Теменужка Петкова: Не виждам нищо по-ясно и естествено Външно да остане за ГЕРБ

България има нужда, да има диалог между партиите, заяви тя
11 фев 2024 15:45, Нели Христова
28
Теменужка Петкова: Не виждам нищо по-ясно и естествено Външно да остане за ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Нашата цел в никакъв случай не е избори 2 в 1. България няма необходимост от избори. България има нужда, да има диалог между партиите в управлението и да работим в интерес на страната. Но ако продължават да се правят такива разделителни линии и поставяне на ултиматуми, разбира се, изходът от една такава ситуация би бил избори. Това предупреди в интервю пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Тя категорично заяви: "Аз се надявам на един конструктивен диалог и да се излезе от тази патова ситуация, но ако все пак се стигне до избори, българските граждани трябва да знаят, че вината не е в ПП ГЕРБ".

Петкова, която беше министър на енергетиката напомни, че "на първо място, за нас от ГЕРБ-СДС, е много важна ротацията , която беше договорена за управленската програма, да се случи, както сме се споразумели. След първите 9 месеца, през които премиер е акад. Николай Денков след това Мария Габриел става министър-председател, МВнР остава под ръководството на ГЕРБ, а Денков поема поста вицепремиер и министър на образованието", аргументира се Петкова.

И допълни, че "след като МВнР до настоящия момент е на ПП ГЕРБ, логично е след тази ротация и след като Денков желае, а и така е договорено, че ще поеме образователното министерство , МВнР да остане за ГЕРБ".

"Не виждам нищо по-ясно и естествено Външно да остане за ГЕРБ, тъй като това е единственото министерство, което имаме в рамките на това правителство. И аз тук не мога да си обясня, откъде дойде тази амбиция на нашите партньори от ПП-ДБ, да заемат всички постове в правителството с 32 депутати", коментира Теменужка Петкова.

Тя предупреди, че "ако направим бърз прочит на това, което каза акад. Денков преди дни, че МВнР е нужно на ПП-ДБ, за да се чува гласът на ПП навън, то това е много обезпокоително".

"Защото, ако някой си мисли, че може да управлява Външно министерство, за да прави реклама на Продължаваме промяната, това е много опасно. Защото Външно министерство трябва да говори с гласа на България, така както досега винаги е било и както Мария Габриел показа, как трябва да се управлява МВнР , защитавайки българския интерес", каза Петкова.

Тя обясни, че има възможност и друг, но от ГЕРБ, да поеме Външно министерство, след като в последните дни се спряга името на Марин Райков.

"Това е възможно, няма пречка това да се случи. Ние държим и ще отстояваме МВнР. Имена за министри не са коментирани. Със сигурност мога да кажа, че в тази сложна геополитическа обстановка, в която се намираме, Външно министерство се нуждае от един безспорен професионалист на поста министър, човек познат в дипломатическите среди, които е приет навсякъде. Тук не бива да правим експерименти Това не може да бъде канал за реклама, на която и да било политическа партия, това е недопустимо", каза Теменужка Петкова.

И потвърди, че очакват анализа на Денков – Габриел за министрите и министерствата през изминалите 9 месеца, за да се реши кои ще бъдат сменени и кои остават при ротацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази окекерчената откога започна да разбира и от външните работи на България? Оплеска и съсипа енергетиката с подаръците за гинка, минка и сие мафиоти и тръгнала акъл да раздава! Неадекватницата решила,че може да говори от името на цяла България,която според нея нямала нужда от избори,имала нужда само от тях! А забравя ,че парламентът има рейтинг от само 8%! Но това за теменуга няма никакво значение! Важното е да са на лапачкта,да говорят глупости и да получават много пачки! Оставка,безделници!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сложи си още едни пенджори и ще видиш!
23
1
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Теменужка май забрави, че това правителство е с мандата на ПП-ДБ и е напълно нормално всички министри да са техни. Като толкова искат министри от ГЕРБ, да бяха съставили правителсто с техния мандат. Няма кослиция, така че нямат никакво право да искат министерски кресла. ГЕРБ и ДПС просто подкрепят евроатлантическия кабинет, но не участват в него.
22
3
 
6
 
! Отговори
Идея преди 2 месеца
Вместо да се джафкат и да протакат, защо не теглят жребий? По същия начин трябваше да изберат и председател на СОС. Иначе само губят време и дразнят народа.
21
7
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 месеца
До Нищо по-ясно 13 Добре си е жената. Не бъди толкова манджия.Твоята да не е по убава.
20
11
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 2 месеца
ПП-ДБ да не забравят че все пак ГЕРБ са първа политическа сила.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Теменужкеее, в поведението ви е пълен хаос, като почнеш от "лидеро" до всичките му подгласници. Какво ви става бе, загубили сте всякаква чест, въртите се като пумпали, днеска едно, утре друго. Погледнете се отстрани и се вижте в очите на електората. Вече никой не ви взема насериозно. Омаскарихте се. Плююю.
18
5
 
5
 
! Отговори
Приятен ден преди 2 месеца
Външно Министерство се използва за пране на пари!
17
3
 
7
 
! Отговори
Вижте ГЕРБ преди 2 месеца
Външно е Политическо министерство на ДС за пране на пари!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Двете партии се карат за външното министерство понеже тия са продажници и приемат заповеди от посолството на кравария срещу солидни суми в us долари. Който поеме поста става богат. Там където има спор винаги става дума не за пари а за адски много пари.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Теменужка не заприличва ли все повече на булдог. Сега, може и да се лъжа, гледам без очилата...
14
3
 
2
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Линзи вон:)))
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не виждам нищо по-ясно и естествено Външно да остане за Лopep, oт nocoлcтвoтo вce ro ocтaвят kano...
12
5
 
12
 
! Отговори
Нищо по-ясно преди 2 месеца
нищо не се вижда по-ясно от огромният дебел gupниk на Теменужка.
11
6
 
9
 
! Отговори
Калин Стоянов ГЕРБ преди 2 месеца
Аз съм си кандидатура на ГЕРБ, защото моите хора убиха българин... Достоен съм да бъда номинация на ГЕРБ и Бойко Борисов! Той ме защитава. Искаме двете най-важни министерства, а и преседателския пост за да продължаваме тормозът и терорът над българи.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма нищо по-нормално да ви махнем вече завинаги... че опротивяхте на хората трайно!
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При теменужка ТЕЦ-овете работиха на 20% мощност, докато спонсирирането на африканци в отборите по футбол бнеше на макс! Това бе политиката на ГЕРБ.
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още една фашистка на ГЕПП изскочи от коневръза да дава акъл...
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАЙ-ЯСНО Е ПРОВЕЖДАНЕТО НА НОВИ ИЗБОРИ.
6
6
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
Не виждам нищо по-ясно и естествено партии ППДБ-ЛГБТ, ОПГ Герб и ДуПяСе да бъдат разформировани, ръководните им органи да отидат при бай Ставри за дълги времена !!!