За битката с президента: Ако ще се бориш с прасе, не влизай в кочината

Според проф.Маринов това е опит да бъде "овъргалян" и Радев
Обновена: 31 яну 2024 16:55 | 31 яну 2024 16:20, Петър Бойчев
37
За битката с президента: Ако ще се бориш с прасе, не влизай в кочината
Снимка БГНЕС

По-умните противници на президента предпочитат да го държат настрани и пасивен. Има една много хубава мисъл на генерал Колин Пауъл. Тя не е негова, но той я цитира често: Не отивай да се бориш с прасе в кочината, защото и двамата ще се изцапате. Така че е ясно, че това е опит е да бъде овъргалян президента, за да бъде нарушена неговата репутация. Ясен е опитът да бъде увъргалян президентът и това е нарушение на неговата репутация. Това каза политологът проф. Александър Маринов пред Нова телевизия.

Когато се каже "пътят на копринката" трябва да се докаже, каза още той. Маринов е категоричен, че всеки сигнал трябва да бъде проверен и прокуратурата да си върши работата. Той не смята, че ще се стигне до импийчмънт на президента, тъй като няма основание. Тези, които се опитат да го направят ще се сблъскат с конституционни и правни основания. Дори да допуснем, че започнат, те ще направят огромна услуга на президента, каза още той. Защото ще бъде атакуван по несправедливи причини, користно, за да бъде елиминиран като опонент.

Нека да допуснем, чисто теоретично, че такова предложение минава през парламента и още по-невъзможното да мине през КС, какво ще имаме като краен резултат - Радев излиза и прави своя партия, а Йотова довършва мандата. И до какво ще доведе това?, пита Маринов.

Според него има нужда от алтернатива. Въпросът бил кой ще застане зад президента. Мнозинството от българите не одобряват сегашната система и затова не гласуват и търсят алтернатива. Радев нямало как да организира хората, но можело те да се самоорганизират.

Маринов  не можел да си обясня изключително агресивно то поведение, нетипично за ДПС, на един от водещите политици на ДПС. Той създава проблеми и ще създаде проблеми не само на себе си, а и на своята партия, каза по Нова Тв проф. Маринов. Пеевски ангажира ДПС. Това е обвинение на лице, което заема официална позиция, и поради това няма как да не ангажира партията. Аз смятам, че рано или късно ДПС ще вземе отношение, добави той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ..., к.17 Не обвинявайте президента в проруска политика! Той е бивш военен, а в армията проруски настроени офицери няма! Обратно, бивши министри на МО отпреди 10 ноември (ген.Аню Ангелов) и министри на МО около и след 10 ноември смениха боята и станаха тъмносини. Вие всеки ваш опонент кръщавате със звучния епитет 'проруски настроен'. Не се ли опасявате, че ще дойде скоро моментът, в който хора като ЮЗУ-пишман политика ще бъдат наричани европейски демократи, а всички останали руснаци?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не се учудвайте, професоре, от възпитаника на ЮЗУ, какъв политик може да бъде той? Спомнете си скандала с КТБ, кой беше в основата му? Преминете към формирането на правителството Орешарски: кого предложиха за министър на МВР и той взриви кабинета - възпитаника на ЮЗУ, нали! Учудващо сега е поведението на Ахмед Доган - той беше известен като умен и мислещ политик. Сега защо мълчи? И за какво беше нужно на партията ДПС да бъде пришит този чужд на нея 'лидер'? Говорете, г-н Доган!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
щом съветника на прасето го казва значи е така.
21
0
 
