Атанасов: Не съм изненадан от президента

Няма нищо лошо в това КС да се произнесе, коментира той
23 яну 2024 19:03, Нели Христова
77
Атанасов: Не съм изненадан от президента
Снимка: БГНЕС

Президентът има право да сезира Конституционния съд за избора на конституционни съдии. Това коментира Атанас Атанасов от ПП-ДБ, цитиран от Нова телевизия. По думите му няма нищо лошо в това КС да се произнесе.

"Това, което обаче е доста брутално от негова страна, е, че той се опитва да саботира дейността на Конституционния съд, призовавайки да не се проведе клетвата в петък. Това е недопустимо от негова страна", смята той.

Атанасов поясни, че не е изненадан от поведението на президента. "От началото на това Народно събрание той винаги явно е изразявал своето негативно отношение към работата на президента, към мнозинството и правителството", е мнението му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така се получи при нас , че дайдоха н власт едни не морални и зли човечетта , които се помислиха за много умни , а са само едни много алчни мутри . Оня с многото пари се взе много сериозно за велик и командва всички наред . Днес си позволи да дава съвет на нашия президент ,което не му прави чест на свинската *** .Огледало и за него и за гнома !
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДЖУДЖАНКА, СКОРО ОТИВАШ ПРИ ЛЮБИМИЯ СИ ФЮРЕР
56
1
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
Г-н ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , САМО ВИЕ НИ ОСТАНАХТЕ !!!
55
0
 
10
 
! Отговори
Така е - по аналогия преди 3 месеца
ГНОМ, АУТ! "Президентът Р. Плевнелиев отказа да присъства на клетвата на В. Марковска, като по този начин спря встъпването й в длъжност като конституционен съдия. Той заяви, че не може да допусне да се опетни репутацията на КС, която се гради на персоналната репутация на всеки един от съдиите. Президентът УСПЯ ДА СПРЕ КЛЕТВАТА, защото по Закона за КС конституционните съдии не могат да положат клетва в отсъствието на президента, а ако не положат клетва, не могат да встъпят в длъжност."
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този политик ген.о.р. няма ли да се отдаде на заслужена почвка и да остави младите колеги да правят политика, но не в НС като депутати с високи заплати, а в рамките на своите партии. Сега какво направиха: тези от ръководствата на партиите во главе с лидерите си станаха депутати, въртят политика в НС и с призива 'България е парламентарна република' директно управляват МС, правейки премиера кукла на конци. И се получи ситуацията изп.власт, съдебна власт и президентът на пряко подчинение на НС.
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв колос на снимката долу горе е висок колкото холк хоган от кеч мания
52
0
 
12
 
! Отговори
Наско, наскооо, преди 3 месеца
Що мърсиш още земята, бе?
51
0
 
10
 
! Отговори
анонимен64264 преди 3 месеца
ГНОМ това си ти ,*** на конци поредния *** на г...е,не си показвай отвратителната физиономия бе ***
50
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И без резидента ще се закълнат. Няма грижи. И без тоа не е легитимен този президент.
49
0
 
11
 
! Отговори
англосаксонски преди 3 месеца
гном на снимката
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Taнac Гнoмa изтpeщя oт злoбa...
47
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рундьо саботажа, не се научи, че неможе да спре България да върви по правилния евроатлантически път. Толкова пъти налага вето на какво ли не и без никакъв успех. Не разбра ли че е безсилен вече?
46
3
 
13
 
! Отговори
Даскала преди 3 месеца
Неонацистите на Иван Костов няма как да разберат президента ,който си е нормален антифашист и демократ ! Как да го обясниш това на на тоя мъник генерал Атанасов!
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Венета Марковска трябва тогава да осъди Росен Плевнелиев. :))))
44
2
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха до 44 преди 3 месеца
Аааа, така ли? Затова ли Росен Плевнелиев навремето напусна клетвата и новият конституционен съдия НЕ можа да стане такъв!? Защото било пожелателно, така ли?
43
16
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 месеца
Няма да му минат руските номера на льотчика. С него или без него съдиите ще се закълнат. Те са избрани от мнозинството народни представители, които представляват българския народ и неговата воля. Кой е Радев, че ще се опълчва на волята на по-голямата част от българите?
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Танасеее, как Радев саботира КС като той си работи и без тези двама нови? Вече две години КС работи и без Деса. С нея или без все тая.
41
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рундьо е най-предвидимият политик и най-последователният - все така обича всичко руско и мрази българските политици, ако не са от неговата черга.
40
19
 
3
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 3 месеца
Както днес казаха видни конституционалисти, присъствието на президента при клетвата е пожелателно, а не задължително. Така е записано в закона. Плюс това тези съдии не са от квотата на президента така че той изобщо не е необходим
39
1
 
16
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Към днеска.бг - дайте обилни коментари в подкрепа на Радев. Защото ставате банални с отразяване само на тези, които го ненавиждат и критикуват. Бъдете обективни. И оставете коментарите на мира, дори и да не ви са по вкуса.