Андрей Цеков: Ако има правителство, бих си довършил работата

В регионалното развитие девет месеца не стигат за реформи
Обновена: 25 фев 2024 14:24 | 25 фев 2024 14:15, Камелия Цветанова
9
Андрей Цеков: Ако има правителство, бих си довършил работата
Снимка: АПИ

Ако има правителство бих си довършил работата, която съм започнал тези девет месеца, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в предаването „Неделя 150“ по БНР във връзка с предстоящата ротация на кабинета.

Той отбеляза, че в регионалното развитие периодът от девет месеца е недостатъчен за провеждане на реформи или за стартиране и довършване на ключови проекти.

Министърът отбеляза, че политическата неустойчивост е огромна пречка за инвестиционния процес, но като по-голяма пречка той определи несъобразяването със стратегически документи, които има.

Андрей Цеков коментира, че е много важно ключови стратегически проекти да се придвижат напред, за да има нормална свързаност със съседните страни и нормални условия за развитие на икономиката. „Това не се е случвало по стратегически подход през последните 20 години“, допълни министърът.

По отношение на автомагистрала „Струма“ министърът на регионалното развитие заяви, че през предстоящата седмица се очаква да има финално решение на Европейската комисия относно визията за изграждане на магистралата. Той обясни, че това решение трябва да позволи изграждането на източното платно извън Кресненското дефиле, да започне проектиране и идентифициране на вариант за второ двулентово платно, което да е извън дефилето.

„Така да можем да защитим изцяло биоразнообразието и да осигурим един по-нормален транспортен коридор, тъй като дефилето не е удачен транспортен коридор за скоростен път и това е ясно на всички", каза министър Цеков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: цеков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДжендърАнтоанета , Ристо мазното , наскоГнома , простоКиро, Асенчогея, Денкосапуна,и др.тазиизмет трябва да се измете, те са вредни за България.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прокуратурата се изчисти от мафията, партиите се изчистиха и работят за просперитета на държавата и народа, мафията и престъпността са сведени до минимум. Администрациите, министерствата, общините и полицията се изчистиха от корупцията. България е в златния си век и ще разцъфне кат казанлъшка роза.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сподели на хората каква работа си свършил и тогава казвай какво ще довършиш.Свършена работа кръгла нула,взета заплата за 9 месеца поне 90000лв.Що да не остане за тия пари без да работи.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искаш ама нема - Тиквата ше кара джипката на магистралата :)))
1
0
 
9
 
! Отговори
Хо хо преди 3 месеца
Абе то правителство ще има, ама дали ти ще си там. Поне от кумова срама да бяхте поканили Борисов при откриването на тунел Железница. След мумурандома нещата ви станаха много несигурни. Сърди се на Лена и Кире, блестящите харвардски стратези които искат всичко ама май ще останат без нищо. Борисов вече си разигра белият кон и няма губещ ход. Хак да ви е!