Пеевски: Спрете делкането, хиляди страдат заради дефицита на инсулин

Властта създава животозастрашаваща ситуация за хиляди българи
Обновена: 26 фев 2024 12:16 | 26 фев 2024 12:16, Нели Христова
118
Пеевски: Спрете делкането, хиляди страдат заради дефицита на инсулин
Снимка: БГНЕС

За незабавно разследване на дефицита на инсулин в страната сигнализира и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на МВР и шефа на ДАНС председателят на ДПС Делян Пеевски.

Сигналът е подаден след като пациентски организации алармираха медиите и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите медикаменти.

"Със своето отношение властта създава животозастрашаваща ситуация за хиляди български граждани, сред които и много деца. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да игнорира и пренебрегва проблема, очаквайки ротацията или друга лична изгода за министъра си.

Докато министри, лидери и политици срамно си делкат властта, хората страдат от липсващата отговорност на държавата. А това е най-важната роля на политиците, която им е вменена от избирателите и чието доверие сега е предадено, заради лични интересчийски домогвания за по-големи проценти от властта.

Призовавам управляващите да спрат срамното делкане. Да започнат да чуват проблемите на хората и да ги решават.

Какъв е смисълът да има правителство, ако министрите не са слуги на народа!?

Не го ли сторят незабавно, народът няма да им прости и ще ги накаже!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
домошар-животновъд преди 1 месец
Cвuнчo не се посвИни да яхне и болката на инсулинозависимите за своите политически цели !!!
97
0
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Това е един от успехите на сър бежова, бившата министърка на пъ пъ! След министерстването и в Бг остават 30%от лекарствата, и си купи 2 имение. И това - фатмацевт
96
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Няма нужда от такава "загриженост" с мерзки цели към хората ,които се нуждаят от инсулин ,за да живеят.Нали ,си ръководител на всички - така ,както строяваш "магистратите" и не само ,нареди да "извадят " инсулина ,а не говори само празни приказки.Много хора страдат и защото вашите ОПГ от мафиотски тип ги убиват с вашето "любезно съдействие" за саморазправа и унищожаване на неудобни хора,без ад сме във война..
95
0
 
1
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Тази Кражба ако беше в Русия или САЩ - Престъпниците щяха да са в Сибир и Гуантанамо . При Соца в Белене .Пример - Навални .
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още преди 150 години, един мъдер германец (забравих му името) е написал и затова са го осъдили: "Там където има най - много доктори, там има най-много пандемии и болести!
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да питат Ивайло Мирчев откъде си набавя Оземпик че в аптеките за обикновенните болни от диабет няма това важно за живота им лекарство . Обаче Ивайло Мирчев си има и си го бие заради модата да се слабее!
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има целогодишна забрана за реекспорт на инсулин, за да не се изкушават складове да крият количества, които да изнесат в пролуките между 2 забрани! Печалбата им при износ в Германия е ок. 100% и не им пука, че няма да има за българите!
91
1
 
1
 
! Отговори
СЛУГА НА НАРОДА..2.. преди 1 месец
ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ.....
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народът е толкова продажен и толкова свикнал с големите кр а жби, но агресивен за дребните кр а жби, че, ако Пеевски повиши МРЗ и пенсиите, всички вкупом ще гласуват за него и от воле ще го направят президент или мин. председател. Цъкайте минусите сега, ама при евентуална такава конфигурация, същите, цъкащи минуси, първи ще се строят да гласуват за него. Ос к отя народът ос ко тя.
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски да се заеме и със заплатите и пенсиите. Знае ли, че Бг е на дъното по доходи в ЕС? Имаше една картина Казаци пишат писмо на турския султан от Репин, да вземем и ние да напишем писмо до Пеевски, та белким се заеме с ниските пенсии и заплати и малко да ги повиши, щото от Шалапатова полза няма, тя е екскурзиантка.
88
0
 
5
 
! Отговори
Jo преди 1 месец
До АнонименДа бе верно, ко стана с МАГНИТСКИ?? Свинчо си развява коня и дава акъли за управлението на държавата.
87
1
 
4
 
! Отговори
Jo преди 1 месец
До питанкатаКриза за инсулин има от 10 години. Периодичо се блокира внаса, пренасочват се доставки.... Сетил се най големия крадец да вдига пушилка!!!
86
0
 
4
 
! Отговори
VS преди 1 месец
За тая работа, както и за всяка друга си има детецтор на лъжата! След като боцко, пеевски и т.н. са толкова честни, нека а изддържат 10 въпроса! Първия прелагам да е - "Крали ли сте някога от държавата"? Другите ще ги помислим!
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що бре :Ще се дели на три , за Пеевски , за Чакъров , и за Баце !Слугите им , са извън борда !
84
0
 
8
 
! Отговори
питанката преди 1 месец
криза за инсулин има повече от три месеца, но лекарствената мафия се прави на глуха и редовно прави реекспорт. Още докато Сербезова прие методиката, че когато осигуреността е 65% всичко е ОК и могат да правят реекспорт. Останалите 35% които не са осигурени трябва да умират, за да могат милионерите да станат по-богати. Лицемерието но Пеевски и ясно! До сега на луната ли беше????
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оф тоя защо го отразяват изобщо? Ненормалник мазен
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фармацефтичната мафия не е от сега, какво се правят на ощипани моми...
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***.
80
6
 
1
 
! Отговори
аман преди 1 месец
с това драматизиране,къдеса тия страдащи,дайте да ги видим,защото аз виждам народ дето не си знае парите и имотите,обикаля света по няколко пъти в годината и се къпе в млякио,дай боже всекиму "страдание" като на българите
79
1
 
7
 
! Отговори
1262 преди 1 месец
А вие що си делнахте депесето. На Пеевски и Чакъров.