Пеевски атакува: Тагарев страхливо избяга от отговорност

Той е евроатлантик само на думи и поза, коментира още депутатът от ДПС
7 яну 2024 13:30, Нели Христова
241
Пеевски атакува: Тагарев страхливо избяга от отговорност
Снимка: БГНЕС

Скандален е фактът, че министърът на отбраната Тодор Тагарев игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление. Този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента.

Напомням на министъра, че България е парламентарна република, а той, както и всеки министър и кабинет са назначени от парламента, заявява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Съветвам го, уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете много внимателно и да осмисли много точно мястото си като представител на изпълнителната власт, като слуга на народа.

Още повече, че точно той – Тагарев страхливо избяга от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място.

Защото Тагарев е евроатлантик само на думи и поза.

Няма да допуснем парламентът да бъде унижаван от един министър.

Настоявам Тагарев да се яви пред Народното събрание и да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста.

Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно установения ред на правовата държава.

И няма да допуснем никой овластен да се опитва да се упражнява в собствена полза върху Конституцията, за да запази личния си интерес, добавя Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
9
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Пълен цинизъм - и двамата сте еднакви "евроатлантици" за лични интереси.На кои "хора" ,колко от тези "хора" са "купени" и колко е % на тези ,които имат "доверие" не на думи ,а реално на политиците?! България не е Правова държава ,а държава на самозабравили се "политици",като Пеевски ,които по най- безскрупулно - брутален начин използват властта за облаги ,въпреки че също са "слуги"на "народа" и са превърнали институциите в техен обслужващ персонал за саморазправа с неудобни за тях хора.
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И каква Му е "отговорността" на този човек бре Делянчо мамин? Какво мислиш че "командва" този човек? Нищо! Поставено лице,на "пост" който съществува в държавата ни все още! На един стадион "армия" от момченца и момиченца с Калашници! Па те толкова бяха и на Клетвата ми през 80 сте години като военнослужещ към армията на НРБ! Видях ги лично тогава.Това е "армията" ни днес!-:( Ти едва ли си докосвал АК -47.Та както и да е.Вие сте Пародия на " Управление" днес! Смешни и безлични!-:( Ходете си веч
139
0
 
11
 
! Отговори
Коцето преди 3 месеца
Пеевски е най-големият евроатлантик у нас! Ако не вярвайте, питайте Магнитски!
138
0
 
13
 
! Отговори
сбирщина наричана де преди 3 месеца
Свинчо не знае ли , че вече не е от царската свита на Симо , а е от аскера на Даган паша , кви ритуали му са се прищели ?
137
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"доверието на хората' ??? Всички знаем каква е избирателната активност на изборите и колко е купения и принудително корпоративния вот??? И оставащите жалки проценти си ги делите всички парламентарно представени ОПГ-та (в смисъл организирани партийни групи) да не си помислихте нещо.
136
0
 
7
 
! Отговори
а к'во ти пречи преди 3 месеца
Пеевски едиственото вярно е ч си с много наднормерно тегло - с к'во си по вече от другите . Ако си патриот мръдни си месата като нормален гражданин бе или трябва да се осигори голям периметър да се побере тялото ти . ajsek...
135
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
накратко- двама национални предатели се плюят за шоу на масите
134
5
 
13
 
! Отговори
Защо бе Магнити преди 3 месеца
Военният е вторият по важност министър, след финансовият ... и да се занимава с покани !? Дебелака си го знаем, но защо и председателят на НС играе в този цирк ?
133
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че откъде накъде трябва да се освещават бойни знамена на Богоявление? ! Това е религиозен празник и няма нищо общо с армията и войните . На този ден Исус се е появил в божествения си човешки образ, а не със знаме или оръжие:))))Пеевски май се цели в премиерския пост и това е обезпокоително.
132
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обади се най големия евроатлантик на републиката - 200 кила живо тегло.
131
2
 
5
 
! Отговори
PS преди 3 месеца
Не може Д.П. да обяви министър за слуга на народа и понеже Пеевски е депутат,да си позволява да нарича един министър 'страхливец', да обижда президента с епитета 'слюнка', да гази КРБ като ***. Мисля,че г-н Доган много добре и отдавна познава манталитета на Пеевски и би следало да не му позволява да се държи като слон в стъкларски магазин. Или точно затова го определи за председател на ПГ на ДПС? Гафовете с Руската църква,таксата за транспорт на газа през БГ,този с НХК не му ли отвориха очите
130
3
 
17
 
! Отговори
Дам... преди 3 месеца
Двама национални предатели, единият говори за погазена Конституция, при положение, че партията му е противоконституционна, а другия върл антибългарин и готов да подари всичко родно и свято в интерес на чужда държава!
129
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората за 5 лв. в затвора ги вкарват и съсипват живота им, други за милиони и милиарди- не ги закачат. Дори ги награждават с държавни постове. Посочете друга европейска държава с такива абсурди!
128
0
 
15
 
! Отговори
май е време преди 3 месеца
Януари, Януари 97-а. Къде си. Май е време за теб отново.
127
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не зная какво е учил г-н Пеевски в ЮЗУ, но съм сигурен, че той чете КРБ ,както дяволът Евангелието. Нека я прочете още веднаж, два-три пъти и да разбере, че в България има три власти, всяка със своите права и задължения и е недопустимо депутатите, понеже БГ е парламентарна република, да се бъркат грубо и то ежедневно, в работата на другите власти. Нещо повече, КС като овластена институция има правото да обяви някои от решенията на НС за противоконституционни и те да не влезат в сила. Не може Д.П
126
2
 
7
 
! Отговори
ВАШ БОКО преди 3 месеца
У парамЕнто не е модерно да си милионер а е модерно да си милярдЕр.сирЕч модерен сам язе.Я примерно колекционирам серийни номера на банкноти,КазАл сам и на Петя Славова да ги пази.С тоА го познавАм ЛИчно и знам чЕ Е много модерен,дажЕ мие кумир,колЕкциата му я зема нЕкой си магницки,ама чЕ се опраЕ, са че ги сиберЕ наново.чЕ празнувам скоро 15млрд. ае ЧАО.
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Т еб ще те поканят в голямата джамия в Рязанград!! Не се притеснявай!
124
2
 
3
 
! Отговори
СПИРО АГНЮ Vicepr.US преди 3 месеца
Континента Европа от Лисабон до река Емба в Казастан :: Европа = 10 550 000 КВ.КМ...а Организацията създадена в Рим през 1957 година, и приемник на Договорът за Стомана и Въглища между ФРГ,ФРАНЦИЯ ,ИТАЛИЯ и БЕНЕЛЮКС = днес Е.С. :: 4 242 000 КВ.КМ !!!!............Россия владее 4 млн кв.км от Европа - и ТОВА Я ПРАВИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА !!
123
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тошко Тагарев забрави че тук управлява ДПС, каквото кажат това ще става! Атанасов го разбра, Христо го разбра и новите Киро и Асен го разбраха! Време е и този украински ман .// аф да разбере! Сами си го набутаха с промяната на закона за гражданството на политиците.Защо? Защото Ердогган може да си пусне в почивка турски политици в България да им каже да си пуснат молба за второ българско гражданство и след година у нас айде на следващите избори правят ДПС първа политическа сила! ДПС не е Кърджали , а България!
122
9
 
3
 
! Отговори
121212 преди 3 месеца
В случая е много прав Пеевски.