Властта била в конфликт с Радев, защото не изпълнявала целите си

Нямало грандиозни успехи нито по Шенген, нито по еврозоната
46
Властта била в конфликт с Радев, защото не изпълнявала целите си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сегашното управляващо мнозинство търси конфликт с президента, защото целите, които заявиха при сглобяването на кабинета, не са изпълнени. Това коментира пред БНТ бившият служебен премиер Стефан Янев.

"Нито имаме грандиозен успех в темата Шенген, нито в темата еврозона, нито по отношение на изпълнението на Плана за възстановяване и парите, които очакваме от европейските данъкоплатци. Единствената цел, която постигнаха, е президентът Радев да не е на власт, както те се изразиха", каза той.

За да потвърдят тази цел, те промениха Конституцията и то специално с акцент със служебните кабинети, защото те били големият проблем, коментира Янев.

"Генното инженерство и конституционните задължения на президента да излъчи служебно правителство, когато няма редовна власт, са две отделни неща и свързването им отговаря на политическия наратив за търсене на вина у президента", посочи Янев.

През 2021 г. минахме през няколко кризи: ковид, енергийната криза, цените - решихме ги с екипа, излъчен от президента - бяхме хора, които преди това не се познавахме, коментира бившият служебен премиер.
Стефан Янев, заяви, че няма нищо общо с проект "Трети март", а единствено се занимава с развитието на собствената си партия - "Български възход".

"Не знам какво правят тези хора (Весела Лечева, Петър Витанов - б.р.), защо се занимават с тази работа и защо има такъв тип говорене, при положение, че няма факти - няма подадени документи това движение да стане партия", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
копринката преди 2 месеца
Радев е прозрачно ясен. РУската корупция е обхванала президентството!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТОВА КОЕТО ЗАПОМНИХ ОТ СЛУЖЕБНИТЕ НА БАДЖАНАЦИТЕ Е ОГРОМНА ИНФЛАЦИЯ НА ХРАНИ- 27%, ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ВСИЧКО- ДИЗЕЛЪТ СТИГНА 3.90ЛВ,- КРЕМЪЛОФИЛСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НИ ДОКАРА НАБЪРЗО ДО НИКЪДЕ- НИКОГА ПОВЕЧЕ ЕТО ТИЯ ДЕТО РЪСЯТ ЗЛОБА И ОМРАЗА.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свърши вече вашата!!! Смърф комунистически. Изпя си песента!
34
1
 
2
 
! Отговори
Въздухарът преди 2 месеца
От партия Български ВЪЗдухар се мазни на Фигурантинът с надежда пак да стане служебен Въздухар когато фигурантът назначава служебни Въздухари .
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крадев е в конфликт с властта...... този темерутин иска всичко за себе си!
32
6
 
1
 
! Отговори
Запомнете! преди 2 месеца
Реално казано Борисов, Радев и Пеевски са едно цяло, което е върха на статуквото, имащо една единствена цел -да отклони България от ЕС и НАТО, като вярно служи на Кремъл.Тяхната заблуда на населението ще продължи до догодина, след края на войната в Украйна, когато крепостните бъдат сразени. Ще последват съдебни разследвания от Военния трибунал...
31
2
 
4
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
Партиите в Парламента са управляващата власт, а не президентът Радев! Така е по Конституция! Президентът има ограничени правомощия и функция! Когато президентът управлява със служебно правителство, него няма кой да го контролира, което не е добре.
30
4
 
7
 
! Отговори
Никога! преди 2 месеца
На проруският Радев не бива повече да се дава еднолична безконтролна власт никога повече!!!
29
4
 
5
 
! Отговори
дедо ви преди 2 месеца
янев , тва дето сте го намислили с радев нема да стане , търсете си работа .
28
5
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Каквато и власт да е в парламента и в министерския съвет, е в пъти по-добра от служебните Радеви безконтролни служебни правителства.
27
5
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Президентът многоэискаше след шзборите ПП-ДБ да му върнат мандата неизпълнен, дори им го заяви в прав текст. На президентът много му се хареса и му се управляваше еднолично и безконтролно след 5-те негови служебни правителства! Той ламти за власт, която по Конституция е временна, но него това не го интересува.
26
4
 
5
 
! Отговори
Право на мнение! преди 2 месеца
Властта е в конфлект с Радев, защото той саботира с реформите, които те шскат да пржведат в службите за сигуртост, които са пробити.
25
2
 
2
 
! Отговори
Килгор Траут преди 2 месеца
,,Властта" е всички хора и институции, които управляват,контролират и регулират по закон. В този смисъл и президентът е ,,властта". Как се е обърналсрещу себе си? Ако имате предвид изпълнителната власт, това вече е по-вярно, но пак не съвсем. Забравихте ли, че тъкмо президентът даде мандата ,,с отвращение"? Излиза, че той е започнал този конфликт, и то преди изобщо да се види що за правителство ще е това?
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Български възход - напред с чорапа зелен Янев :)))
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Провалите за Шенген и еврозоната са пряко последствие от управлението на служебните кабинети на Радев! " - Включително и тези, в които участваха Кирчо, Кокирчо и Денков, нали?
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 18 хаааахаха - Не знам за това. Да си ориверявал рейтингите напоследък? Илинвикаш, те не важат. Защото според тях, Радев се ползва с най-висок процент на одобрение, а правителството няма и наполовина от доверието, на президента.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тобът на заглавието подсказва ясна политическа позиция. Защо, когато цитирате други, за определени теми, пишете статията все едно е факти ваше изказване?
20
1
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 месеца
Слушайте ме какво говоря, не ме гледайте какво правя.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес има информация, че в Европейския парламент било гласувано предложение изборите за президент през март тази година в РФ да не се признаят от ЕС. В гласуването са участвали 705 евродепутати. Да не се признаят изборите са гласували съвсем малко, не помня точно 29 ли,46 ли, НО сред тях имало и български представители. Очаквам от медията да напише кой изроТ с български паспорт е олайнянил името на България?
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съвсем вярно. Целите не бяха постигнати и поради некадърност трябва да се отклони вниманието.