Божанков: Преди ротацията Денков и Габриел ще правят оценка на МС

ПП - ДБ уважавали позицията на Христо Хинков
12 яну 2024 10:28, Нели Христова
11
Божанков: Преди ротацията Денков и Габриел ще правят оценка на МС
Снимка: БГНЕС

Голяма част от регулаторите работят с изтекъл мандат. Това е недопустимо. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП/ДБ Явор Божанков. Според него не трябва дори да си помисляме да оставим България без конституционни съдии и регулатори.

Той посочи, че ПП/ДБ са предложили за конституционен съдия Борислав Белазелков, защото той е човек от системата. По думите му той е юрист, а не политическо лице. Освен това е добре познат в юридическите и бизнес средите, подчерта депутатът.

Божанков посочи, че ако едната част от некоалицията откаже да гласува за кандидата на другата част от сглобката, то тогава регулатори няма да има, визирайки номинацията на Десислава Атанасова от ГЕРБ за конституционен съдия.

По отношение на изявлението на здравният министър Христо Хинков, че няма да остане на поста след ротацията, Божанков заяви, че ПП/ДБ уважават волята му. Това е негово лично решение, допълни той. Депутатът заяви, че всеки министър, ако бъде сменен, това ще е в резултат на диалог между двете коалиции. Трябва да има съгласие. Денков и Габриел ще правят оценка на МС и това ще е базата за следващи разговори, допълни той.

Народният представител бе категоричен, че реформа в службите за сигурност е наложителна. Сектор "Сигурност" има много сигнали и съмнения, че чужди служби оказват неправомерно влияние в този сектор, поясни той. По думите му е възможно реформата да стане факт още преди ротацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Грешка в името от предходния ми коментар - техническа не "ДЯНКАВ" ,а ДЕНКОВ....А Симеон Дянков е същото ,като Габриел ,но с "мъжка външност" ....иначе беше "мъжка секретарка" правеща се на министър на финансите.
8
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Божанков ,вярваш ли си на твърденията?!Габриел е един "мил " на външен вид "престъпен придатък" на вожда си и "държавното предприятие" ,които като "за последно" прилагат всичките си възможни варварства ,които могат да се родят в тяхната мерзка същност с тяхната престъпна "армия за убийства" навсякъде .Дянков има качества ,но не и за това "време" в момента ,а в едно друго време с ред и правила и без влияние на ОПГ. Прави се всичко възможно да изглежда ,че "управлението на ГЕРБ" е било най- добро
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русофилите орат дълбока есенна оран заради успешното управление на правителството на Денков. Само те плюят и храчат по правителството. Копейката, Нинова и Тошко Йорданов се изприщват отзад и отпред щом заговорят за управлението на академик Денков. Какво друго могат русофилските партии освен да мразят България?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да не забравят да подпишат приемно-предавателен протокол.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Академика щял да се самооценя. Ами то бележката е знаем: отличен 6. Само дето на управляваните дупе да им е яко.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Две кафета Божанков!
3
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
на това кои му обръща внимание та бръщолеви
2
1
 
5
 
! Отговори
BONZO преди 3 месеца
Божанков - нещо хлъзгаво, лепнещо, гнусно.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Горкото то, колко е нежно