На руснаци са над половината разрешителни за работа на чужденци

Следват ги Беларус и Турция
8 фев 2024 10:35, Петър Бойчев
53
На руснаци са над половината разрешителни за работа на чужденци
Снимка БГНЕС

Над половината от разрешенията за работа и престой в България по линия "Синя карта на ЕС" през 2023 г. са дадени на граждани на Руската федерация - 486, съобщи БГНЕС.

През изминалата година общо 955 граждани на чужди държави са получили "Синя карта на ЕС", която се издава от Дирекция "Миграция" на МВР. Основната цел е да се осигурят висококвалифицирани кадри за българската икономика. Документът се издава на граждани на трети държави, които кандидатстват за разрешение за пребиваване с цел работа. Те трябва да са наети за упражняване на висококвалифицирана заетост по трудов договор от местен работодател.

По тази линия през миналата година 486 руснаци са получили такива разрешения. Следват: гражданите на Беларус със 79, на Турция - 79, на Украйна - 52, на Куба - 44, на Индия - 36, на Египет - 28. В списъка също така има 15 души от Сърбия, 14 от Тунис и 11 от Филипините.

В повечето случаи става дума за специалисти от сектора на създаване и разпространение на информация и творчески продукти, следват тези в сектор търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети, строителство и преработваща промишленост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Нали преди 2 месеца
искаме да обезлюдим Русия и Путин да няма с какво да действа? Значи вървим в правилната посока!
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Работят. Не висят напомощи. Това говори много за тях и за останалите, които са без такива разрешителни и кесят у нас.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Другите бачкат на черно. Това е по-доброто, нали? Отново сте смешни с жалката пропаганда.
37
5
 
8
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 месеца
Искам да обърна внимание на една цифра- разрешителни за украинци- 52. Ще поясня за по- бавните: от толкова много, наистина МНОГО украинци дошли в България покрай войната, само 52 са решили, че им е нужна такава карта за да работят.
36
1
 
3
 
! Отговори
Турист преди 2 месеца
До Анонимен .. Бях във Владивосток. Честно не ми хареса. В Москва си е друго. Но се чувства една подтиснатост и напрежение.
35
5
 
5
 
! Отговори
бягат от мобилизация преди 2 месеца
избягалите руснаци вече стигат 4 милиона. Хвалеха се ,че имат мобилизационен запас от 40 милиона души. 1% вече са избити, 10% избягали. Истината е ,че русия е обречена.
34
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
А швейцарци, германци, австрийци и скандинавци кога?
33
1
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Един пример от първа ръка деклариран.Бе 2013 година,когато започнах да живея в Страсбург. Останах там няколко години.Всекидневно минавах Моста и познавам няколко немски града.За мен можете да питате и в Руският магазин(Кел),където ..вече съм писал тук за плагиатството на руснаците ,които заграбиха традиционни Български хранителни продукти. Казвал съм и че реални рестрикции към Русия няма,защото огромна част от Руската икономика е в Германия..Германия,която е управлявана от турци и руснаци.
32
5
 
10
 
! Отговори
Цървул преди 2 месеца
Ама какви разрешителни за руснаци? В необятната и процъфтяваща Русия работа бол,те ми тръгнали на гурбет в бедна България? Я да се връщат в Рая на Путин!
31
4
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Мисля,че някъде преди около две астрономически години Ви написах в коментаторското пространство,че Европейският Съюз се управлява от турци,араби,сефарди,арменци и руснаци(украинци включително) . В ЕС всеки сърбин,руснак или украинец е с дом,пари и каквото си поиска. Още преди години ,когато уважаваният от мен господин Тръмп получи негативен отговор от ЕС за споделена икономика,си дадох сметка,че Султана в Анкара и Императора в Масква делят позиция в разрушението на Европа.
30
5
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
486 руснаци и 52 украинци. Долу горе такова е съотношението между русофили и русофоби в България. Чужденците го виждат, усещат и решават къде да останат.
29
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България мрази Путин!!!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с тоя малоооумен Тъкър бе!!!
27
12
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Руснаци да не се допускат.Съберат ли се повече,някой изперкал московски Жужак тръгва да ги освобождава.
26
17
 
20
 
! Отговори
Да, щото преди 2 месеца
Тук руснаците работят, за разлика от укрокурортистите на наша издръжка.
25
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха ми то и на Запад не искат да чуят истината от Тъкър.Камо ли бг мишоците който разправят колко е зле в Русия.Сега измислиха ново 20 че само в Москва било добре а другаде мизерия.Абе мишоци отидете в Санкт Петербург, Владивосток,Самара,Сочи и тогава говорете оставете я Москва.Ама нямате пари да отидете с мизерните си заплатки.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 22. Върнал си се от ваше село. Там е така.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мчи къде са мильонти виетнамци, сирийци и други ? Нищо не разбрах.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
19,е един от тях.. Дръжте подлеца..!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 19. Кой ша са саморазправя ?