Любен Дилов - син: НС може да изкара пълен 4-годишен мандат

Само Тодор Живков е управлявал като Радев, каза депутатът
27 яну 2024 22:00, Анисия Иванова
74
Любен Дилов - син: НС може да изкара пълен 4-годишен мандат
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нищо не произтича от това, че Радев не беше на клетвата на новите конституционни съдии. Той е един от гостите, аз също не бях на клетвата. Няма специална тежест, в морално отношение е знак, че не одобрява този избор. Това заяви депутатът от ГРЕБ-СДС Любен Дилов - син в студиото на "Опорни хора".

Той подчерта, че действията на държавния глава затвърждават напрежението му с изпълнителната власт.

"Не крие амбициите си за политически проект след края на втория си мандат и напрежението с неговите деца- ПП-ДБ. Там се развива сюжет - "Я тебя породил, я тебя и убью!" - да сме актуални с украинската обстановка. Изпълнителната власт функционира без опеката на президента, не е лошо. Има сътресения и трусове, но е осъзната необходимост. Моите колеги преглъщат тежки хапове от тази коалиция - ти си ги насъсквал 2-3 г. един срещу друг и има казваш - няма с кого", заяви депутатът.

Пред Bulgaria ON AIR той определи Десислава Атанасова като изключителна фигура, много ярка и много полезна за политиката, супер диалогична. А според него с промените в основния закон функцията на КС става по-близки до реалния живот.

"Противниците на промените искат КС да бъде кула от слонова кост, която се занимава с академични казуси. Всъщност възможността доста повече хора да сезират КС се връща повече в реалния живот, заема функцията, ако ние с вас имахме право на индивидуална жалба до КС", даде пример Любен Дилов - син.

Очакванията на депутата са, че коалицията маже да изкара пълен 4-годишен мандат.

"Като нищо може да изкара пълен мандат, ако иска да е полезна на българите, трябва да кротува. Лесно е да се сбием помежду си, да разтурим всичко и той ще е много основателен. Справката е с общинския съвет в София", каза събеседникът.

По думите му на Радев му се е усладило да управлява, макар че по Конституция не може да управлява. А по закон ролята му е компромисна.

"Първо трябва да се пребори със своите за номинация, после да обедини 2/3 от политическия елит да го подкрепи и след това да стане президент. И Майка Тереза да е, ще се изкуши да посегне към изпълнителната власт. 3 г. управляваше директно, пряко с власт, само Тодор Живков може би е имал такава власт. Когато тези инструменти му се изплъзнат, логично е да се съпротивлява. Тази битка няма да спре", прогнозира гостът.

Любен Дилов - син показа и новата си книга - изключително политически некоректния  сборник "Български антинародни приказки".

"Тя е скандално неприлична, съдържа политически некоректно съдържание, събирала е фолклор последните 20 г. Получи се нещо смешно", каза Дилов.

Предстои европейско турне за представяне на сборника в над 20 града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
22
 
! Отговори
Нвкой преди 3 месеца
Какво турне ей фъфел,ти да не си Джоан Колинс.Всеки трети взе да пише книги.Отивай да галиш на батко Буци кисиите.Атанасова е толкова уникална и полезна в политиката и съда колкото и ти си полезен на България.Днес.бг,трябва премахнете за ден цензурата да може народа да си излее душата.
28
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баси злобните българи нещастни. От злоба си седите на дъното, явно и там ви е много. Никога няма да се оправи този глупав народ
27
16
 
4
 
! Отговори
И аз не бях преди 3 месеца
Защо комунистите страдат толкова от неприсъствието на президента путинист? На кой му пука, копейки! Проблемите на държавата ги създадохте вие по време на бандитския преход. Това са проблемите от правосъдната система. Защо натворихте законодателство, което зависи от моралните качества на отделния магистрат? Решенията на съда трябва да са предопределени от фактите, а не от личното тълкуване на човека съдия. Явно на някой му отърва да е така.
26
2
 
22
 
! Отговори
Фъфлещ, фъфлек преди 3 месеца
и пак фъфлек ! Противно фъфлещо нещо, лява патерица на балканския бандит ! България фъфлещо се е запътила към фъфлещото бъдеще на упадъка ! Този е излагацията на българските политици ! Безграничен срам !
25
3
 
24
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Любен Дилов ,жалко е за теб ,в това ,в което си се превърнал или по- точно ,може би винаги си бил и твоят вожд и групировката - икономическа към ,която принадлежиш извадиха на показ твоята безпринципност ,нагаждачество ,което у нас се разбира"гъвкавост" и демонстриране на "култ към личността",което е характерно за едни други времена ,които" не отиват" на "бунтар".Дори и Тодор Живков ,не е управлявал държавата ,като ЕООД ,както ББ и компания .Дори и"умни хора" ,като теб успя да превърне в шутове
24
2
 
17
 
! Отговори
боже,боже... преди 3 месеца
...пел....текът .... то не беше гергьовден, не беха овце, не бе чудо..... ама сега е на хранилка от правилната страна...защото сам нищо не може да направи.... за съжаление....за логопед му е май късно......
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак ли тоя -изчекнатия
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пази, Боже!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Твърде удобно!
20
0
 
22
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Поздрави фидосова която хранеше кучето си с-20 лв на ден строга диета - докато безработен получаваше -6 лв дневно само в работните дни за да живее
19
1
 
34
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 месеца
Видя ли гербаджия и ми става някак гадно - как тия хора -12 г се тъпкаха преяждаха докато на хората подхвьрляха по-400 лв да не дадьт фира от глад до следващата заплата или заем
18
0
 
24
 
! Отговори
Чудя се преди 3 месеца
Кога ще излезе и биков на амбрузата позабравихме излеянията му
17
0
 
24
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
От теб се иска да пьлниш чекмеджето не да филосовстваш
16
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Жалко ако орешарски не се бе поддал на гербавият шантажВероятно можеше да живеем с доходи поне като в румьния
15
0
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Мисля си ако орешарски не бе подал отставка на времето за да дойдат - ей тия , колко ли по нормално и човешки щяхме да живеем сегаНе забравяйте , че сьщите които протестираха против герб навремето ги вьзкачиха на седлото с протестите против орешарски
14
0
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 3 месеца
И ти, и тии
13
1
 
32
 
! Отговори
Жорж преди 3 месеца
Тест за наркотици за тоя! Всеки ден!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Замени продажник с търговецПо атлантически звучи
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мандата ви е до ноемви месец бе *** не го ли разбрахте, че Тръмп като спечели вие сте до там. Лошото е, че до ноември ще сътворите страшни беди и ще натрупате много негативи за България.
10
1
 
21
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 месеца
Не му ли е неудобно някакси - като изключим -дпс избирателите на които гласуват по команда от турцияГерб и пп имат не повече от -15% реални гласове взети заедноЗаради рекордно ниската избирателна активностЯвно е опериран от чуство за срамКато повечето си сьпартиици