Камерън: Путин трябва да види, че е сбъркал и България показва своята солидарност

Той и Денков обсъдили ролята ни във войната в Украйна
14 фев 2024 11:37, Нели Христова
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Обсъдихме ролята на войната в Украйна и помощта, която трябва да осигурим всички, споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа, това не е национален въпрос, а въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа на световната сцена за следващите може би десетилетия,. Това заяви премиерът Николай Денков след срещата си с Дейвид Камерън, предаде БГНЕС.

Затова е общо дело да помогнем на Украйна Русия да не спечели тази война. Обсъдихме и темата за миграцията, проблем от най-високо ниво за Европа. Това, в което сме обединени е, че решение на проблемите с миграцията може да се намери с общоевропейски усилия, тук включваме и Великобритания, която има огромно значение, добави още Денков.

Удоволствие е да ви посрещнем днес тук в България, лорд Камерън. Благодаря за конструктивния и сърдечен разговор. Срещата ни бе добра възможност да укрепим стратегическото сътрудничество в ключови сфери. Откроявам факта, че България и Обединеното кралство са стратегически съюзници в НАТО, заедно търсим решения на глобални предизвикателства. Днес основни теми в разговора ни бяха теми от нашия двустранен евроатлантически дневен ред. Това заяви външният министър Мария Габриел.

Продължава съвместната ни подкрепа за Украйна, финансова, военна, хуманитарна, дипломатическа, тази подкрепа ще продължи колкото е необходимо. Днес е важно да осигурим устойчивост и предвидимост на подкрепата за Украйна, добави Габриел.

Важна за нас е регионалната стабилност, с основен фокус Черно море. Радвам се, че имаме добра подкрепа, Черно море е стратегически важно и за НАТО, и за Обединеното кралство, и за България. Днес повече от всякога трябва да продължим да работим заедно срещу феномен, който се развива всеки ден, който се ползва за разделяне на общество и партньори. Благодарна съм за сътрудничеството в сферата за киберсигурността и борбата с дезинформацията. В миграцията имаме добри примери на сътрудничество, добави Габриел. Високо ценим това сътрудничество чрез съвместни операции и съвместни екипи за разследване на трафика на хора и киберпрестъпността. Благодаря за подкрепата на Обединеното кралство, за членството на България в ОЧСР, каза още Габриел.

България е важен партньор на Обединеното кралство от икономическа гледна точка, партньор на Европа и изключително важно – съюз в рамките на НАТО. Това заяви британският външен министър Дейвид Камерън предаде Фокус“.

"Путин трябва да види, че е сбъркал и България показва своята солидарност, както и Обединеното кралство, както и много други държави в подкрепа в борбата с тази агресия", отбеляза той.  

"Ние сме изготвили своя пакет от марки, Европейският съюз има своя пакет от мерки, призовавам Американския конгрес, който днес ще гласува пакет от мерки", каза още британският външен министър.

"Моето послание към Америка е, ако не искате да бъдете световния потенциал, помислете си, че американската помощ е на стойност 10% от военния капацитет, а 50% от предвоенния капацитет на Украйна е унищожен, и то без нито един човешки живот на Америка, на НАТО да е бил загубен", добави той.

По думите му държавите, които подкрепят Украйна, имат всички налични инструменти за въздействие на Русия: "Имаме икономическите, военните и дипломатически възможности. Знаем, че сме прави в битката срещу тази незаконна агресия. Единствено, което е необходимо в момента е политическа воля от държавите, които подкрепят Украйна".

"Те са повече – 25 спрямо една. Така че трябва тази подкрепа да добие своето икономическо изражение", добави той.

Британският външен министър похвали страната ни за икономчиеския ѝ растеж в последните години, както и за положените усилия за диверсификация на енергийните доставки след началото на войната в Украйна.

"Важно е да се борим и с дезинформацията, която идва от Русия, но особено тук, където е предната линия на руската дезинформация, насочена към олигарските, към медийните и и енергийните дружества, се използват теми като миграцията, за да се настройват гласоподавателите против", каза още Камерън.

