Директорите на болници трябвало да се назначават след конкурс

Мирослав Ненков отсече, че нямало значение кой е министър
5
Директорите на болници трябвало да се назначават след конкурс
Снимка: БГНЕС

Какво може да спаси българското здравеопазване? Каква е връзката между болниците и политиката и кой трябва да е новият здравен министър? Отговори на тези въпросикоментира пред Нова телевизия бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

"Директорите на болници имат някакъв период, в който са директори. Когато този период свърши, трябва да се обяви конкурс. Никакво значение няма кой ще е министърът. Няма значение дали си отива утре, вдруги ден или по-вдруги ден. На определената дата трябва да има нов директор". Така Ненков коментира изказването на сегашния здравен министър професор Христо Хинков, който заяви, че му е оказван натиск да не сменя шефовете на болниците, въпреки че е имал подобно намерение.

По думите му "по презумпция се очаква, че настоящият министър ще назначи негов човек". "Това е. Този начин на разсъждение е убийствен. Точно пак този министър, аз лично не смятам, че ще назначи негов човек. Така си мисля аз. Не трябва министърът да слага свои хора да изпълняват определени задачи", обясни Ненков. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: болницидиректори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено, че им се искат дипломите за висше образование. Вие как изобщо си представяте, че Министерство на здравеопазването и НЗОК сключват договор без да изисква диплома за висше образование. Специално за болницата в Елин Пелин си спомням случая и управителят е с диплома за висше образование от чужбина, която е приравнена с българската. Как си представяте, че някой ще даде специалност на лекар, без да има диплома по медицина. По Вашата логика всички завършили в чужбина са без дипломи.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сетиха се да ги избират с конкурс, след като главните лекари станаха милионери, докато болниците им са в състояние на ръба на фалита. Оставиха ги да дерибействат както им харесва повече от 30 години и сега на гроба на здравеопазването ни ще им правят конкурси? А защо не им прави проучване прокуратурата? Повечето са за затвора с техните измами, кражби и далавери
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И задължително да им се искат дипломите за висше образование, защото за болницата в Елин Пелин и до ден днешен се говори, че управителката е без висше образование и още не е представила такава диплома, въпреки, че от дълги години заема този пост. Имаше по този въпрос навремето и статия, която по какви причини беше свалена, така и никой не разбра. А за конкурса....да се даде възможност на кандидатите за директори да пишат сами проектите си в определено време в общините, без опция за преписване.
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Директорите на болниците трябва да се назначават, чрез конкурс! В края на града където е болницата трябва да се постави болен с разсъбечено дюпе, а от другия край на града да застанат кандидат директорите за болницата!. И на всеки един кандидат за директор да се даде по една Спринцофка в ръцете им и от с пет пръста да се превърнат на "Шестопръстната Ръка"! Кмета на града - дава старт и те започват да бягат към болницата. Който пръв стигне до Болния и му забие Инжекцията ще е Ковид Директор!
1
0
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Когато дойде нова власт, след 6 месец започва сманата на Управителите на големите държавни болници. Всеки нарочен, които до тогава не е заявил доброволно, че ще получава и после ще връща благодарностите на съответната партия, за да запази поста си трябва да даде определена сума. Запознати казват, че сумата е колкото струва един хубав апартамент в съответния град. Малко закъсняха, но това е поради особеноста на коалицията т.н. Сглобка и ротацията.