Бойко Борисов: В сглобки се научаствах, трябва да въведем ред

Той прати четири дами да преговарят с ПП
Обновена: 5 мар 2024 13:12 | 5 мар 2024 13:12, Нели Христова
156
Бойко Борисов: В сглобки се научаствах, трябва да въведем ред
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В сглобки се научаствах, но като отговорна партията считам, че е редно да въведем ред, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията, където се представя споразуемние за съвместно управление с ПП-ДБ.

Апелирам Христо Иванов и Атанас Атанасов, докато се задоволяват с Министерство на правосъдието, с цялото здравеопазване, с туризма, да видят как ПП узурпират цялата власт. МВнР изобщо не им е важно, това беше кукичката, за която да се хванат, за да остане Асен Василев, заяви Бойко Борисов пред националното съвещание на партията в НДК.

Ако Мария, обърна се Борисов към вицепремиера Габриел, приемеш да си премиер с този финансов министър, за няколко месеца ще те прободат.

С подобен кабинет – Тагарев, Василев, Богданов, спортния, на туризма – ти ще се провалиш. Провалиш ли се ти, ние ще се сгромолясаме. Затова твоят провал дори е прогнозиран от тях, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ излъчи преговорен екип в състав Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, които да преговорят по предложения документ.

Пролича си разделението. От другата страна на оста останахме ние и ПП-ДБ, и ДПС. Към първоначалното разделение преди 3 г., което беше между нас, разломът с БСП, ИТН, Възраждане, се появи едно много силно разделение в обществото. Отивайки на избори трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои като разделение, защото вече стана клише евроатлантическа коалиция, ще сме разбити помежду си, каза още Борисов пред членовете на ГЕРБ и добави:

Отделно ще бъдем много по-слаби в битката за геополитическата ориентация на България.

Сега за три години ще платим цената, целият народ ще плати. Поне за Шенген сега ще седим на масата и ако покажем стабилност след евроизборите, може да атакуваме и по суша за Шенген, добави Борисов. Не знам ако отидем на избори как ще водим и предизборната кампания. Не мога да кажа срещу Петков така както преди да се сбия с него в ефир, изкарахме 9 месеца заедно и направихме доста неща заедно, добави Борисов. Когато говорят за ДПС, Петков поне е човек, който си държи на думата, ще каже как се развиха нещата, особено за подкрепата с оръжия за Украйна, особено съдебната система, реофрмите в Конституцията. Утре с Габриел и делегация от ГЕРБ-СДС имаме двустранни срещи, ще излъчим наш кандидат, ще гласуваме в четвъртък и ще обявим.

Подготвихме един проект на споразумение, за да не поставяме колегите от ПП-ДБ в ултимативен или под натиск тон. Поел съм ангажимент днес да им предадем споразумението да го разгледат и ако ме послушате да дадем още един шанс на преговарящия екип, който ще бъде Мария Габриел, Теменужка Петкова и Деница Сачева, както и Рая Назарян, подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toз наистина как намира сили да се показва и да ни играе нови и нови представления... за голяма част от народа е като прочетена книга! Защо компентентните органи ни си вършат работата?
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв ред ,бе крадецо нагъл ?
127
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мачкай Боци! Копейкаджиите няма да спрат да бълват отрова и злъч! Но Народът пак ще гласува за теб!
126
3
 
14
 
! Отговори
ЮНАК бойко преди 1 месец
Предлагам деня,в който крадливия и опростачен шебек от банкя, бъде арестуван,и тикнат за подстоянно в затвора,да бъде определен за национален празник.
125
3
 
5
 
! Отговори
Васил преди 1 месец
Христо Иванов и Атанас Атанасов специално вятър ги вее на бял кон
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
американските агентчета ще се приземят в затвора, ако оцелеят
123
1
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Памперса на Путин ли ще въвежда ред в България?
122
0
 
2
 
! Отговори
PS преди 1 месец
С помощта на хора от НС Нинова стигна до върха на БСП и се разправи първо с тези, които я знаеха що за стока е, сетне с тези,които я издигнаха и после с тези,които не са съласни с нейната политика.Изгони от ИБ и НС К.Паскалев,М.Миков, Божинов, Мерджан ов, Пирински и тези,които помогнаха на Радев да стане втори мандат президент. Б.Б. 12 години беше премиер и се обгради с хора,които сетне постепенно изчисти - Цв.Цв., Ц.Цачева,Фидосова,Дариткова,Караянчева,изпрати в КС Д.Атанасова.Гъвкав е като/сле
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие от медиите няма лида престанете да боготворите ББ? Бил най-големият патриот, политик, най-истинският българин?! Борисов и Нинова са верни на себе си и на своя нрав. Нинова е пресметлива, мислеща за своето и на семейството си благополучие и в името на тази своя мечта не се спира пред нищо. Тя приватизира Техноимпекс още млада, на 28 години и след като от СДС я подгониха, Р.Овч. я подслони в БСП.Там тя отново пое курс към 'приватизация', със съдействието на Г.Гергов,Р.Овч.,М.М. /следва
120
0
 
6
 
! Отговори
sd преди 1 месец
Боко винаги праща отряд от П-;к-;п;-та за мръсната работа. ако нещо се издъни - бушоните горят със страшна сила!
119
1
 
7
 
! Отговори
масажист-конспиратор преди 1 месец
Масажиращият ушите на бай Тошо , се пробва да го пунтира на прибуната , но не му се оттдава !Само дето бай тошо , за разлика от банкянския бабуин (ББ), имаше акъл ...
118
1
 
8
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
"Ще въведем ред" - Вие с "държавното предприятие" и компания заминавате в специализирани заведения със строг режим ,заедно с вашата "армия за убийства" от феодалните ви бастиони...
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ред в хаоса ли ще въвеждаш? Или хаос в реда?
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е изял един тон филе елена без да плаща
115
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кръглия крадец от Банкя в действие
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали няма да им е по-изгодно да оставят на Президента отговорността при едно служебно правителство
113
3
 
7
 
! Отговори
Празно преди 1 месец
плямпане. Ще стане както е наредило пОСОЛСТВОТО. Т.е няма да има избори, защото евроатлантическото мнозинство ще потъне.
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мерси от твоя ред, където частни лаборатории по границите, лукойл, неплащал 1 ст данъци, ктб, путински (турски) паток за сметка на България без полза за нас...корупция до шия, разпердушинена съдебна система, бедност, мерси достатъчно ни беше
111
7
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
А шарлатаните какви са облачни заблуди с ала бала с президента и машините няколко партийки се настаниха в парламента
110
3
 
8
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
Абе ти ли ще говориш за ред. Нали опитахме твоя ред докато беше премиер така че няма да е по добър от сегашния.