
Тоя нещо много си е повярвал!
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пеевски , антимонополиста....Преди 4 години това за бях го чул , нямаше да повярваме.Но ето какво правят службите на САЩ...Чудеса.
5
3
 
24
 
! Отговори
Ценител преди 5 месеца
Това, Шиши, сам ли го измисли?
4
3
 
36
 
! Отговори
лелеее преди 5 месеца
тоя Пеевски се е самозабравил. Не Радев, а той е в списъка на корумпираните. Явно езабравил, как го овикваха преди година по митингите, тогава не смееше да се покаже.
3
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е истина какво дъно копаят десните. Тези които протестираха срещу Пеевски през 2013, 10 години по-късно го величаят. Тотално морално падение за всички десни...
2
49
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хаха Пеевски го сложи на мястото му тоя самозабравил се русорoб
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крадеца вика дръжте крадеца, стар приом крадеца