Радан Кънев: Надявам се ротацията на кабинета да се случи както е договорена

Това е важен измерител на стабилността
17 фев 2024 15:20, Нели Христова
26
Радан Кънев: Надявам се ротацията на кабинета да се случи както е договорена
Снимка: БГНЕС

Надявам се ротацията на кабинета да се случи и да се случи така, както е договорена. Това е важен измерител на стабилността в българското управление и на българските институции в тази крайно нестабилна международна среда, в която живеем. Това каза евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев на отчет за мандата си в Европейския парламент за 2019-2024 г., посочва БТА.

Той добави, че това е измерител и за добрата воля на участниците в това изключително трудно парламентарно мнозинство. Важно е ротацията да се случи, Мария Габриел да стане през март министър-председател, както и да се ускори и подобри работата на парламентарното мнозинство, смята той.

С мен е обсъждано участието ми в листата за европейските избори до степен, че аз имам подкрепата на моята партия – "Демократи за силна България", да бъда водещ неин кандидат в рамките на листата, каза Радан Кънев.

Привърженик съм на обща листа във формат "Продължаваме Промяната - Демократична България". Подреждането на тази листа е изцяло отговорност, задача и правомощие на лидерите на коалицията. Трябва да участваме заедно на тези избори и да се борим за първото място, добави той.

За вече издигнатата кандидатура на Никола Минчев, Радан Кънев посочи, че според него това е една обединяваща фигура и не вижда политически конфликт. В края на януари Изпълнителният съвет на "Продължаваме промяната" реши да номинира Никола Минчев за водач на листата за европейските избори, а съпредседателят на партията Кирил Петков обяви, че започват разговори за общо явяване на европейските избори с "Демократична България", припомня БТА.

Евродепутатът Радан Кънев коментира и традиционно ниската избирателна активност на европейски избори. Българските правителства според него са пасивни в комуникацията с гражданите за решенията, които вземат на европейско ниво. Тази комуникация е просто нулева, има някакви проблясъци през последните месеци, отбеляза той.

Евродепутатът посочи още, че намира кампанията за евроизборите в България за леко закъсняла. Ясно е, че преди ротацията няма как да започне, но ще е добре веднага след ротацията да започне обществен дебат, каза Радан Кънев. Да поставим на масата големите въпроси пред следващия мандат пред европейските институции и да чуем мнението на различните политически сили потях, за да се поеме отговорност, призова той.

За мандата си в Европейския парламент Радан Кънев открои работата си по Директивата за промишлените емисии. "Постигнахме едновременно изпълнението на две обещания – едното е политики за по-чист въздух и по-здравословна околна среда, от друга страна – категорично намаляване на бюрократичните изисквания и бумащината. Това е един много рядък баланс в европейското законодателство, от който съм наистина много доволен, от работата на екипа си преди всичко", каза евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 2 месеца
Радан откакто е в Брюксел само преди избори се сеща, че страната му съществува
17
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
"Ротацията" е изразител на "стабилността" на родната с международната политико- икономическа групировка с характеристики на ОПГ от различен характер от мафиотски тип.
16
0
 
2
 
! Отговори
Такава преди 2 месеца
ротация ше има, че свят ше ви се завие!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
абе и тоз Евро дупетат сега го чуваме че бил във Европата?Радане май втори мандат си там ако ме не лъже памета! Какво свърши през тез година за България?Едно само ако можете посочете?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички ротационери - при свети Петър!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да стане засега!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като разменим местата на заглавието и подзаглавието става: "Важен измерител за стабилността е договореното". Това си го знаем отпреди. Всичко да е ясно, да няма изненади. Стаблини и устойчиви като кукли неваляшки.
11
0
 
5
 
! Отговори
МиШ преди 2 месеца
Толкова години в ЕП като представител на България заедно с оня Бареков и другите въздухари нищо не свършихте освен да взимате солидни заплати . *** за зеле не става от теб и останалите леваци. Освен да обръщате бирите друго свършихте ли другарю?????!!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радане , с тези селски номера не може дълго да изкарате на управленски позиции. ДБ е конгломерат от две партии, като Хр.Иванов се опитва все още да жонглира и заедно със себе си мъкне и вас. Лидерът ви е бивш прокурор преди 10 ноември, станал сетне генерал, морално и физически износен, но се бута да стане председател на НС.Тая няма да стане, нито пък има с какво да помогне на ДБ.Реално партия няма, има икономически интереси и стремеж за лична облага. Вие сте на изживяване, както и ДБ е такава.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Случайниците очакват всичко да се случва случайно.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДБ ОТИВА ПРИ НФСБ
7
0
 
7
 
! Отговори
Кой. преди 2 месеца
е. па. тоя?.
6
0
 
11
 
! Отговори
П E Д E P A С T преди 2 месеца
Рада Глибоката ХИ ХИ ХИ
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фронтменът на психо-десните уредил се като евродепутат - е скоро вече няма да си Раждане.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рада как му викаха на това???
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За какво ротация говорят ,като министрите са на ПП
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А аз се надявам Радан да излезе от политиката и отнова да си стане треторазряден адвокат.
1
0
 
14
 
! Отговори
мат'рял от лоши преди 2 месеца
Боко не е глупав, ще остави Кокорчо да посрещне края на дерогацията. Когато бензина мине 3 кинта с ПП е свършено!