Ганев: Десислава Атанасова отива в политическа пенсия

Денков и Габриел имат еднакви профили, които търсят консенсус
13 яну 2024 17:18, Александър Попов
53
Ганев: Десислава Атанасова отива в политическа пенсия
Снимка: БГНЕС

Очаквам, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел. С много голяма степен на вероятност тя ще е следващият министър-председател, но това не означава, че ще видим различен стил на управление. Денков и тя имат еднакви профили - компромисни фигури, които ще търсят консенсус, заяви пред Nova News политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му подкрепата на ДПС е ключова.

"В следващите месеци ще бъдат попълнени съставите на почти всички регулатори, както и тези на ВСС и Висшия прокурорски съвет. Линията в ГЕРБ обаче ще остане същата. Партията е вече на 18 години. През по-голямата част от пътя си е била част от властта, това неминуемо означава непрекъснати реформи. В София имаше голямо разместване, а в ПГ също видяхме промени. В местните организации също ще има такива, това може би значи поколенческа промяна", коментира той.

Той коментира и политическото бъдеще на Десислава Атанасова, която бе номинирана от ГЕРБ за конституционен съдия.

"Десислава Атанасова отива в политическа пенсия. Тя няма да изкара пълен мандат поради конюктурни обстоятелства. След това изглежда нелепо да се върне в редиците им. Това би могло да е лично нейно желание, ако не се чувства комфортно или не усеща подкрепа", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Димитър Ганев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-скоро ББ трябваше да отиде в пенсия, но дъртият милиционер страда от мания за водач. Годините вече натежаха, сивото вещество в главата губи свойствата си, но ББ не се дава и с Пеевски станаха дружина. Само че и Държавният департамент не се дава и нищо чудно ББ да стане поредният намагнитен. Нерде ДД на САЩ, нерде някакъв си политик в БГ, който прави сечено на нейните пълномощници в България.
45
1
 
2
 
! Отговори
ХоХо преди 3 месеца
От родният Дулово канили каката да стане чистачка на новите обществени нужници ! Тя избрала КС
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Написаното за Швейцария не е вярно абсолютно не е вярно написано е от електронен бот. Целта е да размива недоволството стещу деса поетеса.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е ...те си я псуват но до там тя продължава да захлебва без капка срам.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бот спуснат но също така и гласуванията преустановени.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Политолозите и социолозите с техните предсказания крепят властта на управляващите защото манипулират хората как да гласуват и да не се разбере фалшифицирането на изборите. Всичко това е вина на соцгилдията.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От няколко часа пуснаха бот който да разсейва недоволството срещу дипломатката макар че такова нещо не съществува обаче има си хас.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя дори и дипломатка не може да бъде , камоли това което е номинирана. Така е подигравка е с българския народ и с КС като институция.
38
0
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 3 месеца
Тази е подигравка за Конституционния съд! Можеше да я пратят някъде за дипломатка в Украйна. Тъкмо прилича на тази, която ни е пратил Зеленски!
37
1
 
3
 
! Отговори
РЕШИпроблемДНЕС ! преди 3 месеца
ВМЕСТО ДА СТРАДАШ, ПОЕМИ СЪДБАТА СИ В СВОИ РЪЦЕ ! ВСЕКИ ОТ НАС Е ТИХ ГЕРОЙ ! НЕ Е НУЖНО ДА ВДИГАШ ШУМ ! ПРАВИ КАКВОТО СМЯТАШ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ ТЕБ И БЪЛГАРИЯ БОГАТИ И СИЛНИ И ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ ! ТИ МОЖЕШ ВСИЧКО ! ТИ СИ ПОДОБЕН НА БОГА И СИЛАТА НА БОГ Е В ТЕБ !
36
1
 
3
 
! Отговори
РЕШИпроблемДНЕС ! преди 3 месеца
В Швейцария няма жени с бурка на лицето. Който не харесва му казват да си ходи. Ако деца на емигранти крадат, цялото семейство го екстрадират. След 2 криминални прояви нарушителят получава последно предупреждение. След трета криминална проява изчезва. Там затворите са полупразни. Икономисват хората, затова им е висок стандарта. Гражданите уведомяват полицията за всяко забелязано нарушение и законът гарантира анонимността им. Така се поддържа ред и стандарт. Затова богати чужденци инвестират там.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най ме впечатли като си каза предложението как се хилеше. Нещо като начуках ви го на двеста.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов като иска да се отърве от Деса защо не я предложи нея за ротационен премиер ами трябваше да разваля рахата на Габи в Брюксел. То премиер за 9 м. да го изтърпи човек но КС е 9 г.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Швейцария няма жени с бурка на лицето. На който не му харесва му показват границата да си ходи. Ако деца на емигранти търчат и крадат по пазарите, цялото семейство го екстрадират. След 2 криминални прояви нарушителят получава последно предупреждение. След трета криминална проява изчезва. Там затворите са полупразни. Икономисват хората, затова им е висок стандарта. Гражданите уведомяват полицията писмено за всяко забелязано нарушение и законът гарантира анонимността им. Така поддържат стандарт.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баце Б. все гледа да е пръв и без конкуренти в партията. Деси понеже му беше много вярна и изпълнителна, я разкара за 9 години съдия в КС. Понеже тя никога не е работила в съдебната власт, а КС е висша съдебна институция, проблемът как ще се приспособи в новата среда и за колко време си е нейн. Важното е да освободи мястото председател на ПГ на ГЕРБ и ББ да седне там, да стане парламентарист и тримата с Пеевски и Киро да управляват БГ оттам.
31
1
 
8
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Надпреварват се кой от къде по-слаб кандидат да представят.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За продавачка в магазин има интервю а тука няма. Как може така. Това е подигравка не само към народа но и към останалите членове някой са доста уважавани.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо точно ми слагаш минус кажи какво е работила Деса защото тя няма кой знае каква трудова кариера. Депутат не е работа поне не е кой знае каква работа. Дано да могат да работят на компютър поне. Борисов може ли ами чувала.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много хубава ала- бала, щом бащицата я пратил на 30000 лв. пенция!
27
0
 
7
 
! Отговори
кккк преди 3 месеца
поредната П Д П