Оставка в МО заради неизпратените покани до депутати за Богоявление

Погрешка бил ползван неактуализиран списък
Обновена: 7 яну 2024 16:19 | 7 яну 2024 15:47, Анисия Иванова
157
Оставка в МО заради неизпратените покани до депутати за Богоявление
Снимка: БГНЕС

Експерт в Министерството на отбраната ще подаде оставка, след като стана ясно, че депутати не са получили покани за Богоявленския водосвет. Причината за пропуска е, че по погрешка е ползван неактуализиран списък, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Ето цялата позиция на Министерството на отбраната:

"Във връзка с изказването на председателя на Народното събрание Росен Желязков относно поканените официални лица на Водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия на 6-и януари 2024 г., Министерството на отбраната информира, че организацията на Водосвета, който се провежда традиционно на Богоявление, е съгласно държавния протокол и не е променяна от над 20 години"

В изявлението се казва, че поканите се изпращат на базата на стандартен списък, според протоколните изисквания, който се актуализира периодично. "Министърът на отбраната възложи незабавна проверка, която показа, че процедурата е спазена и са били поканени председателят и зам.-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по отбрана", пишат още от пресцентъра на МО

"Установен е пропуск по отношение на председателите на парламентарни групи. Експертът, на когото е възложена тази задача, погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция", се казва още в съобщението.

МО допълни, че "вратите на Министерството са винаги отворени за конструктивен диалог с народните представители в интерес на сигурността и отбраната на страната."

По-рано председателят на парламента Росен Желязков заяви, че ще попита министъра на отбраната Тодор Тагарев, чието ведомство организира вчерашния водосвет с бойните знамена, каква е причината за този прецедент. Реакция на темата за поканите за депутатите на Богоявленския водосвет дойде и от ДПС. В своя позиция председателят на парламентарната група на партията Делян Пеевски настоява Тагарев да се яви пред Народното събрание и "да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: МОоставкабогоявление
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Интересно ми е защо се занимавате с гLупости. Никъде не видях да отразите стачката на земеделските производители в Германия. Единствено Канал 1 снощи имаше репортаж за това. Всички други мълчат, и Тв, и медии, всички. Иначе ще ни занимавате с покани, с рушене на паметници и прочее гLупости, които да разделят обществото. Покажете какво става в Берлин!!!!! И как никой не ги нарича терористи!!!!
110
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Установи се че всички покани са изпратени вместо на шефката на Парламента Росица Кирова, на пенциионерката певачка Росица Кирилова. Това обяснява защо същото бабе се появи босо, с каубойска шапка, в розовко като Барби и с балон Мики Маус на водосвета.
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голяма глупост. 1. Тук става въпрос за грешка, която не е причинила смърт или крайни увреждания, не е вкарала невинен в затвора, нито е причинила пътен инцидент. Голямо чудо, че някой не получил покана за церемония, друг е въпросът, че тези не заслужават да бъдат поканени. 2. Подобно престараване бие на фaшзм, разчистване на сметки, миене на ръце, отклоняване на внимание. Все едно да вкараш някой в затвора, че пръднал на обществено място.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Aми как прави Макрон във Франция? Колко от бушоните му изгоряха, че да викаш как било в чужбина?
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ха на бас че някоя калинка е сгазила лука и сега я крият, очаквайте тия дни да изгори най-неудобния бушон на който само това не му е било работа. тва не си представям как чуждите политяги гледат на нашите, какво е тва животно което е така наведено 24ч. и се е хванало за палците и за него няма родина и може да продаде и родителите си без да му мигне окото... тва е ***.
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
мдааа за убийство наказанието е уволнение(старозагорските полицаи), за използване на стар списък също, бравус
105
1
 
10
 
! Отговори
60 преди 3 месеца
Жената е над 60 май- трябва поправка в Кодекса на труда и хора над 60 като забравят нещо такова- берекет версин- здраве да има! Абе хора като станете на 60 и имате още 5 години гърбене и стрес не просто ще забравяте, ами ще се и напикаавате вече....
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
пеевското се е объркало нещо тоя път, заради някакви покани, които не ги пуска Тагарев, да се прави такъв проблем, при наличието на доста по-сериозни проблеми за решаване е смешно
103
1
 
8
 
! Отговори
Мара преди 3 месеца
Празникът е за всички. Тези "чувствителни" душички чакат да ги поканят с бъклица ли, що ли ! Ама така е, ако те самите не се вземат насеризно, кой ли друг ще ги вземе. Даже имената им няма да се помнят през следващия мандат.
102
1
 
10
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 3 месеца
ДЕПУТАТИТЕ И МИНИСТРИТЕ СА СРАМ ЗА БЪлгария подава Божията охрана.ТОва са представители на нарочно създадеи доказнао престъпни групировки рекламирани като партии. Ползват ги за ЛИКВИДАЦИЯ НА БЪлгарския народ и ограбване на десетки милиарди по отработени програми през министерства и ведомства,.
101
2
 
9
 
! Отговори
zcxvx преди 3 месеца
До Беновска пипаТака е сега ще се търкаля тази "новина" една седмица - десетина дена да се има с какво да се занимават хората, да не би да се усетят какви мр*сници управляват. Но върха беше като промениха конституцията и за отвличане на вниманието почнаха да режат паметника. Или преди години като на Слави референдума отказаха и взривиха едни вагон с авто газ. Убиха няколко човека и май машиниста го отнесе
100
1
 
15
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 месеца
От мухата слон! Но така е като няма какво да правят и се чудят как да си чешат езиците.
99
0
 
26
 
! Отговори
1262 преди 3 месеца
Богоявление не е министерски или депутатски празник, а църковен. Който иска да е отишъл. Ама те искат специално да ги калесват.
98
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Превръщат държавата в диктаторска и в тирания! Всеки греши и може да сгреши. Може ли за такива елементарни неща, да мъчите хората и да ги уволнява от работа?! Самозабравиха се!
97
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Обективен Сигурно списъка е бил от времето на бай Тошо и понеже е бил предназначен за истински български народни представители, работещи за благото на България, никой от агентите на чужди интереси от Народното събрание не е получил нищо. Все пак, тези работят само във вреда на България.
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия със сините смачкани такета на снимката да не са от гвардията на ДПС??? Май се преструват на нещо като армия, за смях на зрителите. Дори не могат да маршируват, само се спъват по паветата...
95
0
 
24
 
! Отговори
до Обективен преди 3 месеца
абе смешшko, тези списъци не са поименни а са позиции в държавното управление, само че никъде не пише депутати, те като имат мерак да заповядст сред народа който ги е избрал, на площада място бол,не е срамно.
94
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ау, горките дупудати ,пак непоканени на народната кофра , още след Освобождение ,Вазов ги назовава- "славни народни пирати" и "шестокрили херувими" ...що ли? Гез МО ми една софра спретнете ,поканете ги щото и евтините кифтета у стола цела ваканция не са помирисвали ,може ли таково безразличие към либимците на народа
93
0
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Изпратени са покани по неактуализиран списък - вероятно от времето на Иван Костов.
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не се оплаквайте! Живеем в най-демократичната и свободна страна на планетата! Пълна липса на корупция, можеш спокойно да убиеш човек и да си ходиш на круизи по света, крадеш си без страх от възмездие!!! За какво ревете??? Искате съдилища, затвори!? И сега всичко е наред. Просто ще има някои промени в геополитиката на Балканите, ще ни сменят личните карти и номерата на колите. Ще сменят валутата и всичко ще е ОК! Хората здраво работят, затова са пропуснали няколко герои да поканят на празника!