Нишан? Турският външен министър се срещна първо с Карадайъ

Хакан Фидан има планирани визити при Радев, Денков и Габриел
Обновена: 30 яну 2024 11:03 | 30 яну 2024 09:34, Петър Бойчев
13
Нишан? Турският външен министър се срещна първо с Карадайъ
Снимка Фейсбук

Турският външен министър на външните работи Хакан Фидан изненадващо започна визитата си в България с доскорошния шеф на ДПС Мустафа Карадайъ. Това става ясно от пост във Фейсбук на Карадайъ.

"Тази вечер имахме протоколна среща с Министъра на външните работи на Р Турция г-н Хакан Фидан на която обсъдихме добросъседските и приятелски отношения между България и Турция", пише бившият шеф на ДПС.
Снимките са правени очевидно в резиденцията на турския посланик. На едната са Фидан, който преди да стане външен министър беше шеф на турското разузнаване и Карадайъ, а на другата двамата са с турския посланик Айлин Секизкьок.

Нейният мандат приключва съвсем скоро. Само преди дни стана известно, че Турция изпраща много ключов човек за нов посланик в България. Мехмет Саит Уянък ще наследи поста на Айлин Секизкьок в София. Уянък досега бе началник на кабинета на външния министър. Заемал е различни длъжности в Министерството на външните работи на Турция, бил е главен консул на Турция в Женева.

Според програма за срещите на Фидан, разпространена от българското външно министерство, той ще разговаря с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. В рамките на деня министър Хакан Фидан ще  има срещи с представители на законодателната и изпълнителната власт на Република България, както и с главния мюфтия, пишат още от МВнР.

Очаква се той да има среща и с премиера Николай Денков, и с президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
в скопие турчин премиер над главите ни летят турски самолети гостът ни сесреща с подал оставка депутат от етн групировка османската дъга се оформямислете по изборите
10
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 3 месеца
Турския разузнавач среща агента си и се снимат за спомен...
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 8...откога копейките взеха да определят и турската политика?
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТУРЦИТЕ НЕ ОБИЧАТ *** КАТО ПЕЕВСКИ, ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ Е ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ ОТ СВИНЯТА ПЕЕВСКИ
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересно, какво престой, че бифш шеф на едно от най-добрите разузнавания д аидва на крак в България, да се срещне с бифш председател на ДПС, а не със Официалния или номиналните двама, да се смени посланика с мног сериозен кадър....Както би казал Божинката..... тука има нещо и дано де е за добро.
6
2
 
7
 
! Отговори
Бай Мо преди 3 месеца
Думата "нишан" означава "знак,следа". Използва се и от циг-аните в контекста, както сте го ползвали и вие, дописници. Много мочачоси станали писари.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Парадоксът скоро ще бъде разрешен.ЕС си отива безславно.Само една война с Русия не може да го запази.Да предадеш идеологията си, която е на селскостопански съюз....Шуман, Аденауер и Де Гол се обърнаха в гроба.Де Гол навремето гонеше американските войски от Франция и излезе от Нато военно, а днес някакви еврочиновници продадоха земеделието на европейските производители заради комисионни от Меркосур.
4
1
 
20
 
! Отговори
aaaa преди 3 месеца
A къде е Дилянчо?А верно той има забрана за влизане и във Турция!
3
1
 
14
 
! Отговори
Парадокс преди 3 месеца
Голяма е дилемата на родните дерибеи. Хем ги влече към анадолските мурафети, хем не им се оставят еврофондовете и евраците.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прилича на Васил Терзиев.Вярно кмета бил от турски произход.
1
5
 
5
 
! Отговори
Нов паша преди 3 месеца
за територия БългЕрия?!? А раята послушни ли са...