Ротацията: Начало на разговори между партньорите в управлението

Начало на работата на НС след коледната ваканция
11 яну 2024 08:03, Елка Василева
23
Ротацията: Начало на разговори между партньорите в управлението
Снимка: архив, БГНЕС

Днес започва новата сесия на Народното събрание. Очаква се партньорите в "некоалицията" да започнат разговори за регулаторите и как ще се случи ротацията на премиерите в началото на март.

Още по темата
Все още е не е ясно кои министри ще бъдат сменени и кой ще бъде вицепремиер. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от тях като условие за бъдещето на кабинета.

Настоящият премиер Николай Денков обясни, че няма да се правят компромиси със състава на Министерския съвет заради групата на ДПС при ротацията. Той допълни, че ако ГЕРБ са съгласни може да има двама вицепремиери - самият Денков и Асен Василев, припомня БНТ.

А Мария Габриел обяви, че очаква да се спази споразумението между партиите, подкрепящи кабинета. И Денков, и Габриел са категорични, че всякакви промени в състава на Министерски съвет ще стават след дискусия между двамата. Не е ясно и кой ще бъде председател на Народното събрание след ротацията. За парламентарен шеф се спрягат имената на Никола Минчев и на Атанас Атанасов.

Народните представители пък се събират днес на първо заседание от новата зимна сесия на 49-ото Народно събрание.

Съгласно парламентарния правилник народните представители бяха във ваканция за коледните и новогодишните празници от 22 декември до 10 януари.

Първото заседание на Народното събрание за 2024 г. е насрочено за днес в 9:00 часа. По традиция се очакват изявления от парламентарните групи за приоритетите им през новия политически сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С нетърпение чакам управлението на страната ни да бъде поетоот Марето Габриел, който ще ни оправи.Тя е изключителен специалист по всичко и така хубаво говориче ми става хубаво да я слушам.Нейните забележителни успехи ме карат да съм горди се радвам на нейния напредъки нейната пресметливост и кариерно развитиеВ нея ми е надеждата, а всички хейтъри нека да замълчати да видят какви чудеса ще направи тази изключителен специалист
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 15 Ние сме малък, но изключително пpocT народ и затова което си писал, и за това което е писано в статията и за всичко което се случва в българия благодарение на широкоразпространените по тази територия ge6u/\u.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Направление Запорожие, Ореховски сектор. Западно от Работино ВС на РФ атакуват на малки групи. Няма информация за напредък през последните 24 часа. Западно от Вербовое беше отблъсната атака на зомбираната по натовски стандарт биомаса. Противникът използва и тактиката за настъпление на малки групи. ЛБС не е променен.
17
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
с един щурм. Въпреки съкрушителния обстрел на позициите на зомбитата на киевският наркокартел и щурмовите операции, Новомихайловка остава тяхна. Въпреки това има напредък за ВС на РФ в участъка. Руснаците организираха нападение на южния фланг на селището и успяха да навлязат дълбоко в отбраната на зомбитата в зона с ширина до 4 километра и на дълбочина до седемстотин метра в района на балки(дере) Солененкая. Това разширява зоната на контрол и плацдарм за бъдещи нападателни действия.
16
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Донецко направление, Мариински участък. На запад от самата Маринка ВС на РФ продължават да настъпват в района на Георгиевка. Съобщава се, че руските бойци вече са в селото и са успели да навлязат по-дълбоко към жилищните постройки. След освобождаването на това село на пътя на руската армия ще лежи Курахово, град който е логистичен център на киевският наркокартел в това направление. В момента вече се обстрелва от артилерията на руснаците. На юг от Маринка боевете се водят в района на Победа и Новомихайловка. Подобно на редица други населени места, не беше възможно да се вземе Новомихайловка с е
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Соледарско направление, Артемовски участък. На северния фланг частите на ВС на РФ продължават настъплението към Богдановка. Съобщава се, че съседните височини са превзети от руски бойци и в момента тече разчистване. Зомбитата на киевската хунта се оттеглиха от тези позиции към Часов Яр. ВС на РФ може да освободи Богдановка в следващите дни. На южния фланг боевете се водят в района на Клещеевка и Андреевка. Руските бойци се опитват да подобрят позициите си.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Старобелско направление, Купянски район. Основното действие се развива в района на Синковка. Както ВС на РФ, така и зомбитата на киевският наркокартел периодично атакуват и контраатакуват на малки групи. Нито една от страните не постига сериозен успех - линията на бойния контакт(ЛБС) остава непроменена. Руската армия продължава да нанася въздушни удари по позиции на зомбакнацистишените и тилови военни цели в Купянск.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес в Хага по внесено искане от ЮАР започва процес срешу Израел в обвионение за геноцид. Сегашното правителство на България поддържа израел, за позор на бъгарите, които винаги са искали мирно съжтелство с всички народи по света. Медиите у нас не споменаха нито веднуж за внесеното искане, за приемането му като допустимо и за започването на процеса. Процесът се предвижда да бъде по бързата процедура, но може и да се удължи. Израел много конвенции не е подписал, на за геноцид е.
12
1
 
