Миков за некоалицията: Консумирането на власт сближава

Определи като циничен избора на новите конституционни съдии
27 яну 2024 20:55, Анисия Иванова
26
Миков за некоалицията: Консумирането на власт сближава
Снимка: БГНЕС

"Консумирането на власт сближава - към края на редовното правителство на Денков се действа в единен строй - няма политически различия, няма ги и междуличностните различия, широко експонирани в предизборната кампания". Това коментира в "Говори сега" по БНТ бившият председател на парламента и вътрешен министър Михаил Миков.

Според него приемането на коалицията може да бъде обяснено с апатия у избирателите. Смята, че тя ще си проличи и на евроизборите тази година.

"Обществената енергия е на ниско равнище и няма политически дразнител, идея или формация, която да се яви като алтернатива на днешното статукво".

Михаил Миков определи като циничен избора на новите конституционни съдии след приемането на поправките в основния закон.

"Тази стъпка се прави, след като две години не е попълнен мандатът. Решението, с което се избират за 9-годишен мандат, след като е ясно, че тук става въпрос за друго тълкуване на Конституцията, всичко това е арогантно, вулгарно и нагло. Чест прави на адвокатската гилдия, че казва каквото мисли", коментира той.

Управляващите ще се разберат и за останалите регулатори, коментира Миков и попита може ли демокрацията да функционира нормално когато т.нар. независими регулатори се попълват в рамките на такъв тип политическа конфигурация.

Определи като прецедент факта, че опозицията все повече се изключва от работата на парламента, от ръководствата на комисиите.

"Сега се прави заради "Възраждане", но то засяга всички опозиционни партии. Опозицията разбира, че и да има реакция в това време на консолидиране на управлението, тя няма да бъде кой знае колко чута. Днес е тази опозиция, само че практиките на управляващото мнозинство утре могат да се харесат на някой друг.

В опозицията също има разделителни линии, защото всеки се бори за собствената си идентификация и влияние, коментира още Михаил Миков.

 "БСП деградира и не може да представлява интересите на лява България, все по-трудно намира път да поставя въпросите, които вълнуват обикновените хора в България", смята бившият председател на левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Консумирането е ясно ,преди крадяха милиони сега милиарди
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наздраве другар вече го няма социализъма да крадете и да пърдитее нали
14
3
 
4
 
! Отговори
Грешката на прехода преди 2 месеца
е, че Лилов и Луканов не разтуриха старото БКП, и не създадохте нова социалдемократическа партия. Просто си останахте едни чугунени комунисти и заедно с гвардията на ДС разграбихте държавата. А на България й трябваше и лустрация.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кражбата на пари сдружава и оскотява!
12
2
 
9
 
! Отговори
А неконсумирането? преди 2 месеца
А спрете се де! БСП никога, ама никога не е била лява партия. На времето БКП възложи на БСП построяването на капитализма и демокрацията. Резултата е видим. Няколко милиона извън територията, няколко на територията под прага на бедност и комунистите просперират, умни, трудолюбиви и логично много богати. Е, Михов, да идват виетнамците. От племето синг от долното течение на реката Ганг си имаме в изобилие. Това е резултата от времето, когато вие бяхте на власт.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДЕМОС КРАТОС, НАРОД УПРАВЛЯВА ! АКО НЕ УПРАВЛЯВАШ СРЕДСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО И БАНДИТИТЕ СВОБОДНО КРАДАТ И РУШАТ , НИЩО НЕ УПРАВЛЯВАШ И НЯКОЙ ДРУГ РЕШАВА КОЛКО ХЛЯБ, ВОДА И ВЪЗДУХ ТИ ТРЯБВАТ, ЗА ДА ЖИВЕЕШ ! ЗАТОВА 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ЗАМИНАХА НА ЗАПАД ! ТАМ НЯМА ЛЕСНО, НО УСЛОВИЯТА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СА ПО ДОБРИ !
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гладната за кражби и облаги опозиция озлобява.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вие всички партии сте така в момента! ЯДете от едно гърне. Че и Гълъбчетата също.
8
2
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
А кои бяха - дсб - перачите на бай шиши ли
7
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма значение какво казват комунистите, ДСБ ще промени мафията отвътре, имайте вяра!
6
4
 
6
 
! Отговори
Миков е прав преди 3 месеца
апатията ще обслужи ГЕРБ и ДПС на евроизборите през юни-7-8 за ГЕРБ и 5-6 за ДПС, ха познайте колко ще останат за НЕкоалиционния ППДБ,предвид, че и Възраждане ще има 2, а БСП-!......
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той миков от личен опит знае най-добре, как и защо властта сближава! Още помним,как заради келепир БСП хариза поста председател на ДАНС на ДПС,конкретно на делян пеевски! Станишев им наредил да гласуват за шишо,защото иначе правителството им ще падне! А този,когато беше председател на БСП кючекчини му въртяха гюбеци,качени на масата,където той въртеше очи като понички! Затова БСП е със затихващи функции,защото всичките по върха и са мискини и мизерници!!!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Властта разваля.
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наздраве другарю Миков.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И cъrлacyвaнeтo c nocoлcтвoтo, cъщo тaka!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"БСП деградира и не може да представлява интересите на лява България, все по-трудно намира път да поставя въпросите, които вълнуват обикновените хора в България", смята бившият председател на левицата.Тов е истината. Много цоциалисти се превърнаха в капиталисти - кои с волтаици, , земи, винарни, ВЕЦ - ве и пр. и пр. кои се уредил децата, жената и любовницата. Това БСП е към края си и вече е ненужно.