Десислава Ризова за бомбоубежището в Украйна: НСО дойде да ни събере

Тъжна гледка е, заяви тя за децата, които са свикнали да се крият
Обновена: 9 фев 2024 16:18 | 9 фев 2024 11:51, Нели Христова
0
Десислава Ризова за бомбоубежището в Украйна: НСО дойде да ни събере
Снимка: БГНЕС

"Случващото се в Украйна продължава с пълна сила, въпреки че темата беше позаглъхнала. Всеки ден в обмена има кадри и информация за анонимни градове, които никога не си чувал, са били ударени. Когато отидохме там, видяхме, че всичко продължава с пълна сила. Случва се в съседния квартал", коментира в "Тази сутрин" репортерът на bTV Десислава Ризова, която беше част от българската делегация в Украйна. Те станаха свидетели на руски ракетни удари по Киев и други украински градове.

Депутатите, председателят на парламента и екипът на bTV бяха в бомбоубежище и видяха от първо лице пред какво се изправя населението на Украйна ежедневно.

“Качихме се на едно такси, за да отидем до мястото, където беше ударения с ракета блок. Таксиметровият шофьор обясни, че обикновено обстрелите се правят в определени часове, че заради тях хората тръгват малко по-късно на работа, а задръстванията са вече в друго време. Животът се нагажда“, разказа Десислава Ризова.

Тя сподели, че е нямало по-голямо усещане за сигурност, защото са били част от делегация.

"Няма как да кажеш на ракетата "Не идвай тук, че шефът на парламента спи в този хотел". Не усещаш никакви допълните мерки за сигурност. Спиш си в стаята и изведнъж чуваш от кутията "Внимание, ракетен обстрел. Слизай в бомбоубежището". Аз реших да си доспя, не ми се слизаше. Накрая НСО дойде да ни събере, като преминаваше през всички стаи“, разказа репортерът на bTV.

"Абсолютно впечатляващо е как децата са като малки роботи – става, взима си раничката, слиза и застава без да мърда. Няма тревога, знае, седи и чака. Тъжна гледка е", сподели Десислава Ризова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари