Везиева: Не сме готови с икономическите буфери за влизане в Еврозоната

Ние казваме, че сме най-лошите, но това не е така, смята бившият министър
17 яну 2024 21:39, Красимир Ангелов
8

"Не сме готови с икономическите буфери за влизане в Еврозоната. Към момента не сме видели програма за управление за следващите три години", заяви бившият служебен министър на икономиката и член на СИНПИ Даниела Везиева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ държавните предприятия имат една основна функция - да провеждат политиката на държавата и подчерта, че те са реалния механизъм, през който може да се влияе на пазарните процеси.

"В ДКК има два вида държавни предприятия - стратегически държавни дружества и други, които са в процес на структуриране. Проблемите не се решават със закриване, а с адекватни мерки. Нямаме стратегия за индустрията. Изоставаме с политиките, но в същото време сме се вторачили в решаването на малки проблеми", каза Везиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че България е пълноправен член на ЕС, но няма друга държава, която да говори за себе си толкова негативно.

"Ние казваме, че сме най-лошите, но това не е така. Във всяка една държава има проблеми. Друг е въпросът какви са националните ни приоритети. Ако искаме да постигаме приоритети, трябва да променим начина на управление и начина на говорене за самите нас", коментира бившият служебен министър на икономиката.

"Приветствам министър Богданов за това, че иска да погаси дълга - това е правилният управленски подход и е добре, че се случва, но няма обявена управленска програма. Нямаме визия накъде вървим", добави Везиева.

На въпрос готови ли сме за края на дерогацията, тя отговори, че липсва анализ за това защо излизаме от нея и добави, че облагането с данъци на всичко, което се произвежда от "Лукойл", е реално.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая що не си гледа фалшивата дисертация
7
0
 
2
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До ИТтата обраха народа Кухарник, отдавна няма Запад, няма Изток. Има кадърни и некадърни. За тебе е явно, че си от вторите.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това на ги интересура! Искат да се впишант като ликвидатори на Българския Лев.
5
3
 
0
 
! Отговори
Купи си въже и търси преди 3 месеца
До 1. ИТтата обраха народа - - - високо и яко дърво! Неграмотен потник!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евро зоната е с 2% растеж говорим за държави десетки пъти по богати спад имат 3 месеца поред това не след случвало от 20 и повече години у нас имаме 3%растеж хаха постигнат с няколко милиарда заем
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къв буфер *** па.. рцал такъв ще ни го вкарат Евро зоната е в рецесия ако влезем ще ни го на бият до...
2
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Тая не беше ли от Радев назначена за служебен министър? Тогава няма какво да й четем (не)умните мисли.
1
6
 
3
 
! Отговори
ИТтата обраха народа преди 3 месеца
Програмист взема от заплата чисто средно 7хил лева. Освен това взимат и от ренти. От влизането в еврозоната файда имат само програмистите които и без това продават родината и работят за западни компаний. Останалите само ще усетим инфлацията.