Борисов към Тихановска: България подкрепя категорично беларуския народ

Направихме всичко, което зависи от нас, заяви той
Обновена: 5 мар 2024 13:21 | 5 мар 2024 10:25, Нели Христова
5
Борисов към Тихановска: България подкрепя категорично беларуския народ
Снимка: БГНЕС

Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска бе посрещната в централата на ГЕРБ от лидера на партията Бойко Борисов и Даниел Митов.

"За нас е чест днес да те видим, да доверим, че възнамеряваме да направим едно обединение за приятелство. Нашият парламент, група депутати, които да подкрепяме теб, съпруга ти и каузата, за която се бориш. Добре дошла", заяви Борисов.

"От първия ден на войната стои знамето на Украйна в нашата партийна централа. Направихме всичко, което зависи от нас. Мисля, че сме от държавите, които най-много подпомогнаха Украйна - с въоръжение, с бойна техника, с пари", уточни Борисов.

По-късно Борисов написа във Facebook профила си:

България подкрепя категорично всички легитимни стремежи на беларуския народ към изграждане на демократична държава, основана на върховенството на закона и основните права на човека, да избира свои представители чрез истински, демократични и прозрачни избори.

ГЕРБ - СДС ще предложи на партиите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание да създадем Група за приятелство с Беларус по подобие на тези в ОССЕ, ПАСЕ, американския Кингрес и редица европейски парламенти.
България ще продължи да подкрепя всички инициативи на ЕС, насочени към подкрепа на беларуското гражданско общество. Стартирането на демократичен преход в Беларус, стабилизирането на икономиката на страната и реформата на нейните институции са процеси, които ЕС ще подкрепя последователно в интерес на беларуските граждани и на демократична, просперираща и мирна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
Ако подкрепяте беларуският народ,изритайте тая предателка по надалеч !! Ама няма да го направите , щото сте същите като нея!!!!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бокито как са оял
1
1
 
2
 
! Отговори
тая гъска гоидо преди 1 месец
кюфтета ли идва да пържи на мутрата бойко баба си ли търси тихоновская в България