Ченчев категоричен: БСП не се страхува от избори 2 в 1

Депутатът категоричен, че сглобката трябва да се развали
27 фев 2024 09:36, Красимир Ангелов
17
Ченчев категоричен: БСП не се страхува от избори 2 в 1

Националният съвет на БСП реши да смени ръководството на БСП-София и БСП-Бургас. Какви са реакциите?

"НС не реши да смени ръководството на БСП-София, а социалистите - членовете на БСП-София. Още по време на взимането на решението от Градския съвет, решението, което Таков споменава често, е това, че Градският съвет го е упълномощил - имаше 34 гласа "за", 17 "против" и 1 "въздържал се". Това е даване на възможност на социалистите да кажат", коментира депутатът от "БСП за България" Иван Ченчев в студиото на "България сутрин".

Той потвърди, че напрежението се е създало главно около подкрепата на общинските съветници за Цветомир Петров като председател на СОС.

"Не зачетоха решение на Националния съвет, социалистите трябваше със започване на това заседание да издигнат Диана Томова за председател. Те гласуваха за човек на тези, които рязаха Паметника на Съветската армия и ядоха тортите. Малко по-късно се обявиха срещу тях и влязоха в управление с ГЕРБ в комисиите - тези хора са със свалено доверие", заяви народният представител.

Според него общинските съветници не е трябвало да се боят от нови избори в столицата и е било редно да отхвърлят предложенията за постове.

"В национален мащаб 5 пъти отидохме на избори, имахме много предложения и бяхме изкушавани да влезем в национална сглобка. Какво лошо имаше да влязат те в избори? Ако утре председателят на Общинския съвет хвърли оставка, този техен ход къде отива?", попита Ченчев.

Правилен ход, по думите му, е било за председател на СОС да бъде избран най-възрастният общински съветник - тогава подкрепата щяла да стъпи върху принцип.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че БСП не се страхува от избори 2 в 1, дори напротив: "Тази сглобка трябва да се разглоби. Виждаме решения на тъмно, дори в парламентарни комисии - например за боеприпасите за Украйна."

Оценката, която депутатът от БСП даде на правителството, е "Слаб 2".

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: БСПBulgaria ON AIRИван Ченчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е не се стрхуват ,че се борят с пп за десет процента )
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доколкото разбирам, градската организация на БСП е застанала зад сегашния си председател Ив.Таков. Ако на изборите тя застане отново зад него, нещо повече - като първична партийнаорганизация тя изгони леля Корни, какво ще правите тогава: ще изгоните БСП-София от БСП- Корнелия Нинова? Ставате смешни! Не разбирате ли, че К.Нинова и НС на БСП в случая се намират като скачени съдове в кръгова отбрана , защитаващи се едни други?!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божее, един от пажовете на леля Корни публично известява: Ние не се страхуваме от избори 2 в 1 Кои ние - Изпълнителното бюро и НС на БСП? Други останаха ли?
13
0
 
1
 
! Отговори
ЧЕНЧЕВ...... преди 1 месец
От тринайсет години ви спукват от бой на избори....явно ви е малко, че сами се предлагате да ви ошамарят пак.....немате срам и достойнство.
12
0
 
1
 
! Отговори
И да се преди 1 месец
Страхува, и да не се страхува, резултата е ясен.
11
2
 
4
 
! Отговори
Бесепар преди 1 месец
От червените кхмери нищо не зависи и няма да зависи.На евро изборите краха им ще е забележителен .
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kиpo ga нe e gaл нa Kaka kogoвeтe?
9
2
 
2
 
! Отговори
До Дерзайте преди 1 месец
На теб ЦРУ ли ти забранява да гласуваш за левите партии?
8
2
 
2
 
! Отговори
Ченчев, преди 1 месец
Когато Нинова предложи мултака Вежди за председател на НС,вие се бяхте сдружили с ГЕРБ .
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се че не се страхува. Точно така и Путин не се страхува за изборите и Лукашенко също, защото не са честни избори а нагласени и изфабрикувани. Както в Русия и Беларус така и Северна Корея и Иран
6
5
 
3
 
! Отговори
Дерзайте преди 1 месец
Манипулират цялото население със СРС техника забравете за честни избори, това го правят в цяла Европа и дори Руснаците ни се подиграват! ЦРУ правят така, че Левите партии да имат под 10% и да са незначителни! Ама вие си знаете!
5
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Още от времето на Станишев тая партия взе да се спуска надолу. А сега при Нинова се довършва, ските са намазани и спиране няма.Това ръководството отблъсква и малкото млади,които левите идеи им допадат.Ще се борят на едни следващи избори да минат 4%..Властта погубва.
4
1
 
4
 
! Отговори
От хората преди 1 месец
Спрете да се "дъвчете " вътре в ръководството,а почнете да се държите като партия над 100 год.Обърнете внимание на обикновените членове, оставете гаулайтерите.Започвайте с агресивно държание,не мълчете,ако трябва, освободете се от неудобните,независимо кои са.От последните избори видяхте ,че печелят тези с арогантно държание .
3
0
 
9
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
тия от бсп начело с нинова не спират да повтарят едно и също : не ни е страх от избори , готови сме , последователни сме :) и губят изборите като слизат на долу в класацията .
2
0
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахаааа, на другите избори БСП ще вкарат 10 депутати максимум :)))))))))))))))))))))
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безстрашни!Току виж,минали четирите процента с Корнелия начело...