4
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
В заглавието има думата к,очина,а в коментарът ми я задрасквате?!Вземете да премахнете софтуерната си цензура,защото е пълна гротеска!!
20
2
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
Ако ще се бориш с прасето радев не влизай в *** му,на която е обърнал президенството.Събрал е там всички зеленочорапни нерези и грухтят тайно по тъмни доби,прехвърлят тайните на БГ държавата в пликове,които се предават в рузкото посолство,засечени от Данс и Гешев и затуй ги ошетаха!Затуй беше драпането да премахнат специализирания съд и прокуратура за да прикрият и унищожът делата на Грипена и сътрудниците му,а и на цялата плеяда к,омундели,Баневи,Черепи,Мустаци,Бобокови,и кой ли не още.!!
19
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Точната сентенция е следната :"Ако се овъргаляш с прасетата ,няма как да не се изцапаш".
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само че ти си направил точно това .Влязъл си при прасетата(ПП/ДБ)
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха, тоя се опитва да пробута тезата, че не Рундьо чорапа е прасето, а някой друг. Но всъщност, в ролята на прасето е именно Радев, който се опитва да оцапа всичко около себе си. Фактът, че чак Пеевски и БСП (тези стожери на законноста, разбираш ли) се обърнаха срещу него, показва колко ниско е паднал.
16
2
 
4
 
! Отговори
ВИС 1...ДСБКП.... . преди 2 месеца
ТОЯ "ПРОФЕСОР" ДА КАЖЕ КОЙ БЕШЕ ПРАСЕТО И КОЙ КАСАПИНА НА ПОСЛЕДНАТА СРЕЩА НА БОРЕЦА ВАСИЛ ИЛИЕВ, ШЕФА НА ВИС 1 СЪС НЕГО..(СЪЩО БИВШ СПОРТИСТ).. ОФИЦИАЛНО Е ОБЯВЕН ЗА СЪТРУДНИК НА ДСБКП, КАТО ДЪРЖАТЕЛ НА ЯВОЧНА КВАРТИРА В СОФИЯ В ПЕРИОДА 1983 - 1990......ТОГАВА Е БИЛ 26 ГОДИШЕН... ВЕДНАГА ПРЕЗ 1990 - Е ИЗБРАН ВЪВ ВИСШИЯ СЪВЕТ НА БКП /БСП........ СЕГА ДА СИ КАЖЕ - КОЙ БЕШЕ ПРАСЕТО, КОЙ БЕШЕ КАСАПИНА....
15
8
 
6
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Дрът комунис манипулатор , се е взел за "месия" ! Откакто дядовците са им излезли от землянките и са превзели властта с чужда армия, и решили че им се полага да управляват по рождение! Преди обирали мандри, а сега опоскват цялата държава! Радев се е вживял в ролята на селски Пъдар и копейките се подмокрят, колко бил велик! Прав е Борисов, като сте си го избирали ,сега ще си го гледкате!
14
3
 
5
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
...прав е за *** ! В тъй нареченият "стратегически съвет" на Радев, повече от половината бяха от бившата ДС, включително и Тоя! А като се има предвид, че Фелдфебелът е от една и съща масонска Ложа , като "свинаря" Гергов/Слънце Ориент/, нормално е всеки който се опре до Радев, да бъде оцапан! Включително и от Копейките !
13
1
 
5
 
! Отговори
КАСАПИН преди 2 месеца
Много пъти съм влизал в *** с Прасето . За да имаш прясно свинско , трябва да се изцапаш . Иначе Прасето става Голямо и накрая Умира без Полза за Хората , само им яде Парите .
12
0
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 2 месеца
Не,министерски съвет
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази снимка е поне на 15 г - яко CRT
10
6
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Ха-ха и Боко би шута на Свинкятaa , като заяви,че никога не би подкрепил импийчмънт на президента. И Шопаркo се прибра в кoчиHкaтa без коментар.
9
10
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Сглобкаджиите ги тресе шубето.След мандата Президентът като истински генерал ще раздава тежки крошета.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знаете ли, кой прилича на прасе и се старае България да стане ...?
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей какво нещо е живота - същите които подскачаха срещу Пеевски за шеф на ДАНС, сега са първи на амбразурата да го бранят. Тотална морална и цивилизационна деградация!!!
6
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Президентството ли, екочината?
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко точно приляга тази фраза за Пеевски!!!