Той добави още, че кабинетът "Денков - Габриел" се справял много добре в управлението на страната като коалиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дойде в България и видя прототипа на мр Бийн...
274
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Англия реши проблемите на милиони индианци, индийци, африканци, като ги изтреби и продаде в робство, след което те вече нямаха право на човешко отношение, а с тях се отнасяха като с маси, столове, паници, лъжици и животни... Срина София, Лом, Дупница, Враца, Пловдив много еувроатлантическо дело...
273
0
 
3
 
! Отговори
равноправниотношения преди 2 месеца
Ролята ни във войната?!?!?!?!?! А обсъдиха ли английската роля във войната, Денков да им нареди така по-безрасъдно да се включат, Чарлс да поведе атака на нож край Бахмуд?
272
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Изключителна чест за България е посещението на Камерън! За разлика от Конья, на който а си му дал трибуна, а те е излъгал! В Империята на Zлото всичко е лъжа, от Бункерният Карлик, до последният форумен таракан!
271
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 276. Все едно някой комсомолски секретар ми обяснява колко е лош запада. Дори не се усещат вече, ставате за смях.
270
5
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
много искам България да влезе във войната, само така на матриала ше му дойде акъла за кого да гласува
269
2
 
14
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
виии като сбъркахте с хим оръжие в ирак, пари за обезщетения платихте ли? на всичкото отгоре сте на 10000 км от там .... идва края на скапания ви остров. Скоро ще се преговаря Русия с малката индия
268
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
267 Но Русия счупи всички рекорди в 21 век, с агресията си над суверенна Украйна, където извърши масови убийства, изнасилвания, отвличания на украински деца и сравни със земята градове, и села. Русия финансира международния терор. Като прибавим Афганистан, Сирия, Нагорни Карабах, Южна Осетия. 45 години мракобесен комунизъм над половин Европа. Ако се върнем още в историята, завоевателните войни на руските царе и поддтискане на цели народи до днес, реките от кръв, потекли от Русия, са много повече
267
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, ама със ротацията на сглобката пак се завръща оня бандит, когото Меркел доведе в ЕС. И какво правим тогава????????........Ще строим тръбна мебел на Путин и ще му подаряваме куче!!.....
266
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин не е сбъркал,сбъркан си ти.
265
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Теб пък кой та вика бе чирозлив кон,? Ква солидарност,ние не щем да показваме солидарност. Ние сме си с Путин.90 %от Българите.
264
3
 
16
 
! Отговори
Писна ми преди 2 месеца
И тоз дошъл и той наклон да ми дава .
263
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колегата на този бай член - Джонсън, не спря ли мирните преговори, когато всичко можеше да приключи ?
262
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Америка ще воюва с Русия до последния украинец, а в Британия се страхуват и искат с Русия да се бие и последния Европеец.
261
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой е този ***, който стои между Габриел и Камерън?
260
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
267 Но Русия счупи всички рекорди в 21 век, с агресията си над суверенна Украйна, където извърши масови убийства, изнасилвания, отвличания на украински деца и спавни със земята градове и села. Русия финансира международния терор. Като прибавим Афганистан, Сирия, Нагорни Капабах, Южна Осетия. 45 години мракобесен комунизъм над половин Европа. Ако се върнем още в историята, завоевателните войни на руските заре и поддтискане на цели народи до днес, реките от кръв, прочети от Русия са много повече.
259
6
 
20
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 месеца
Елитът на Великобритания е съставен от тотални демоноиди и кръвожадни и алчни садисти. Камерън е един от тях. Те са виновни за реките от кръв в последните 200 години по целия свят. Те са причина за първата и втората световни войни, както и за войната в Украйна. Заедно с братовчедите им от САЩ са отговорни за смъртта на десетки милиони човеци. Ако тази група мизантропи бъде унищожена, светът ще заживее много по-добре.
258
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що така изчезват коментарите? Новите принципи върху които се гради новата двмокрация ли?.?
257
5
 
22
 
! Отговори
нещо лошо се мъти преди 2 месеца
Коварните албионци замислят нещо лошо за наша сметка. Първо Блеър, сега пък този! Нещо се мъти зад кулисите, а нашите са в поза "партер, на четири крака" и скимтят от удоволствие.
256
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Човека дошъл на крак да провери как се справят кукличките на кончета с изпълнението на плана за разглобяване на България. Не може да не ги е похвалил със всчките тъпотии дето свършиха за толко кратко време.