1
 
! Отговори
неаптекарите преди 3 месеца
Делянчо ше праи рецептите , Кире и Буци ше мешат микстурите , българинът ще пропада .
11
0
 
3
 
! Отговори
Цоци преди 3 месеца
Ти на мене, аз на тебе и ще се разберат.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес на първо място в медията трябваше, ако сте европейско ориантирани, да осведомите населението за дневния ред на ЕС. Т.е. да напишете, че има съдбонпсно гласиване там. Гласува се безконтролно и поголовно разрешаване на ГМО в Европа, рез семена, посадучен материал , продуйкти и готови храни. За всяка продукция при нас се исак сертификат за произхое, обаче за отвън атлантичскопто ГМО няма НИКЪДЕ да се упоменава. Никъде няма да се пише по веригата на доставки!!! Искат да изродят населението !!!
9
0
 
1
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 месеца
Тези съпрузи нали имаха брачен договор, какво ще договарят още ?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В чужди медии има материали за оказване на пряк натиск от САЩ към европейските стърани да дават огромни средства и още оръжие за Зеленски. Има за посещението на Блинкен в Гърция, която била"давала малко", Има за Германия, че ако се изпълни искането на САЩ, то Германия трябвало да от деля 16 % !!!! от БВП за Зеленски.Има и изказване на министъра на външните работи на Италия, че трябва да се започнат преговори с РФ за нормализиране на отношенията..Какво ще ограби България Тагарев, който е в САЩ?
7
0
 
1
 
! Отговори
Каква ти ротация? преди 3 месеца
Каква ти ротация?! Нали Денков вчера рече че не е съгласен )))
6
0
 
5
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
Цирковете за пред заспалият матерял започват! Какви разговори, какви празни приказки, какво управление? Съдбата на територията е отдавна решена и квото нареди началникът това ще се случи! Приемете го най-накрая или излизайте и изхвърлете всички продажници, това е положението!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Николай Денков, Кирил Петков и Ивайло Мирчев ще получат по един турски салам в задния двор.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НИКОЛАЙ ДЕНКОВ НЯМА ДА ПРАВИ КОМПРОМИСИ ЗАЩОТО ЩЕ СИ ОТИДЕ.
3
0
 
6
 
! Отговори
Шиши преди 3 месеца
Трябва да се отвори солидно място и за мен- Доган ми каза, че мога да бъде вицепремиер, министър на войната, министър на икономиката, шефче на ДАНС, гуверньор на БНБ, изп. директор на ББР, както и председател на парламента. Всичко това едновременно!!!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Битака се отвори
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навремето когато цомбихме съученичките,на ротацията й казвахме караминьол.