Денков в Давос за дезинформацията, икономическата несигурност

Сред темите на форума са и екологичните предизвикателства
39
Денков в Давос за дезинформацията, икономическата несигурност
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Николай Денков ще участва днес в Световния икономически форум, който събира международния политически и финансов елит в швейцарския алпийски курорт Давос, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В центъра на дискусиите тази година са идеи и стратегии, свързани с икономическата несигурност, екологични рискове, изкуствения интелект и противодействието на дезинформацията.

Участието на премиера идва в контекста на военните конфликти в Украйна и Газа и нарастващите глобални предизвикателства, отразени в Доклада за глобалните рискове през 2024 година. Анализът подчертава необходимостта от нови подходи и решения в справянето с тях. Според доклада, дезинформацията е един от най-големите краткосрочни рискове, докато екстремните метеорологични условия се издигат като ключов дългосрочен проблем, посочват от Министерския съвет.

Българският премиер ще участва във форума, където тези и други въпроси ще бъдат обсъдени от световни лидери и експерти от различни области. Николай Денков ще участва в серия дискусии и лични разговори. Мотото на срещата в Давос тази година е „Възстановяване на доверието”. „Темата е директен отговор на ерозията на доверието, която се забелязва в обществата и между нациите“, смята министър-председателят Денков.

Над 2800 участници, включително около 60 държавни и правителствени ръководители, ще вземат участие във форума в Давос. Сред водещите политически лидери ще бъдат френският президент Еманюел Макрон, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и китайският премиер Ли Цян. Съединените щати ще бъдат представени от държавния секретар Антъни Блинкън. Очаква се присъствието и на новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ДавосДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЖАБОКЪТ КЪРМИТ В ДЕЙСТВИЕ !!!!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквото да се хвалят ПП ,никога няма да забравим когато бяха на власт 7 месеца преди време ,5 лв нафта и 8 лв олио
28
0
 
5
 
! Отговори
Дезинформацията преди 3 месеца
у нас е издигната в ранг на държавна политика.Контролираните от олигарси медии тиражират удобни за тях"новини",а ""неволно" пропускат неудобните.Телевизиите,особено сутрешните им блокове са пълна боза,занимават ни с мненията на завехнали величия по политическата шарлатания на управляващите,но само ако я одобряват.Заливат ни с водопади от стари и глупави реклами(на всеки 15 мин.боза-7 мин.реклами)и десетки пъти гледани филми.Не стават за гледане,но не се сещат,че не са незаменими,има интернет.
27
0
 
3
 
! Отговори
каква преди 3 месеца
Нещо не разбрах. Руските канали са блокирани. Казионните телевизии по цял ден бълват антируски новини...Та чия е дезинформацията да попитам.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фенков преди месец каза,че нямало инфлация и цените били както преди да почне войната в Украйна.Който не му вярва и му противоречи значи разпространява дезинфотмация така ли?!Те искат да си ни лъжат,а ние насреща да блеем...В икономическа несигурност сме откак се помня.Все е криза след криза.
25
1
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Пуснали сте две еднакви статии за тази Мижитурка , белким някой напише положително мнение в някоя от двете.
24
1
 
13
 
! Отговори
Горкия дезинформиран преди 3 месеца
плъх. То всички мизерри дето ги върши все са дезинформация на слепия народ дето не ги вижда правилно нещата.
23
2
 
25
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 месеца
И НАШИЯТ ПЛЪХ Е ПОКАНЕН НА ЗБИРКАТА НА САТАНИТЕ.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денков и той барабар Петко с мъжете
21
0
 
25
 
! Отговори
Кога ще създадат преди 3 месеца
Министерство на истината? Натам сме тръгнали със страшна сила. Следващото правителство предполагам ще си има такова министерство. То ще се грижи да има само правилни новини и никаква дезинформация, да не се объркаме нещо случайно
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толкова безличен човек няма нужда да ходи да участва никъде. Дори е желателно да не го прави. От както това правителство съществува сме винаги губеща страна в международни отношения. Хвърлят ни разни трохи, а Денков после крещи, че било нечуван успех. Свалили инфлацията - Василев тегли заем. Влезли сме в Шенген - само на колоната на летището. ЕС дават пари - ще затворим ТЕЦовете. Опразниха складовете на армията - Зеленски ги поздрави. Eгати успешното правителство. Тежко ни...
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
една невзрачна кукла представя страната ни-куклата не е виновна а тия дето я докараха на власт - българите
18
2
 
22
 
! Отговори
Идеалист преди 3 месеца
Този политически дилетант се нареди между световните мракобесници!
17
11
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Хахахааааа. Другарчета, какво търси китаецът в Давос? Гледат си търговийката с ЕС - най-големият и платежоспособен клиент, а? :))))))))))))))))))))))) А вий сте руски клоуни ръсещи мордорски фантасмагории :)))))))))))))))))))))
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма такова нещо като дезинформация. Истината не е еднозначна, а е относителна. Свободата на словото над всичко. Всичко друго е долен фашизъм и диктатура!
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наведената мижитурkа Денков,щяла да участва в дискусиите на тема Дезинформация?Определено,някой има добро чувство за хумор!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Турция отказа да участва в това сатанинско сборище
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Путин го няма. Игнориран. Зачеркнат. лузър.
12
2
 
28
 
! Отговори
Ооо преди 3 месеца
Той Денков е цар на дезинформацията. Тамън на място е. Има какво да предаде като опит.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денков преди да завърши ротацията ще направи със сигурност няколко зулума за които по принцип се подава оставка, само гледайте.